...

Pirce is de naam van een reeks ontwerpen die Giuseppe Maurizio Scutellà voor het merk artemide heeft gemaakt. De hanglamp is er inmiddels in twee maten. Vanuit een cirkelvormige plaat zakt de lamp als een gedraaide schil iets naar beneden. Dit geeft deze dynamische vorm een sterke uitstraling. Het materiaal is mat wit gelakt metaal. De lichtbron ligt in de onderste kom en geeft een ruime hoeveelheid indirect dat eveneens het armatuur zelf aanlicht. De ‘schil’ is gehangen aan drie staalkabels die in de plafondkap samenkomen. De lamp is eenvoudig dimbaar te maken.Voor zakelijk gebruik is er echter ook een uivoering met gasontlading te bestellen. Voor meer informatie kijk hier.

Dit type verlichting geeft een mooie basisverlichting en is een prachtig object. De standaardmaat heeft een doorsnede van ongeveer 96 cm en een hoogte van 80 tot 200 cm. De later verschenen mini variant is met de doorsnede van 67 cm wat kleiner maar heeft ook met maximaal 300W veel licht.
Wanneer er te weinig hoogte is is er ook de optie de plafondvariant te monteren. Deze vraagt maar 44cm hoogte en wordt zonder de staalkabels gemonteerd. Iets minder lichtopbrengst maar nog steeds 230W.

Binnen deze serie is ook een uitvoering voor op de wand te krijgen. De uplighter krijgt door zijn rondingen een wat speelsere uitstraling en geeft een mooi lichtspel op de wand. Ook alleen in mat wit te verkrijgen met of halogeen of gasontlading.