Italiaanse design lampen.

Denkt u er aan om een Artemide lamp te kopen?

Artemide is een verlichtingsfirma uit Italië welke een van de grote bedrijven zijn voor design verlichting. Ze zijn sinds 1959 actief in de design verlichtingsmarkt en maken designlampen in alle soorten en maten zoals leeslampen, hanglampen, staande lampen, vloerlampen, plafond of plafonnières, bureaulampen en wandlampen. Het verlichtingsbedrijf werd in 1959 opgericht door Ernesto Gismondi en Sergio Mazza en is in de loop van de tijd uitgegroeid tot een van de toonaangevende design verlichtingsmerken van de wereld.

Mocht u het merk niet kennen, dan zeker wel een aantal modellen van Artemide. De Tolomeo Tizio (ontwerper Richard Sapper) en de Artemide Megaron (ontwerper Gianfranco Frattini) zijn design klassiekers die veel mensen kennen.

Artemide lamp kopen?
Megaron LED voetlamp
Artemide lamp kopen?
Tizio tafel/vloerlamp

Artemide past aan op uw behoefte

The Human Light” filosofie. Met deze filosofie wordt alle nieuwe designverlichting van Artemide ontworpen. Verder is de verlichting natuurlijk mooi voor het oog, maar is ook aangepast op de behoefte van de mens. Daarom is ontwerpen met een mooi, slim en doordacht design, altijd de basis voor Artemide. Het is de basis van “The Human Light” en tegelijk ook de kracht van het designverlichtingsmerk. Het is echt de vorm en functie hand in hand.

Duurzame ontwikkeling

Daarnaast is Artemide ook een van de voorlopers van de duurzame ontwikkeling in de design verlichtingsmarkt. Een voor de hand liggende kwaliteitseis van hen is natuurlijk het energieverbruik. Maar ook zaken zoals het gebruik van duurzame materialen welke recyclebaar zijn. Een duurzame verpakking maakt deel uit van hun filosofie. Verder in het gehele productie proces van het merk wordt rekening gehouden met het milieu. Zo wordt in het gehele proces, van ontwerp, productie, verpakking en zelfs transport, het milieu als een van de belangrijkste factoren gezien.

Artemide lamp prijs-kwaliteitverhouding.

Bent u op zoek naar een goede prijs-kwaliteitsverhouding voor een mooie design lamp?

De designers van Artemide zijn super goed in het ontwerpen. Maar ook de kwaliteit van het merk is van top Italiaans niveau. Ten eerste hebben ontwikkelingen nooit stil gestaan bij het verlichtingsbedrijf. Dit heeft er voor gezorgd dat ze altijd de nieuwste trends in verlichting en techniek hebben kunnen volgen.

Wilt u van halogeen over naar LED? Nu is bijna de gehele collectie omgevormd tot LED verlichting. Zo zijn de design klassiekers zoals de Artemide Tolomeo Tizio beschikbaar in de LED uitvoering. Bovendien is dit zonder de oorspronkelijke vormgeving aan te passen. Zo wordt het karakter van de design klassieker behouden.

Artemide Tolomeo Lamp kopen?

Tizio designklassieker

Het toonbeeld van een designklassieker voor op het bureau is Artemide Tizio. De tolomeo bureaulamp welke ontworpen is in de jaren 70 en nog steeds in de collecte van dit merk zit. Het ontwerp van de Tizio bureaulamp is een ontwerp van Richard Sapper. De perfect met elkaar in balans zijnde gewichten zorgen voor een harmonieus geheel en een zeer bewegelijke arm van de design lamp. Zo zijn de eerste uitvoeringen uitgevoerd met een halogeen lamp welke uit de auto industrie kwam. Deze was standaard zwart met rode accenten. Ook de twee staande schakelaars zijn standaard in de originele uitvoering in de kleur rood.

Verder is de bureaulamp onderhanden genomen en opnieuw opgebouwd. Hierbij is natuurlijk het originele design van Richard Sapper geen geweld aangedaan. De nieuwe LED versie van de Tolomeo ziet er nog uit als het eerste model dat uit de fabriek kwam. Zwart is de originele kleur maar er zijn speciale uitgaven van de lamp in het zilver en wit. Bovendien is er een zwarte staande te verkrijgen. De Tizio is veranderd in een perfecte leeslamp om een boekje te kunnen lezen op iedere plek in of buiten huis, waar u wilt.

