Jacco Maris lampen

Een Nederlandse ontwerper welke design verlichting met een geheel eigen stijl ontwerpt is Jacco Maris. De ontwerper uit Breda is in 1994 begonnen met het ontwerpen van zijn geheel eigen collectie. Tot nu toe heeft hij meerdere unieke hanglampen en staande lampen gemaakt. Daardoor is er geen gelijkenis te vinden bij andere verlichtingsontwerpers. Wel kijkt hij naar de trends en zal daar altijd zijn eigen draai aan geven. Dus met andere woorden Jacco Maris Vormgevers is uniek!

Van niets iets maken

De ontwerper heeft altijd het materiaal als uitgangspunt gesteld. Maximaal ontwerp uit een minimale hoeveelheid materiaal is de basis gedachten. Het experimenteren met materiaal zoals ijzer en staal leidt langzaam tot de unieke ontwerpen. Zo zoekt hij tijdens het ontwerpproces naar unieke objecten welke spannend en krachtig zijn. Mits deze spannende en krachtige ontwerpen in harmonie zijn en een bepaalde elegantie bezitten.

Materiaal gebruik armaturen

Het materiaal wat Jacco Maris gebruikt zijn voornamelijk metalen. Zoals zwart staal, roestvrij staal, gegoten metaal en messing. Het zijn de basis materialen waarmee de unieke armaturen ontworpen worden. Verder worden deze materialen aangevuld met meestal natuurlijke materialen zoals leer en glas. Bovendien is een van de uiterlijke kenmerken dat deze materialen vaak eerlijk gebruikt worden. Waardoor de karakters van de materiaal vaak nog goed zichtbaar zijn. Bijvoorbeeld kan dit de kleur van brons, ruw of gepolijst of het zwarte staal en RVS staal zijn. En vaak zijn de materialen herkenbaar in het eind ontwerp.

Handgemaakt

Ten eerste wat Jacco Maris uniek maakt is het handwerk uit zijn eigen werkplaats. Zo worden alle armaturen geproduceerd in zijn eigen werkplaats. Daar heeft hij een team van vakmensen die alle bestelde armaturen van A tot Z maakt. Ten tweede, het vakmanschap en liefde voor het ontwerp zijn zaken welke je aan de producten kunt aflezen en voelen. De passie van de vakmensen en de ontwerpen zijn terug te vinden in de producten van deze unieke ontwerper! Zoals je hiernaast een prachtwerk kunt zien wat er misschien heel simpel uit ziet maar vol passie en vakmanschap is geproduceerd.

Jacco Maris Solo wandlamp
Jacco Maris Solo wandlamp

Maatwerk

Doordat Jacco zijn eigen werkplaats en zijn eigen vakmensen heeft is maatwerk geen enkel probleem voor hen. Zo kunnen de maatwerk armaturen aanpassingen zijn van bestaande armaturen. Bijvoorbeeld een andere kleur of lichtbron. Daarnaast ook de unieke objecten met verlichting, die samen met de architect of ontwerper ontworpen worden, zijn armaturen welke uit de werkplaats van Jacco Maris rollen.

Uniek aan Jacco Maris

Het unieke van Jacco Maris zit niet alleen in het ontwerp en het vakmanschap. Maar ook de ontwerpen die stuk voor stuk een eigen stijl hebben. Zo is de ontwerp stijl van Jacco Maris Vormgeving,  strak maar ook romantisch klassiek. Bovendien draag het eerlijke materiaalgebruik sterk bij aan de sfeer van de ontwerpen. Bijvoorbeeld krijgt hetzelfde armatuur, in een ander materiaal of kleur meteen een totaal ander karakter. De design lampen van Jacco Maris zijn te plaatsen in klassiekere interieurs. Maar ook in een modern interieur die wel wat warmte kan gebruiken of in interieurs die een stoerder armatuur nodig hebben. Maar ook die ene opvallende eyecatcher boven de tafel of die ene staande lamp in de woonkamer heeft Jacco Maris in zijn collectie.

