...

Het zijn weer de gezellige maanden. Buiten is het donker en guur, maar binnen maken we het extra gezellig in deze tijd van het jaar.

Sfeer hanglampen boven je tafel is extra belangrijk deze tijd van het jaar. De kerstboom is weer opgetuigd en we gaan weer met de familie gezellig aan de tafel eten en spelletjes doen. Goed en gezellig licht helpt hierbij om de sfeer te verhogen.

Wij adviseren altijd een hanglamp boven een eet tafel te hangen. Door dat de hanglamp boven de tafel hangt is de ruimte waarin je samen zit klein en intiem. Een goede hanglamp met de juiste LED licht kleur helpt om de sfeer te verhogen. Als je de hang LED lamp dan ook nog eens dimt krijg je ook de juiste hoeveelheid licht welke bij deze gezellige activiteiten past.
We willen graag een aantal lampen voorstellen welke voldoen aan de sfeer criteria waar wij enthousiast over worden. Wij willen u voorstellen aan de Lederam LED lang lamp van Catellani & Smith, de Smithfield van Flos, Spokes 1 of Spokes 2 van Foscarini en de Mirror ball van Tom Dixon. Van alle series hebben we exemplaren in onze HOOGSPOOR showroom hangen.

Lederam LED lamp van Catellani & Smith

De lederam serie is een typisch Catellani & Smith ontwerp van de eigenaar Enzo Catellani. Het heeft een eigen gezicht, organische vormen en maakt gebruik van warme materialen tot strakkere kleur combinaties. Dit gecombineerd met goede doordachte LED techniek.

De LED hanglamp Lederarm is een hanglamp welke deel uit maakt van een hele serie van wand lampen en staande lampen. De LED hanglamp lijkt een lap leer waar een stijlvolle schaal indirect licht onder geeft.

Een van de redenen dat de Lederarm LED lampen serie zo succes vol is zijn de verschillende kleur combinaties welke mogelijk zijn. Zo is de Lederam in verschillende kleuren combinaties te krijgen met zwart en wit, maar ook goud en koper behoort tot de mogelijkheden.

De LED module welke gebruikt is heeft geen driver nodig, maar is wel dimbaar. Natuurlijk is er gebruik gemaakt van een warme LED kleur van 2700k, wat de sfeer van de Lederam verhoogt.

Niet alleen hebben we de hanglamp in de showroom van HOOGSPOOR hangen, maar ook op dit moment verschillende andere modellen uit de Lederam serie hebben we hangen. Zo hebben we staande Lederam LED lampen staan, een wand lamp uit de Lederam serie hangen en hebben we een plafonniere uit de Lederarm serie hangen.

Smithfield van Flos

De Smithfield van Flos is een geheel andere lamp in het sfeer rijtje. De lamp is ontworpen door Jasper Morrison. De ontwerpen van Jasper Morrison zijn altijd strak en sober. Zo ook de Smithfield hang lamp.

Ondanks de ronde vorm is de hanglamp bijzonder. Het zijn de subtiele lijnen van de Smithfield van Flos welke de hanglamp bijzonder maakt. Ook de afscherming aan de onderkant sluit geheel aan op de vorm en maakt het tot een geheel. De afscherming zorgt er ook voor dat de spaarlamp, halogeen lamp of de LED module goed is afgeschermd en comfortabel maakt.
Maar zijn ronde zachte vormen maakt met toch sfeervol. Naast de witte en zwarte kleur is de Smithfield van Flos hanglamp te krijgen in een mud kleur. Dit is een grijs bruine sfeer volle warme uitvoering welke bij HOOGSPOOR de meest verkochten uitvoering is.

De Smithfield van Flos is geschikt voor veel toepassingen. Zo gebruiken wij bij HOOGSPOOR de spaarlampen uitvoering veel in de professionele projecten. Maar de LED uitvoering in 2700K of de halogeen uitvoering is prima boven de eet tafel te gebruiken.