Zoekt u naar net iets anders? Dan is de variant Plus te verkrijgen. Dit is een dimbare uitvoering en het kapje van de Tizio is kantelbaar. Zodat het licht nog beter gericht kan worden. Tenslotte is er ook een kleinere uitvoering Tizio mini in de collectie van Artemide te verkrijgen.

Artemide is de koning van de variatie

De koning van de variatie, dat zegt al genoeg toch? Kortom, ze zijn goed in het ontwerpen van variaties op modellen. Zo is er van de originele Tolomeo bureaulamp ondertussen verschillende groottes. Van de micro Tolomeo, naar de Artemide Tolomeo mini gevolgd door de klassieke Tolomeo.

Voor degene die naar een groter model zoeken.. er is een groter model te verkrijgen, de Lettura. De Tolomeo lettura is een lees/vloerlamp, maar kan ook aan de wand. Dit model is te verkrijgen met een perkamenten kap onder de naam Basculante. De Tolomeo Basculante is weer te verkrijgen als bureaulamp, wandlamp en ook als hanglamp. Bovendien kan de vloer/bureau/hang lamp ideaal dienen als leeslamp. Daarnaast is er de Tolomeo Mega, wat een staande lamp is met een kap. Deze is in maar liefst drie verschillende maten, kleuren en materialen te krijgen.

Een lamp voor buiten nodig? Er is ook een uitvergrote Tolomeo voor buiten. Zo ziet deze er uit als de klassieke Tolomeo maar dan erg groot. Naast deze klassieke uitvergrote Tolomeo voor buiten, is er ondanks ook een variant gekomen voor buiten welke bruikbaarder is. Deze buiten Tolomeo is gebaseerd op de Tolomeo Mega vloerlamp. Maar deze is geschikt gemaakt voor buitengebruik. Ook een Tolomeo hanglamp voor buiten is door Artemide ontwikkeld. Daarvan is de functionaliteit ongekend groot!

Wilt u meer weten van de mogelijkheden die Artemide Tolomeo te bieden heeft? Lees dan hier verder..

Of kom langs in onze showroom voor een praatje met een van onze adviseurs!

Artemide hanglamp, wandlamp of plafondlamp?

Er is een breed assortiment aan soorten lampen van Artemide bij HOOGSPOOR, van design hanglampen tot een artemide bureaulamp. Kortom iIn het ontwikkelen van nieuwe modellen is het een top verlichtingsbedrijf. Kijk maar eens naar de Cadmo vloerlampen serie, of de Nur hanglamp ook in LED te verkrijgen. Of de Pirce plafondlamp ook te verkrijgen in een mini versie de Pirce mini plafondlamp. Pirce heeft ook hanglampen. De Artemide Empatia plafonnière serie zijn allemaal potentiële design klassiekers in de maak. Zoals de Empatia LED plafond/wandlamp of de Empatia 16 LED tafellamp.

artemide cadmo
nur plafondlamp

Artemide lampen outlet.

Bent u op zoek naar een winkel waar u design lampen in de sale kunt kopen? Dan bent u bij Hoogspoor aan het juiste adres. In onze acties en aanbiedingen vindt u verschillende designlampen tegen de scherpste prijzen.

Maar bent u echt specifiek op zoek naar Artemide uitverkoop? Kijk dan in onze webshop naar de Pirce hanglamp en Pirce mini hanglamp!

Artemide dealer HOOGSPOOR 

Niet iedereen kan zomaar een Artemide point en dealer worden. Artemide heeft een streng dealer beleid. Zo worden er strenge eisen gesteld. Hoogspoor voldoet aan deze eisen van het verlichtingsmerk en heeft menig model in de verlichtingsshowroom of verlichtingswinkel opgenomen. Bij ons als Artemide point en officiële dealer kunt u veel modellen van de hanglampen, leeslampen en plafondlampen van het merk in het echt zien. Bovendien hebben we vele variaties van Tolomeo in de showroom. Dus kom kijken naar de top designlampen en designverlichting bij Hoogspoor in Tilburg. Kijk bij de openingstijden wanneer u de showroom kunt bezoeken.

“Ik wil naar de showroom om top designlampen te bewonderen!”