Blog verlichting HOOGSPOOR

Op deze blogpagina zullen we u op de hoogte houden van de allerlaatste trends en ontwikkelingen van de design verlichting en aanverwante artikelen. We zullen verslag doen van de nieuwste design verlichtingsmodellen, verlichtingstechniek en onderwerpen zoals LED, domotica etc.

Valentijnsdag (14 februari) komt er weer aan! Daarom hebben wij alle romantische design tafellampen op een rijtje gezet. De tafellampen zijn er in allerlei kleuren en maten. Ook de tafel waarop ze geplaatst worden zal een stuk intiemer ogen. Bovendien is de sfeerlamp veelal een lamp die prettig en mooi is om naar te kijken.

U wilt een lichtplan maken maar u heeft geen idee waar u moet beginnen? Herkenbaar!

Veel klanten van HOOGSPOOR hebben vragen over de verlichting van hun kamer of ruimte in huis. Waar moeten de lampen precies komen, welke armaturen, hoeveel en welk soort licht past erbij?

Er zijn verlichtingsmerken welke een geheel eigen gezicht hebben. Kreon is daar een goed voorbeeld van. Zij hebben een eigen filosofie over de verlichtingsproducten en houden daar al jaren aan vast. Kwaliteit en design waarbij tijdloosheid een belangrijk criterium is.

Wie is Foscarini?

Leer het merk Foscarini kennen.
Lees de Blog

Italië en specifiek Milaan heeft een grote reputatie opgebouwd als design hoofdstad van de wereld. Veel van de top merken zoals Flos en Artemide en Foscarini zijn dan ook in Milaan gevestigd. Elk jaar vindt in Milaan dan ook de Salone del Mobile plaats

Pirce is de naam van een reeks ontwerpen.

Wat houdt casambi eigenlijk in, en wat kun je ermee?

De Curling hanglamp met LED verlichting is een plafonnière en een hanglamp binnen één serie.​

Waardevolle aanvulling in de collectie hanglampen familie

Het mooiste licht is en blijft het licht van de gloeilampen. De halogeen lamp is ook onderdeel van de gloeilampen familie. Het grote nadeel is natuurlijk het energie verbruik. De Europese commissie vindt het milieu belangrijk en daarin is energie verbruik zeker  zo belangrijk.

LED dimmen niet zo eenvoudig als een gloeilamp. Je loopt tegen verschillende problemen op. Ook voor ons bij Hoogspoor is het niet altijd even makkelijk. 

Hoever zijn we met het veranderen van halogeen?

Mooie hanglampen boven je tafel? Hoogspoor selecteert ze voor u

De tolomeo 30 jaar oud

Een van de bekendste lampen de Tolomeo bureau lamp, is 30 jaar oud geworden. De naam Tolomeo zegt niet altijd iedereen iets, maar de herkenbaarheid van de Tolomeo lamp is erg groot.

De tizio van Artemide is een echte design klassieker. Het origineel van de Tizio lamp van Artemide is ontworpen door Richard Sapper uit 1972. 

Verlichting in alle soorten en maten

Een prachtige lamp met karakter

De Vibia Skan hanglamp is ontworpen door Studio Lievore, Altherr, Molina.

De Skan hanglamp blinkt uit in eenvoud dankzij het prachtige en tijdloze design. Zijn vormgeving is puur en modern en maakt gebruik van led-verlichting. De Skan hanglamp van het Spaanse Vibia is leverbaar in drie kleuren, wit, rood en grafiet…
De lamp is zeer geschikt om te combineren en bij elkaar boven een tafel te hangen. Maar ook in zijn eentje is de Skan van Vibia een plaatje.