...

Blog design verlichting HOOGSPOOR

In deze blog zullen we u op de hoogte houden van de allerlaatste nieuwste trends en ontwikkelingen van de design verlichting en aanverwante artikelen.

We zullen verslag doen van de nieuwste design verlichtingsmodellen, verlichtingstechniek en aanverwante onderwerpen.

Er zijn verlichtingsmerken welke een geheel eigen gezicht hebben. Kreon is daar een goed voorbeeld van. Zij hebben een eigen filosofie over de verlichtingsproducten en houden daar al jaren aan vast. Kwaliteit en design waarbij tijdloosheid een belangrijk criterium is.

Wie is Foscarini?

Leer het merk Foscarini kennen.
Lees de Blog

Nieuws uit Milaan Euroluce verlichtingsbeurs 2019

Italië en specifiek Milaan heeft een grote reputatie opgebouwd als design hoofdstad van de wereld. Veel van de top merken zoals Flos en Artemide en Foscarini zijn dan ook in Milaan gevestigd. Elk jaar vindt in Milaan dan ook de Salone del Mobile plaats

Is een LED vervanger makkelijk om toe te passen?

Het lijkt zo makkelijk. Je haalt de halogeen lamp eruit,  je stopt er een LED lamp in en je bent klaar om energie te besparen. Helaas is het in de praktijk wat gecompliceerder. Met name als je de LED lamp gaat dimmen komen de problemen

Pirce is de naam van een reeks ontwerpen.

Wat houdt casambi eigenlijk in, en wat kun je ermee?

De Curling hanglamp met LED verlichting is een plafonnière en een hanglamp binnen één serie.​

Waardevolle aanvulling in de collectie hanglampen familie

Het mooiste licht is en blijft het licht van de gloeilampen. De halogeen lamp is ook onderdeel van de gloeilampen familie. Het grote nadeel is natuurlijk het energie verbruik. De Europese commissie vindt het milieu belangrijk en daarin is energie verbruik zeker  zo belangrijk.

Het dimmen van LED

LED dimmen niet zo eenvoudig als een gloeilamp. Je loopt tegen verschillende problemen op. Ook voor ons bij Hoogspoor is het niet altijd even makkelijk. 

Hoever zijn we met het veranderen van halogeen?

Waarom is het maken van een lichtplan verstandig?​

Veel mensen komen bij Hoogspoor in de showroom en geven aan dat je verlichting zo moeilijk vinden. Veel van deze mensen zijn vooral gefocust op welke lampen ze mooi en lelijk vinden. Bij Hoogspoor steken we de vraag anders in.

Mooie hanglampen boven je tafel? Hoogspoor selecteert ze voor u

De tolomeo 30 jaar oud

Een van de bekendste lampen de Tolomeo bureau lamp, is 30 jaar oud geworden. De naam Tolomeo zegt niet altijd iedereen iets, maar de herkenbaarheid van de Tolomeo lamp is erg groot.

Haal warmte in huis!

Het is weer kouder buiten en het wordt al eerder donker. Maar dat hoeft helemaal niet erg te zijn! Want wat is er gezelliger, dan samen knus om de tafel te zitten, met een heerlijk kopje thee of een glas rode wijn?! 

De tizio van Artemide is een echte design klassieker. Het origineel van de Tizio lamp van Artemide is ontworpen door Richard Sapper uit 1972. 

Verlichting in alle soorten en maten

Een prachtige lamp met karakter

De Vibia Skan hanglamp is ontworpen door Studio Lievore, Altherr, Molina.

De Skan hanglamp blinkt uit in eenvoud dankzij het prachtige en tijdloze design. Zijn vormgeving is puur en modern en maakt gebruik van led-verlichting. De Skan hanglamp van het Spaanse Vibia is leverbaar in drie kleuren, wit, rood en grafiet…
De lamp is zeer geschikt om te combineren en bij elkaar boven een tafel te hangen. Maar ook in zijn eentje is de Skan van Vibia een plaatje.