LED

Ook Jacco Maris heeft de LED technologie zich eigen gemaakt. De LED technologie is niet meer weg te denken in de lampen van vandaag. En ook de oude ontwerpen zijn ondertussen aangepast aan de LED technologie. Daarnaast is de LED technologie juist een inspiratie voor de nieuwe ontwerpen van hanglampen en staande lampen van Jacco Maris. Dankzij de LED technologie zijn de nieuwe ontwerpen van Jacco Maris nog strakker en verfijnder geworden.

Solo

De Solo van Jacco Maris is al een tijdje in de collectie. Solo is de naam van een overleden hond van Jacco Maris, welke letterlijk zijn voetafdruk op het ontwerp heeft gezet. Zo is de Solo te verkrijgen als wand lamp en als hang lamp. Het is een gegoten armatuur welke door het materiaal gebruik en de proporties niet veel aandacht trekt maar toch aanwezig is. Vanwege de zandstructuur van het gietproces kun je zien wat een unieke sfeer dit geeft in de wand- of hanglamp. Bovendien is er ook een wandlamp voor buiten te verkrijgen.

Mrs. Q

De Mrs. Q heeft veel aandacht gekregen in de media. Te danken aan veel foto’s van grote meubel merken of interieur tijdschriften staat deze unieke lamp afgebeeld. De kracht van deze staande lamp of wandlamp zit in de elegante vorm in combinatie met het pure leer wat gebruikt is. Ook de Mrs. Q is een typisch Jacco Maris ontwerp wat zowel in een strak, modern interieur past als in een landelijk of klassiek interieur.

Coco hanglamp

De Coco is een van de weinige hanglampen waarbij een afwijkend materiaal is gebruikt. Dit komt onder andere door de co-creatie met ontwerper Wesly Boom. Zo is de hanglamp gemaakt, naast de gebruikelijke metalen, van Corian wat bestaat uit 70% minerale grondstoffen en 25% acrylaat. Corian wordt vaak gebruikt in sanitair bij baden of waskommen. Maar dit ontwerp laat goed zien dat het voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt. Dit materiaal laat een beetje licht door van de LED welke in het armatuur verwerkt zit. Kortom, dit ontwerp van deze hanglamp de Coco is een typische Jacco Maris LED ontwikkeling van de afgelopen jaren.

Keep it straight

Een van de laatste ontwerpen van Jacco Maris is Keep It Straight. Het is een strakke hanglamp met LED. Zo is de LED afgeschermd met een diffuser welke zorgt voor een egale verdeling van het licht op de tafel. Bovendien reduceert het de inkijk in de LED units. Ondanks dat het armatuur een strakke vorm heeft, is het door de materiaal keuze geborsteld, gepatineerd messing of hoogglans messing weer echt een Jacco Maris hanglamp. Al met al is deze design lamp geschikt voor meerdere type interieurs.

De outsider

Jacco Maris speelt goed in op de industriële trend met de Outsider. Ten eerste is het duidelijk een stoer armatuur met een stoere stijl welke veel mensen nu aanspreekt in het interieur. Ten tweede heeft het armatuur een bepaalde robuuste charme en blijft decoratief. De hanglamp is afgewerkt met een stoere ketting, terwijl de staande lamp geschikt is voor buiten met het grove buizen structuur. Jacco Maris heeft voor de indoor uitvoering van de Outsider hanglamp een versie ontwikkelt die ook nog eens kantelbaar is! Ondanks het robuuste ontwerp blijft de Outsider een elegante lamp. In de lamp – welke een witte binnenkant heeft – zit een blender welke een directe inkijk in de lichtbron onmogelijk maakt. Dit geeft een prettige helderheid en lichtverdeling onder de lamp.

Hanglamp Benben

De Benben hanglamp is een typisch Jacco Maris ontwerp. Het is een hanglamp welke op verschillende manieren kan worden samengesteld. En er zijn vijf basis elementen welke in verschillende volgorde en aantallen gestapeld kan worden. Zo ontstaat er een soort totem welke zijn eigen karakter heeft. Ook de verschillende trendy kleuren met metaal afwerkingen geeft elke hanglamp zijn eigen uiterlijk. Daarnaast kunt u nog de hanglampen op verschillende manieren aan het plafond monteren. U kunt hem solo ophangen, maar er zijn ook cirkel ophangingen en rechte ophangingen te krijgen om meerdere Benben te combineren. Ook is er een decentrale ophanging beschikbaar wanneer de hanglamp niet rechtstreeks op het lichtpunt gemonteerd kan worden.

