Met de Mito van Occhio hebben ze weer een uniek ontwerp op de markt gebracht. De lamp is op meerdere opzichten uniek en vooruit strevend. Makkelijk te bedienen, traploos licht instellen en een verstelbare katrol systeem.. wat wil je nog meer?

De Mito LED.

Het is niet voor niets dat de Mito LED lamp al bij zijn introductie, twee ontwerp prijzen heeft gewonnen. Zo is de German Design Award 2017 in goud toegekend maar ook de iF Design Award is ten deel gevallen aan de Mito LED serie. De twee oprichters en ontwerpers van Occhio, Axel Meise en Christoph Kügler hebben terecht deze prijzen verdiend.

De Mito is verkrijgbaar in een plafond, staande, wand en hang lamp uitvoering. Het ontwerp team van Occhio had met de Sento sospeso en de Più serie zich al overtroffen op het gebied van design en technisch gebied, maar met de Mito hebben zij er weer een schepje boven op gedaan!

Techniek & Ontwerp Mito

Het LED licht van de Mito Sospeso komt zowel onder als boven uit de lamp. Het LED licht is onder en boven onafhankelijk van elkaar te reguleren. Je kunt dus zelf bepalen hoeveel licht je onder en boven wilt hebben. Daarnaast is de kleur temperatuur van het licht traploos in te stellen van 2700K (warm licht) naar 4000K (wit licht).

De Mito Sospeso LED hanglamp is vooruit strevend door het in hoogte verstelbare katrol systeem. Dit is een slim mechanisme welke er voor zorgt dat de lamp in hoogte versteld kan worden. Hierbij verdwijnen de kabels met een katrol systeem in of uit de lamp wanneer de lamp omhoog naar het plafond wordt gedrukt of omlaag wordt getrokken, van 50 cm tot 200 cm. De lamp blijft hierbij altijd elegant recht hangen.

Hoe bedien je de lamp?

Je kunt de lamp bedienen door je hand onder het armatuur te houden. Hiermee kan de lamp aan, uit en gedimd worden. De Mito kan nog meer. Als je de twee sensoren samen aanraakt dan veranderd het armatuur van kleur. Deze is in te stellen van een 2700K (warm licht) naar 4000K (wit licht). Je kunt de lamp ook besturen d.m.v. bluetooth. Zo kan de LED lamp geïntegreerd worden in een simpel casambi domotica systeem. Steeds meer fabrikanten hebben deze technologie geadopteerd om zo langzamerhand een universeel regel systeem te maken wat merk onafhankelijk is.

Ook over de opalen afscherming van de LED lichtbron is zorgvuldig nagedacht. Zo zit in de afscherming technische vernieuwingen en dit wordt ook door Occhio geproduceerd. Deze LED afscherming is een nauwkeurig gietproces van siliconen waarbij een geribbelde structuur wordt aangebracht in de afscherming. Deze geribbelde afscherming heeft een dubbel effect op het LED licht. De LED lichtbron wordt zo afgeschermd waardoor verblinding wordt voorkomen en het LED licht wordt gestuurd in twee verschillende bundel breedtes.

De Mito Sospeso is te krijgen in twee versies met betrekking tot de licht verdeling. Zo is er een smalle lichtbundel welke het beste geschikt is voor de zakelijke markt en hoge ruimtes. De smalle licht verdeling zorgt ervoor dat de Mito hoger gemonteerd kan worden. De LED bundel naar boven is altijd een brede lichtbundel om zo een goede lichtverdeling via het plafond te garanderen. Maar er is ook een versie welke juist geschikt is voor boven de tafel of bureau met een brede lichtbundel. De lichtverdeling is juist zo goed door de innovatieve afscherming.

Occhio introduceert Mito Sfera

In 2020 is de Mito Sfera uitgebracht, een indrukwekkende spiegellamp. Bekijk hiernaast de video waarin Occhio hun nieuwste aanwinst introduceert.

Occhio introduceert Mito Volo

De Mito Volo, perfect voor de zakelijke markt.  Bekijk hiernaast de video waarin Occhio hun aanwinst introduceert.

Occhio introduceert Mito Linear

De Mito Linear, prachtig voor boven de eettafel of bij uw werkplek. Bekijk hiernaast de video waarin Occhio hun aanwinst introduceert.

Mito Versies

Ook de nieuwe kleuren die Occhio geïntroduceerd heeft zijn gelijk doorgevoerd in de Mito serie. Zo is de hanglamp en plafonnière verkrijgbaar in de kleuren mat wit, mat zwart, mat zilver, mat goud, rosé goud of brons.

De Mito Sospeso is een plafondlamp en verkrijgbaar in 3 verschillende afmetingen. De plafonnière is beschikbaar met een doorsnede van 20 cm40 cm of 60 cm. De Hanglamp is beschikbaar met een doorsnede van 40 cm en 60 cm.

Er zijn 3 verschillende montage uitvoeringen. Zo is er een Mito Sospeso in een up- flat en trimless uitvoering. Dit zijn versies waarbij de drivers en het optionele katrol systeem in de opbouwplaat zitten maar in de flat en trimless versie is de techniek in het plafond weggewerkt. Ook is er een versie waarbij er twee Mito Sospeso LED hanglampen door middel van een strook met elkaar verbonden zijn. Zo kun je toch met één lichtpunt, mooi twee hanglampen elegant boven een tafel plaatsen.

Met de eigenschappen van het product zijn wij ervan overtuigt dat de LED lamp in vele interieurs mooi zal staan.

HOOGSPOOR heeft een eigen Occhio shop in haar showroom. Deze Occhio shop geeft een goede weergave van wat er allemaal mogelijk is met de verschillende producten van Occhio. Naast de Occhio Mito en de Sento sospeso hebben we ook de sento serie, sento sospeso, Più serie, IO serie, Lui en Li serie beschikbaar in onze showroom.