Jacco Maris

Jacco Maris is een Nederlandse ontwerper welke verlichting met een geheel eigen stijl ontwerpt. De ontwerper Jacco Maris uit Breda is in 1994 begonnen met het ontwerpen van zijn geheel eigen collectie. Tot nu toe heeft hij meerdere unieke hanglampen en staande lampen gemaakt. Hierbij is er geen gelijkenis te vinden is bij andere verlichtingsontwerpers. Wel kijkt hij naar de trends en zal daar altijd zijn eigen draai aan geven. Met andere woorden Jacco Maris Vormgevers is uniek.

Van niets iets maken

De ontwerper heeft altijd het materiaal als uitgangspunt gesteld. Maximaal ontwerp uit een minimale hoeveelheid materiaal is de basis gedachten. Het experimenteren met materiaal zoals ijzer en staal leidt langzaam tot de unieke ontwerpen. Zo zoekt hij tijdens het ontwerpproces naar unieke objecten welke spannend en krachtig zijn. Deze spannende en krachtige ontwerpen moeten wel in harmonie zijn en een bepaalde elegantie bezitten.

Materiaal gebruik armaturen

Het materiaal wat Jacco Maris gebruikt zijn voornamelijk metalen. Hierbij kun je denken aan zwart staal, roestvrij staal, gegoten metaal en messing. Het zijn de basis materialen waarmee de unieke armaturen ontworpen worden. Deze materialen worden aangevuld met meestal natuurlijke materialen zoals leer en glas. Een van de uiterlijke kenmerken is verder dat deze materialen vaak eerlijk gebruikt worden. Dat zorgt er voor dat de karakters van de materiaal vaak nog zichtbaar zijn. Dit kan zijn de kleur van brons, ruw of gepolijst of het zwarte staal en RVS staal. Vaak zijn de materialen herkenbaar in het eind ontwerp.

Handgemaakt

Wat Jacco Maris verder uniek maakt is het handwerk uit zijn eigen werkplaats. Alle armaturen welke ontworpen worden bij zijn geproduceerd in zijn eigen werkplaats. Een team van vakmensen maakt alle bestelde armaturen van A tot Z. Vakmanschap en liefde voor het ontwerp zijn zaken welke je aan de producten kunt aflezen en voelen. De passie van de vakmensen en de ontwerpen zijn terug te vinden de producten van deze unieke ontwerper.

Jacco Maris Solo wabdlamp
Jacco Maris Solo wabdlamp

Maatwerk

Doordat Jacco zijn eigen werkplaats en zijn eigen vakmensen heeft is maatwerk geen enkel probleem voor hen. De maatwerk armaturen kunnen aanpassingen zijn van bestaande armaturen. Bijvoorbeeld een andere kleur of lichtbron. Ook echt unieke objecten met verlichting die samen met de architect of ontwerper ontworpen worden, zijn armaturen welke uit de werkplaats van Jacco Maris rollen.

Uniek aan Jacco Maris

Het unieke van Jacco Maris zit niet alleen in het ontwerp en het vakmanschap. Dit maakt ontwerpen stuk voor stuk een eigen stijl. De ontwerp stijl van Jacco Maris Vormgeving is strak, maar ook romantisch klassiek. Het eerlijke materiaalgebruik draagt sterk bij aan de sfeer van de ontwerpen. Hetzelfde armatuur in een ander materiaal of kleur krijgt meteen een totaal ander karakter. Het is dan ook niet zo dat de lampen van Jacco Maris alleen te plaatsen zijn in klassiekere interieurs. Ook in een modern interieur die wel wat warmte kan gebruiken of een stoerder armatuur nodig heeft lenen de armaturen van Jacco Maris zich voor. Maar ook die ene opvallende eye catcher boven de tafel of die ene staande lamp in de woonkamer heeft Jacco Maris in zijn collectie.