De Smithfield van Flos hangt op dit moment in de showroom van HOOGSPOOR. Daar is de populaire uitvoering in de Mud kleur te zien. Kom kijken en genieten van de sfeervolle hanglamp Smithfield van Flos.

Spokes 1 of Spokes 2 van Foscarini

De Spokes van Foscarini is een typische hanglamp welke gemaakt is met de nieuwe LED technologie. Een dubbele LED module voor directe en indirecte verlichting is het uitgangspunt geweest van het ontwerp van de Foscarini Spokes. En het is niet alleen een mooie hanglamp met LED er in, maar ook het licht effect is verbluffend.

De ontwerper Garcia Cumini heeft de antieke volières ende spaken van een fiets als inspiratie bron genomen. De naam is ook daarmee duidelijk waar deze vandaan komt. De Spokes van Foscarini is vernoemd naar de spaken van de fiets wiel.

De sfeer van de Spokes van Foscarini komt ook door het licht effect wat de LED hanglamp geeft. De LED hanglamp geeft met een LED module licht direct naar beneden. Dit is fijn licht op de eet tafel. Een tweede LED module geeft indirect licht door de spaken van de lamp heen. Duit geeft niet alleen indirect licht in de ruimte, maar ook een spel van schaduw lijnen op het plafond. Dit maakt de Spokes van Foscarini tot een speciale LED hanglamp.

De Spokes van Foscarini is in 3 uitvoeringen te krijgen. Twee ronde uitvoeringen in een kleine voor boven de eet tafel en een grote uitvoering voor in een vide. De tweede uitvoering heeft een ovale vorm. Ook deze laatste ovale vorm is uitermate geschikt voor boven een eet tafel. Maar je kunt ook met de kleine Spokes van Foscarini een combinatie maken en samen hangen in een vide.

De Spokes van Foscarini heeft ook verschillende kleuren. Als eerste waren de kleuren goudgeel en wit de standaard uitvoeringen van de Spokes van Foscarini. Ondertussen is er een grafiet grijze uitvoering en een koper kleur beschikbaar.

De Spokes van Foscarini is terecht door het licht effect een sfeervolle hanglamp voor boven de tafel. Ook deze LED hanglamp is in de showroom van HOOGSPOOR te vinden.

Mirror ball van Tom Dixon

De Mirror ball van Tom Dixon is niet alleen sfeervol omdat hij iets weg heeft van een kerstbal, maar de hanglamp heeft een echte basis vorm. Een ronde bal welke subtiel is opgehangen aan een kabel.

De spiegel laag welke is aangebracht maakt de lamp speciaal. De onderkant van de Mirror ball van Tom Dixon is helder gebleven, maar zeker 2/3 van de ronde vorm is een spiegelde laag aangebracht. Dit maakt de basis ronde vorm tot iets meer. Het heeft iets weg van een helm van een astronaut.

De spiegelde laag neemt gelijk de omgeving over. Dag en nacht weerspiegeld de Mirror ball van Tom Dixon letterlijk de omgeving en de sfeer van de ruimte. De twee kleuren zilver en goud zijn echt hoog glans maakt de hanglamp geschikt voor veel interieurs. Daarom past deze Mirror ball van Tom Dixon boven vele eet tafels.

De Mirror ball van Tom Dixon hang lamp is krijgen in 3 verschillende maten. Er is een 25 en een 40 cm doorsnede versie. Maar ook de populairste versie van 50 cm is beschikbaar. Door dat de Mirror ball van Tom Dixon is de verschillende maten te krijgen is kun je deze ook boven een eet tafel combineren. Zo krijg je een sfeervolle speelse lamp boven je tafel. Maar ook in een vide staat een tros van de Mirror ball in de zelfde og verschillende maten goed.

De Mirror ball van Tom Dixon heeft een E27 fitting en is daarmee makkelijk met een LED vervanger uit te voeren. Dus ook deze lamp is energie zuinig te verkrijgen.

Natuurlijk hebben we de Mirror ball van Tom Dixon in onze showroom hangen zodat u ook deze sfeervolle lamp in het echt kunt bewonderen.