...

De Solo van Jacco Maris Vormgeving

Solo is de naam voor een sober vormgegeven serie verlichtingsarmaturen. Kenmerkend is een plat volume met ronding op de kopse kanten

Hoe word het uitgevoerd?

De Solo reeks van Jacco Maris is uitgevoerd in een zware kwaliteit gegoten aluminium of brons. Nadien worden de armaturen met de hand gepolijst. De aluminium varianten zijn leverbaar in wit gelakt, aluminium naturel of zwart gelakt.

Up-lighter of Down-lighter

Bij de Solo wand uitvoeringen is er keuze uit een up-lighter of een up-down-lighter. Deze uitvoeringen zijn voorzien van een 200W halogeen lichtbron wat sfeervol en dimbaar is.

Die halogeen lichtbron is ook bij de hanglampen terug te vinden. Tegenwoordig zijn er meerdere lengtes te bestellen van deze designlamp. De keuze bestaat uit 60, 100 0f 140cm lengte. De ophanging is sober, twee staalkabels met aan een zijde een voeding van transparant snoer.
De wandlamp is ook als buitenvariant te bestellen. Er is dan een andere afscherming en een ander type lichtbron gebruikt.

Pootafdruk

Leuke bijkomstigheid is dat op alle armaturen uit deze serie een pootafdruk te vinden is, een ode aan de hond van ontwerper Jacco Maris.