...
skygarden flos hoogspoor blog

Skygarden van Flos

De hanglamp Skygarden, uitgebracht door FLOS, is een uniek ontwerp van Marcel Wanders. Marcel Wanders heeft deze lamp primair voor zichzelf ontworpen.

Uniek ontwerp

De hanglamp Skygarden, uitgebracht door FLOS, is een uniek ontwerp van Marcel Wanders. Marcel Wanders heeft deze lamp primair voor zichzelf ontworpen. Bij de verhuizing van zijn pand uit de binnenstad van Amsterdam naar een moderne woning in de buitenwijken had Marcel Wanders heimwee naar het gestuukte plafond van zijn oude woning. Om die sfeer toch te behouden, heeft hij de Skygarden ontworpen.

De skygarden

De Skygarden van FLOS is een half rond armatuur met een strak afgewerkte buitenkant en aan de binnenkant gestuukte speelse ornementen. De lichtbron wordt afgeschermd en heeft, net als de binnenkant van de lamp, een aparte afwerking. Door deze afscherming ontstaat er een diffuse sfeer in de koepel, welk een prachtig lichtreflectie geeft in de koepel.

De lamp geeft een klassiek maar toch strak uiterlijk met een mooie speelse verrassing wanneer je in het armatuur kijkt.

Verschillende uitvoeringen

Van de hanglampen Skygarden zijn verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Er zijn twee verschillende groottes, namelijk in 90 cm en 45 cm doorsnede. Ook is de Skygarden aan de buitenkant in vier verschillende kleuren beschikbaar: hoogglans zwart, hoogglans wit, mat donker bruin en goudkleurig.

Speciale inbouwversie

Naast de hanglamp versie heeft FLOS ook een speciale inbouwversie te koop. Deze lamp wordt volledig in het plafond gestuukt, zodat alleen de speelse binnenkant zichtbaar is. Dit verzorgt een natuurlijk en strak uiterlijk. De inbouwarmatuur heeft een doorsnee van 30 cm en omdat deze Skygarden volledig wordt ingebouwd, is deze nog maar in één uitvoering te krijgen.

Onze showroom

Wilt u de skygarden in het echt zien? Wij hebben de witte variant in onze showroom in Tilburg hangen.