Artemide Tolomeo lampen

Artemide Tolomeo lampen

De Tolomeo van Artemide is een iconische designlamp. Door de zilveren kleur, karakteristieke armen, scharnieren en de schakelaar op het kapje is hij zeer herkenbaar! Het is een echte allemansvriend die veel varianten kent, van tafellamp tot buitenlamp, in verschillende kleuren en met diverse bevestigingsmogelijkheden. Wereldwijd genieten veel mensen thuis of op het werk van de uitstraling van een Tolomeo lamp.

De eerste Tolomeo

Meer dan dertig jaar geleden begon het succes van de Tolomeo van Artemide met de bureaulamp Tolomeo Klassiek. Topdesigner Michelle de Lucchi ontwierp deze naar voorbeeld van de eerste bureaulampen met veren aan de buitenkant, die zorgden voor ondersteuning in de balans van de lamp. U kunt zich voorstellen dat dit functioneel was, maar niet mooi. Om de lamp de juiste uitstraling te geven, nam Michelle de Lucchi de ontwerper Giancarlo Fassina in de arm en samen creëerden ze de perfecte bureaulamp. Fassina ontving een Compasso D’oro-prijs voor zijn Tolomeo-serie lampen die hij samen met Michelle de Lucchi ontwierp, de eerste Tolomeo was geboren.

Keuze uit meer dan 15 modellen

Wist u dat er inmiddels meer dan 15 verschillende varianten van de Tolomeo bestaan? Bij HOOGSPOOR vertellen we u er graag alles over. In onze webshop kunt u ook alle varianten van de klassieke Artemide Tolomeo lamp terugvinden.

Stel uw Tolomeo zelf samen!

Doordat de Tolomeo is opgebouwd uit verschillende onderdelen is het mogelijk om de lamp zelf samen te stellen. De basis is de Tolomeo huls en daar kunt u verschillende montage-onderdelen bij kiezen. Denk aan wandsteunen, vloerunits, een bureauvoet of een bureaubevestiging waarmee de lamp aan het bureau vastgemaakt kan worden. De grootste variant van Tolomeo, de Mega, is te verkrijgen in verschillende maten en materialen voor de kap. Dankzij de vele opties is het mogelijk uw ideale combinatie samen te stellen.  

Verschillende maten

De eerste Artemide Tolomeo was een bureaulamp, maar tegenwoordig zijn er veel meer maten verkrijgbaar. De Tolomeo Mini is de kleinste variant van de klassieke bureaulamp. Door de kleinere maatvoering is deze makkelijk op ieder soort bureau te plaatsen. Naast de Mini is er een nóg kleinere variant ontworpen: de Tolomeo Micro. De huls van de Mini en Micro is ook te monteren op een bureauklem of met een vaste bevestiging aan het bureau.

Vrolijke kleuren

De originele basiskleur van de Tolomeo is zilver. Daarnaast is er vaak een zwarte en soms een witte uitvoering mogelijk. Bent u op zoek naar een kleurrijke lamp? Dan is de Tolomeo Micro te verkrijgen in verschillende vrolijke kleuren. Dat maakt deze lamp heel geschikt voor een kinderkamer of bij een bepaalde sfeer die u in uw woning of bedrijfspand wilt creëren.

De klassieke Tolomeo bureaulamp is een succes geworden door de functionaliteit van de lamp. Maar behalve functioneel is deze lamp ook fraai vormgegeven! Artemide is er in geslaagd om het geheel zo te ontwerpen dat het veel mensen aanspreekt.

Van de Tolomeo wandlamp zijn twee varianten verkrijgbaar: Faretto en Braccio. De wandlamp is de klassieke bureaulamp die op een wandbeugel geplaatst kan worden. Erg makkelijk in gebruik, bijvoorbeeld als bedlamp in de slaapkamer. Alle varianten hebben de kenmerkende aan-en-uitschakelaar op het kapje. De wandlamp is te verkrijgen in de Micro, Mini en klassieke versie.

