daphine vloerlamp hoogspoor blog

De design klassieker

De Daphine van Lumina is een design vloerlamp welke we met recht een design klassieker mogen noemen. Het ontwerp van de Lumina Daphine is van Tommaso Cimini. Lumina heeft de design lamp in 1984 uitgebracht en is sindsdien een regelrechte topper. De design lamp klassieker Daphine van Lumina heeft een eigentijds eigenwijs design karakter. Dit design karakter komt het sterkst ten uitdrukking in de trafo voet van de Daphine. Deze deel van het design wordt door velen geliefd, maar ook wordt het pure van de trafo voet van de Daphine van Lumina niet begrepen. Maar ook het slanke design van deze Lumina lamp is kenmerkend voor de Daphine.

 

Beweegbare lamp

Ook is de Daphine van Lumina een beweegbaar veelzijdige lamp. Bij het opvallende trafo huis van de design lamp zit een kogen gewricht. Dit zorgt er voor dat de Lumina lamp zeer bewegelijk is. Ook het scharnier wat bij de kap van de Daphine en in de arm zit zorgt er voor dat de Lunima design lamp uiterst flexibel in gebruik.De Daphine van Lumina is in verschillende uitvoeringen te verkrijgen. Zo zijn er veel verschillende kleuren van de Daphine. Zo is deze lumina design lamp te krijgen in zwart, wit, rood, geel, metallic zilver en de meest verkochte nikel uitvoering. Ook zijn er verschillende versies te koop van de Lumina lamp. Zo is er een wandlamp, vloerlamp en een bureaulamp te verkrijgen.

De dimbare versie

Ook de dimbare versie van de lumina is te krijgen als wandlamp, vloerlamp en een bureaulamp. Alle Daphine lampen zijn uitgerust met een 12v 50W halogeen lamp.De Cloe serie van Lumina wordt vaak verwisseld met de Daphine. Het uiterlijk van de Cloe designlamp van Lumina lijkt erg op de Daphine. Maar met name de voet is duidelijk anders van de Cloe van Lumina. Ook zijn er niet zoveel versies van de Cloe design lamp als van de Daphine van Lumina. Zo is er van de Cloe geen vloerlamp of wandlamp.Ook de Daphine van lumina heeft concurrenten. Zo is de Tolomeo serie van Artemide een veelzijdige design lamp of zo ook de Luce Plan Bernice serie een beruchte design lamp. Ook de Kelvin LED designlamp van Flos is een goede concurrent voor de bureaulamp versie. Ook de Naomi serie van Lumina is een veelzijdige design lampen serie welke een concurrent is van deze wandlamp, vloerlamp en een bureaulamp.

De schakelaar

Het design armatuur van Lumina heeft oorspronkelijk een twee standen schakelaar op de voet. Hiermee kan de krachtige 50W halogeen lamp terug geschakeld worden zodat de lichtkleur en licht hoeveelheid vriendelijker wordt van dit lumina armatuur. In de moderne uitvoering is er de optie in het Lumina armatuur om deze uit te voeren met een draai dimmer. Door de schakelaar of dimmer op de trafo van de lamp is deze makkelijk lokaal te bedienen.