LED

Ook Jacco Maris heeft de LED technologie zich eigen gemaakt. De LED technologie is niet meer weg te denken in de lampen van vandaag. Ook oude ontwerpen zijn ondertussen aangepast aan de LED technologie. Daarnaast is de LED technologie juist een inspiratie voor de nieuwe ontwerpen van hanglampen en staande lampen van Jacco Maris. Dankzij de LED technologie zijn de nieuwe ontwerpen van Jacco Maris nog strakker en verfijnder geworden.

Solo

De Solo van Jacco Maris is al een tijdje in de collectie. Solo is de naam van een overleden hond van Jacco Maris, welke letterlijk zijn voet afdruk op het ontwerp heeft gezet. De Solo is te verkrijgen als wand lamp en als hang lamp. Het is een gegoten armatuur welke door het materiaal gebruik en de proporties niet veel aandacht trekt maar toch aanwezig is. De zand structuur van het giet proces is nog te zien in de wand of hanglamp wat een unieke sfeer geeft. Zelfs is er een wandlamp voor buiten te verkrijgen.

Mrs. Q

De Mrs. Q heeft veel aandacht gekregen in de media. Op veel foto’s van grote meubel merken of interieur tijdschriften staat deze unieke lamp afgebeeld. De kracht van deze staande lamp of wandlamp zit in de elegante vorm in combinatie met het pure leer wat gebruikt is. Ook de Mrs. Q is een typisch Jacco Maris ontwerp wat zowel in een strak, modern interieur past als in een landelijk of klassiek interieur.

Coco

De Coco is een van de weinige hanglampen waarbij een afwijkend materiaal is gebruikt. Dit komt onder andere door de co-creatie met ontwerper Wesly Boom. De hanglamp is gemaakt, naast de gebruikelijke metalen, van Corian wat bestaand uit 70% minerale grondstoffen en 25% acrylaat. Corian wordt vaak gebruikt in sanitair bij baden of waskommen, maar dit ontwerp laat goed zien dat het voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt. Dit materiaal laat een beetje licht door van de LED welke in het armatuur verwerkt zit. Dit ontwerp van deze hanglamp de Coco is een typische Jacco Maris LED ontwikkeling van de afgelopen jare

Keep it straight

Keep It Straight is een van de laatste ontwerpen van Jacco Maris. Het is een strakke hanglamp welke met LED is uitgerust. De LED is afgeschermd met een diffuser welke zorgt voor een egale verdeling van het licht op de tafel en reduceert de inkijk in de LED units. Ondanks dat het armatuur een strakke vorm heeft, is het door de materiaal keuze geborsteld, gepatineerd messing of hoogglans messing weer echt een Jacco Maris hanglamp geschikt voor meerdere type interieurs.

De outsider

De Outsider is de visie van Jacco Maris op de industriële trend. Het is duidelijk een stoer armatuur wat inspeelt in de stoere stijl welke veel mensen nu aanspreekt in het interieur. Het armatuur heeft een bepaalde robuuste charme en blijft decoratief. De hanglamp is afgewerkt met een stoere ketting, terwijl de staande lamp geschikt voor buiten een grove buizen structuur heeft. Jacco Maris heeft voor de indoor uitvoering van de Outsider hanglamp een versie ontwikkelt die ook nog eens kantelbaar is. Ondanks het robuuste ontwerp blijft de Outsider een elegante lamp. In de lamp welke een witte binnenkant heeft zit een blender welke een directe inkijk in de lichtbron onmogelijk maakt. Dit geeft een prettige helderheid en lichtverdeling onder de lamp.