Bij de Tolomeo Faretto wandlamp is de arm weggelaten. Hierbij is het kapje direct aan de karakteristieke wandbeugel gemonteerd. De Faretto wordt vaak gebruikt om een keukenblad te verlichten of als leeslamp voor de kinderkamer.

Naast de Faretto zonder arm is er een ontwerp met een extra lange arm: de Braccio wandlamp. Dat maakt deze lamp perfect voor bijvoorbeeld boven uw eettafel of bij uw bank. De Braccio is afgeleid van een van de populairste Tolomeo’s, de Lettura vloerlamp.

braccio wandlamp
Tolomeo Braccio wandlamp
faretto wandlamp
Tolomeo Faretto wandlamp

Tolomeo vloerlamp

Voor de uitvoering als vloerlamp kreeg de Tolomeo een hoge voet. De basishuls is op een voet met een stang geplaatst, waardoor er een praktische, fijne leeslamp ontstaat. De lamp is te bestellen in de klassieke maatvoering of als Mini of Micro. Een leuk detail: voor deze uitvoering zijn losse wieltjes verkrijgbaar. Zo wordt de lamp nog veelzijdiger want u kunt de lamp heel makkelijk verplaatsen. Van de woonkamer naar de slaapkamer, overal waar u maar (extra) licht nodig heeft!

Een van de populairste uitvoeringen van Artemide is de Tolomeo Lettura. Dit model kan direct naast uw fauteuil worden gezet. Door de perfecte hoogte van de lamp ontstaat er een fijne leesplek.

artemide tolomeo

Tolomeo Maxi

Wilt u een van de nieuwste modellen uit de Artemide Tolomeo collectie? Dan is de Maxi wellicht iets voor u: een grotere versie van de Lettura, mét een kap. Een sfeervolle lamp voor in uw zithoek.

De Tolomeo Mega is letterlijk en figuurlijk een grote verschijning. Het is een grote booglamp met een hoogte van 235 cm, verkrijgbaar in de klassieke zilveren kleur en in zwart. Door de grootte kan de lamp achter een bank of over een tafel heen geplaatst worden. De kap is in verschillende formaten en kleuren verkrijgbaar. Kies bijvoorbeeld voor een kap in de kleur satijn (heel licht grijs), zwart of in de trendy stijl perkament. De mogelijke afmetingen zijn Ø 32 cm, Ø 36 cm en Ø 42 cm.

Bent u op zoek naar een flexibele hanglamp, die niet statisch boven uw tafel hangt? De Decentrata hanglamp kunt u aan het plafond hangen en eenvoudig draaien en bewegen dankzij de flexibele armen. Dit is de bekendste hanglamp uit de Tolomeo collectie.

Dit is de perfecte lamp om boven een tafel te hangen! Wij adviseren deze lamp ook voor boven een keukenblad om een muur uit te lichten en zo zijn er nog veel meer toepassingen mogelijk.

Wilt u een hanglamp boven uw tafel of keukenblad zonder duidelijk zichtbare metalen armen naar het plafond? Dan is de Artemide Tolomeo Mega hanglamp de juiste keuze voor u. Deze bijzondere Tolomeo is ook uitstekend te combineren met andere versies om in dezelfde sfeer te blijven.

artemide tolomeo lampen

Een lamp voor buiten, die niet bang is voor spatwater en stof! Deze buitenlamp lijkt op de Tolomeo Mega maar heeft geen kap. Deze buitenlamp wordt beschermd door een heldere kunststoffen afscherming. Dat geeft de Lampione een eigenwijs uiterlijk. In de tweede uitvoering heeft de lamp een haak. Deze hanglamp is zeer geschikt om in een boom te hangen, voor een heerlijke sfeer in uw tuin of op terras.