Lichtplannen

Veel klanten hebben moeite om zelf verlichting goed toe te passen. Daarom maken wij lichtplannen. Bij HOOGSPOOR is juist het maken van een lichtplan of lichtadvies ons dagelijks werk. Kijk bij lichtadvies pagina om te bekijken hoe we werken. Wij helpen u graag met uw verlichtingsvraagstuk.

Showroom met verlichting

HOOGSPOOR heeft een showroom met verlichting. We kunnen niet alles laten zien, maar wel hebben we veel hangen. In de showroom kun je veel van de belangrijke designlampen vinden. Het wisselt, want je kunt de lampen gewoon kopen uit de showroom. Als je liever een nieuwe hebt kan dat natuurlijk ook gewoon. De lampen vervangen we telkens voor nieuwe modellen, zodat we telkens een wisselende collectie van lampen in de showroom hebben staan.

Kom langs in de showroom

De verlichtingsshowroom is vrij toegankelijk. We hebben een aantal prachtstukken van Jacco Maris hangen, maar helaas niet alles. Daarnaast staan wij klaar met onze lichtadviseurs om u verder te helpen. Onze lichtadviseurs kunnen u helpen met een lamp boven uw tafel, een lichtplan voor je woonkamer of een lichtadvies voor u gehele woning. Let wel op onze openingstijden! We zijn op maandag en dinsdag wel aanwezig, maar zijn druk met het uitwerken van de lichtplannen. U kunt dan terecht op basis van een afspraak. Van woensdag tot en met zaterdag kunt u gewoon binnen lopen. Als u zeker wil zijn dat we tijd voor u hebben is het verstandig dat u een afspraak maakt. Dan houden we er rekening mee dat u komt en hebben we alle tijd voor u. U kunt via de contact pagina aangeven wanneer u graag langs wilt komen.

HOOGSPOOR erkent Design merken

HOOGSPOOR verkoopt naast Jacco Maris veel design merken zoals; Flos, Artemide, Lumina en nog veel meer, vele modellen zijn beschikbaar in de showroom. Dus als een lamp niet op de website staat kunnen wij het armatuur toch leveren. Stuur een mail of vul het contact formulier in om uw vraag te stellen.

Telefonisch kunt u ons natuurlijk ook bereiken of via onze webshop. Met onze eigen technische dienst monteren we of lossen problemen op, zoals het vervangen van dimmers ed. Voor eventuele garantie kunt u naar onze showroom komen waar we u graag persoonlijk helpen. Heeft u specifieke vragen over bepaalde designer merken, lampen, systemen of over wat voor u de beste toepassing is? Neem contact met ons op, onze adviseurs denken graag met u mee. Telefoonnummer 013 542 51 82.

Designer lamp ergens goedkoper?

Wij zijn er van overtuigt dat we de beste prijs kunnen aanbieden aan onze klanten. Vraag via de mail/telefoon uw offerte aan en wij bieden u een scherpe offerte aan. Gecombineerd met onze unieke showroom, kennis van verlichting en techniek kunnen wij u de beste hulp bieden, we zijn tenslotte geen ordinaire webshop. We zijn er van overtuigt dat u bij ons de beste informatie kunt krijgen en de beste deal.

Unieke HOOGSPOOR showroom

Wij begrijpen dat u ook graag de modellen wilt zien van bepaalde designer merken. We hebben een grote collectie van designer armaturen in de showroom voor u klaar staan. We hebben niet alle modellen en uitvoeringen van alle designers in de showroom gepresenteerd, maar we hebben wel veel lampen in de showroom die we u kunnen laten zien. De HOOGSPOOR showroom is ruim 400 m2 groot en gevestigd in een sfeervol gebouw. De showroom is KNX gestuurd wat de mogelijkheid geeft om veel verlichting te demonstreren. We adviseren om vooraf te bellen als u een specifiek armatuur wilt zien. U kunt bellen naar (013)542 51 82 of stuur een mail naar info@HOOGSPOOR.nl of contact opnemen via de contact pagina.