Blog verlichting HOOGSPOOR

Op deze blogpagina zullen we u op de hoogte houden van de allerlaatste trends en ontwikkelingen van de design verlichting en aanverwante artikelen. We zullen verslag doen van de nieuwste design verlichtingsmodellen, verlichtingstechniek en onderwerpen zoals LED, domotica etc.

Steeds vaker integreren toonaangevende verlichtingsmerken aardetinten zoals brons en materialen zoals hout, glas, leer, marmer en zelfs touw in hun armaturen.

Het team van HOOGSPOOR helpt u graag op weg.

Het lijkt soms zo makkelijk. Je verwisselt een halogeenlamp voor een LED lamp en je bent klaar om energie te besparen. Toch kan het in de praktijk wat lastiger zijn. Als je de LED lamp gaat dimmen, bijvoorbeeld. Ook knipperende en brommende LED lampen die de beloofde levensduur niet halen, zijn ons niet vreemd.

Valentijnsdag (14 februari) komt er weer aan! Daarom hebben wij alle romantische design tafellampen op een rijtje gezet. De tafellampen zijn er in allerlei kleuren en maten. Ook de tafel waarop ze geplaatst worden zal een stuk intiemer ogen. Bovendien is de sfeerlamp veelal een lamp die prettig en mooi is om naar te kijken.

U wilt een lichtplan maken maar u heeft geen idee waar u moet beginnen? Herkenbaar!

Veel klanten van HOOGSPOOR hebben vragen over de verlichting van hun kamer of ruimte in huis. Waar moeten de lampen precies komen, welke armaturen, hoeveel en welk soort licht past erbij?

Italië en specifiek Milaan heeft een grote reputatie opgebouwd als design hoofdstad van de wereld. Veel van de top merken zoals Flos en Artemide en Foscarini zijn dan ook in Milaan gevestigd. Elk jaar vindt in Milaan dan ook de Salone del Mobile plaats

Er zijn verlichtingsmerken welke een geheel eigen gezicht hebben. Kreon is daar een goed voorbeeld van. Zij hebben een eigen filosofie over de verlichtingsproducten en houden daar al jaren aan vast. Kwaliteit en design waarbij tijdloosheid een belangrijk criterium is.

Pirce is de naam van een reeks ontwerpen.

De Curling hanglamp met LED verlichting is een plafonnière en een hanglamp binnen één serie.​

Waardevolle aanvulling in de collectie hanglampen familie

Het mooiste licht is en blijft het licht van de gloeilampen. De halogeen lamp is ook onderdeel van de gloeilampen familie. Het grote nadeel is natuurlijk het energie verbruik. De Europese commissie vindt het milieu belangrijk en daarin is energie verbruik zeker  zo belangrijk.

LED dimmen niet zo eenvoudig als een gloeilamp. Je loopt tegen verschillende problemen op. Ook voor ons bij Hoogspoor is het niet altijd even makkelijk. 

Hoever zijn we met het veranderen van halogeen?

Mooie hanglampen boven je tafel? Hoogspoor selecteert ze voor u

De tizio van Artemide is een echte design klassieker. Het origineel van de Tizio lamp van Artemide is ontworpen door Richard Sapper uit 1972. 

Een prachtige lamp met karakter

De Vibia Skan hanglamp is ontworpen door Studio Lievore, Altherr, Molina.

De Skan hanglamp blinkt uit in eenvoud dankzij het prachtige en tijdloze design. Zijn vormgeving is puur en modern en maakt gebruik van led-verlichting. De Skan hanglamp van het Spaanse Vibia is leverbaar in drie kleuren, wit, rood en grafiet…
De lamp is zeer geschikt om te combineren en bij elkaar boven een tafel te hangen. Maar ook in zijn eentje is de Skan van Vibia een plaatje.