Tolomeo Paralume Outdoor

Een andere buitenlamp van de Artemide collectie is de Tolomeo Paralume Outdoor. Dit is een uitvoering met een echte kap. Omdat de kap is gemaakt van materiaal dat tegen verschillende weersomstandigheden kan, is de lamp bij uitstek geschikt voor buiten. Ook deze uitvoering is verkrijgbaar als vloerlamp en als hanglamp met haak.

Artemide-Tolomeo-Paralume-Outdoor-Stehleuchte-mit-Lampenschirm-schwarz-Situation
Artemide-Tolomeo-XXL-Outdoor-Stehleuchte-mit-Sockel-Aluminium-Situation-3

Tolomeo XXL Outdoor

Tolomeo XXL Outdoor is precies wat de naam zegt: een flink uitvergrote versie van de klassieke Tolomeo bureaulamp. De basis is gemaakt van beton en de buizen van speciaal geperst aluminium. Het resultaat: een zeer stevige en stabiele buitenlamp! Met een speciale bevestiging zet u deze XXL- Tolomeo vast in de vloer.

De Tolomeo Pinza is een variant met een handige klem die je overal aan kunt bevestigen. Superhandig! Er zijn twee verschillende maten: de kleine Micro en een uitvoering ter grootte van de klassieke Tolomeo bureaulamp.

artemide tolomeo lampen

Tolomeo met perkamenten kap: Basculante

Naast de bekende Tolomeo met aluminium kap heeft Artemide nog een bijzondere uitvoering gecreëerd: de Basculante. Dit is een Tolomeo met een perkamenten kap, leverbaar in verschillende maten. Inmiddels kunnen veel Tolomeo’s geleverd worden in de Basculante-variant.

De populaire perkamenten kap is te verkrijgen voor de bureaulamp, die uitgevoerd kan worden met de bureauklem, wandbeugel of vaste bureaubevestiging. U kiest bijvoorbeeld een langere uitvoering van de wandlamp, maar dan met een sfeervolle perkamenten kap. Ook de hoge staande voet is uit te rusten met de huls van de Basculante-uitvoering.

Ook de leeslamp is verkrijgbaar met de perkamenten kap: de Tolomeo Basculante Lettura.

Nog een optie: er is een korte wandlamp, te vergelijken met de Tolomeo Faretto, maar dan met de permanenten kap. Dat levert een zeer sfeervolle wandlamp op, bijvoorbeeld bij uw bed.

Basculante hanglamp

Ook de dubbele Tolomeo Suspension 2 Bracci is er in een Basculante uitvoering. De originele kappen zijn dan vervangen door perkamenten kappen. Dit zorgt voor een speciale sfeer boven de eettafel.

Er zijn naast de verschillende Artemide Tolomeo modellen ook verschillende mogelijkheden voor de lichtbron van uw Tolomeo. Zo is er de traditionele uitvoering met een grote fitting (E27). Dit heeft als voordeel dat u de lichtbron zelf kunt kiezen. Omdat niet alle lichtbronnen gedimd kunnen worden, zijn er ook Tolomeo’s zonder dimmer, een goedkopere optie.

Tolomeo is daarnaast leverbaar met LED-modulen. Hierbij zit de dimmer aan het snoer en kan de lichtsterkte van de lamp ook worden versteld. De LED-module is te verkrijgen in verschillende lichtkleuren: 2700K (warm wit), 3000K (een stuk koeler) en soms in een 2900K-uitvoering. Nog iets om rekening mee te houden bij uw keuze.

Laat ons u adviseren!

De Artemide Tolomeo heeft zoveel opties en keuzemogelijkheden, dat wij ons goed kunnen voorstellen dat het u een beetje duizelt… Kom gerust eens kijken in de HOOGSPOOR showroom, wij helpen u graag bij uw keuze voor de juiste lamp. Of bezoek onze webshop voor alle combinaties en mogelijkheden!

De Artemide Tolomeo familie op een rij