Artemide heeft bekende designklassiekers

Artemide is een verlichtingsfirma uit Italië welke een van de grote bedrijven zijn voor design verlichting. Ze zijn van sinds 1958 actief in de design verlichtingsmarkt en maken designlampen in alle soorten en maten zoals leeslampen, hanglampen, staande lampen, vloerlampen, plafond of plafonnières, bureaulampen en wandlampen. Mocht je het merk niet kennen, dan zeker wel een aantal modellen van Artemide. De Tolomeo Tizio  (ontwerper Richard Sapper) en de Artemide Megaron (ontwerper Gianfranco Frattini) zijn design klassiekers welke veel mensen kennen.

Artemide en zijn geschiedenis

Artemide werd in 1959 opgericht door Ernesto Gismondi en Sergio Mazza en is in de loop van de tijd uitgegroeid tot een van de toonaangevende design verlichtingsmerken van de wereld. Ze zijn actief op de particuliere design verlichtingsmarkt met staande lampen, bureau lampen, leeslampen, plafond of plafonnières en hanglampen. Maar naast de designverlichting heeft het merk ook een project verlichtingsafdeling met toonaangevende verlichting. In de project afdeling van Artemide zijn inbouwspots, kantoorverlichting en bureaulampen te vinden.

Artemide is top designverlichting

Artemide is niet alleen goed in het design, maar ook de kwaliteit van het merk is van top Italiaans niveau. De ontwikkelingen hebben nooit stil gestaan bij het verlichtingsbedrijf. Dit heeft er voor gezorgd dat ze altijd de nieuwste trends en techniek hebben kunnen volgen. Ook nu is bijna de gehele collectie omgevormd tot LED verlichting. Ook de design klassiekers zoals de Tolomeo Tizio zijn beschikbaar in de LED uitvoering. Dit hebben ze gedaan zonder dat de oorspronkelijke vormgeving aan te passen.

Ook in het ontwikkelen van nieuwe modellen zijn ze een top verlichtingsbedrijf. Kijk eens naar de Cadmo vloerlampen serie, of de Nur hanglamp ook in LED te verkrijgen, Nur hanglamp. Of de Pirce plafondlamp ook de verkrijgen in een mini versie de Pirce mini plafonlamp, Pirce heeft ook hanglampen. De Artemide Empatia plafonnière serie zijn allemaal potentiële design klassiekers in de maak. Kijk eens naar de Empatia LED plafond/wandlamp of de Empatia 16 LED tafellamp.

Artemide hanteert de 'The Human Light' filosofie 

Artemide heeft “The Human Light” filosofie. Langs deze filosofie wordt alle nieuwe designverlichting ontworpen. De verlichting moet natuurlijk niet alleen mooi zijn, maar hij moet ook aangepast zijn op de behoefte van de mens. Ontwerpen met een mooi, slim en doordacht design, dit is altijd de basis voor Artemide. Het is de basis van “The Human Light” en tegelijk ook de kracht van het designverlichtingsmerk. Niet vorm boven functie, maar vorm en functie hand in hand.

Artemide's duurzame ontwikkeling

Artemide is ook een van de voorlopers van de duurzame ontwikkeling in de designverlichtingsmarkt. Een voor de hand liggende kwaliteitseis van Artemide is natuurlijk het energie verbruik. Maar ook zaken als duurzame materialen gebruik welke recyclebare zijn en een duurzame verpakking maakt deel uit van deze filosofie. Maar ook in het gehele productie proces van het merk wordt rekening gehouden met het milieu. Zo wordt in het gehele proces, van ontwerp, productie, verpakking en zelf transport het milieu als een van de belangrijkste factoren waar rekening mee gehouden wordt.

Artemide is de koning van de variatie

Artemide is ook goed in het verzinnen van variaties op modellen. Zo is er van de originele Tolomeo bureaulamp ondertussen verschillende groottes. Van de micro Tolomeo, naar de mini Tolomeo gevolgd door de klassieke Tolomeo. Ook is er een groter model te krijgen, de lettura. De Tolomeo lettura is een lees/vloerlamp, maar kan ook aan de wand. Ook is dit model te krijgen met een perkamenten kap onder de naam Basculante. Deze Tolomeo Basculante is weer te krijgen als bureaulamp, wandlamp en ook als hanglamp, de vloer/bureau/hang lamp kunnen ideaal dienen als leeslamp. Daarnaast is er de Tolomeo Mega, wat een staande lamp is met een kap. Deze is in drie verschillende maten, kleuren en materialen te krijgen.

Ook is er een uitvergrote Tolomeo voor buiten te krijgen. Deze ziet er uit als de klassieke tolomeo maar dan erg groot. Naast deze klassieke uitvergrote Tolomeo voor buiten, is er ondanks ook een variant gekomen voor buiten welke bruikbaarder is. Deze buiten Tolomeo is gebaseerd op de Tolomeo Mega vloerlamp. Maar deze is geschikt gemaakt voor buitengebruik. Ook een hanglamp voor buiten is een Tolomeo door Artemide ontwikkeld. Maar natuurlijk zijn er ook Tolomeo hanglampen ontwikkeld, waarvan de functionaliteit ongekend groot is.

Artemide Tizio designklassieker

Artemide Tizio is het toonbeeld van een designklassieker voor op het bureau. Een bureaulamp welke ontworpen is in de jaren 70 en nog steeds in de collecte van dit merk zit. Het ontwerp van de Tizio bureaulamp is een ontwerp van Richard Sapper. De perfect met elkaar in balans zijnde gewichten zorgen voor een harmonieus geheel en een zeer bewegelijke arm van de design lamp. De eerste uitvoeringen zijn uitgevoerd met een halogeen lamp welke uit de auto industrie kwam. Hij was standaard zwart met rode accenten. Ook de twee staande schakelaars zijn standaard in de originele uitvoering in het rood uitgevoerd.

Nu is de bureaulamp onderhanden genomen en opnieuw opgebouwd. Hierbij is natuurlijk het originele design van Richard Sapper geen geweld aangedaan. De nieuwe LED versie van de Tolomeo ziet er nog uit als het eerste model dat uit de fabriek kwam. De originele kleur is zwart, maar er zijn speciale uitgaven van de lamp in het zilver en wit. Ook is er een zwarte staander te krijgen zodat de Tizio veranderd in een perfecte leeslamp. Ook zijn er de varianten Plus te krijgen. Dit is een dimbare uitvoering en het kapje van de Tizio is kantelbaar zodat het licht nog beter gericht kan worden. Ook een kleinere uitvoering Tizio mini is in de collectie van Artemide te krijgen.

Artemide dealer HOOGSPOOR 

Artemide heeft een streng dealer beleid. Niet iedereen kan zomaar Artemide point en dealer worden, Er worden strenge eisen aan gesteld. Hoogspoor voldoet aan deze eisen van het verlichtingsmerk en heeft menig model in de verlichtingsshowroom of verlichtingswinkel opgenomen. Bij ons als Artemide point en officiële dealer kunt u veel modellen van de hanglampen, leeslampen en plafondlampen van het merk in het echt zien. Ook hebben we vele variaties van Tolomeo in de winkel of showroom. Dus kom kijken naar de top designlampen en designverlichting van dit top merk bij Hoogspoor in de winkel of showroom. Kijk bij de openingstijden wanneer u de showroom kunt bezoeken om te genieten van de top designlampen uit onze samengestelde collectie.

 

 

Logo