Hanglamp Benben

De Benben hanglamp is een typisch Jacco Maris ontwerp. Het is een hanglamp welke op verschillende manieren kan worden samengesteld. Er zijn vijf basis elementen welke in verschillende volgorde en aantallen gestapeld kan worden. Zo ontstaat er een soort totem welke zijn eigen karakter heeft. Ook  de verschillende trendy kleuren met metaal afwerkingen geeft elke hang lamp zijn eigen uiterlijk. Daarnaast kun je nog de hanglampen op verschillende manieren aan het plafond monteren. Je kunt hem solo ophangen, maar er zijn ook cirkel ophangingen en rechte ophangingen te krijgen om meerdere Benben te combineren. Ook is er een decentrale ophanging beschikbaar wanneer de hanglamp niet rechtstreeks op het lichtpunt gemonteerd kan worden.

Lichtadvies of een lichtplan

Veel klanten hebben moeite om zelf verlichting goed toe te passen. Daarom maken wij licht plannen. Bij HOOGSPOOR is juist het maken van lichtplannen of lichtadvies ons dagelijks werk. Kijk bij lichtadvies pagina om te bekijken hoe we werken. Wij kunnen we u helpen met uw verlichtingsvraagstuk.

Showroom met verlichting

HOOGSPOOR heeft een showroom met verlichting. We kunnen niet alles laten zien, maar wel hebben we veel hangen. In  de showroom kun je veel van de belangrijke design lampen vinden. Het wisselt, want je kunt de lampen gewoon kopen uit de showroom. Als je liever een nieuwe hebt kan dat natuurlijk ook gewoon. De lampen vervangen we telkens voor nieuwe modellen, zodat we telkens een wisselende collectie van lampen in de showroom hebben staan.

Kom langs in de showroom

De showroom met verlichting is vrij toegankelijk. We hebben niet alls van Jocco Maris hangen, maar altijd zijn we modellen van hem aanwezig in de showroom. Daarnaast staan wij klaar met onze licht experts om u verder te helpen. Onze lichtadviseurs kunnen u helpen met een lamp boven tafel, een plannetje voor je woonkamer of een lichtadvies voor u geheel woning. Let wel op onze openingstijden,we zijn op maandag en dinsdag wel aanwezig, maar zijn druk met het uitwerken van de licht plannen. U kunt dan terecht op basis van een afspraak. Van woensdag tot en met zaterdag kunt u gewoon binnen lopen. Als u wil dat er tijd voor u hebben is het verstandig dat u een afspraak maakt. Dan houden we rekening mee dat u komt en hebben we tijd voor u welke u verdient. U kunt via de contact pagina aangeven wanneer u graag langs zou willen komen.

HOOGSPOOR erkent Design merken

HOOGSPOOR verkoopt naast Jacco Maris veel design merken zoals; Flos, Artemide, Lumina en nog veel meer, vele modellen zijn beschikbaar in de showroom. Dus als een lamp niet op de website staat kunnen wij het armatuur toch leveren. Stuur een mail of vul het contact formulier in om uw vraag te stellen. Telefonisch kunt u ons natuurlijk ook bereiken of via onze webshop. Met onze eigen technische dienst kunnen we monteren of andere problemen oplossen, zoals het vervangen van dimmers ed. Voor eventuele garantie kunt u naar onze showroom komen waar we u graag persoonlijk helpen. Heeft u specifieke vragen over bepaalde designer merken, lampen, systemen of over wat voor u de beste toepassing is? Neem contact met ons op, onze adviseurs denken graag met u mee. Telefoonnummer 013 542 51 82

Designer lamp ergens goedkoper?

Wij zijn er van overtuigt dat we de beste prijs kunnen aanbieden aan onze klanten. Vraag via de mail of telefoon uw offerte aan en wij bieden u een scherpe offerte aan. Gecombineerd met onze unieke showroom, kennis van verlichting en techniek kunnen wij u de beste hulp bieden, we zijn tenslotte geen ordinaire webshop. We zijn er van overtuigt dat u bij ons de beste informatie kunt krijgen en de beste deal.

Unieke HOOGSPOOR showroom

Wij begrijpen dat u ook graag de modellen wilt zien van bepaalde designer merken. We hebben een grote collectie van designer armaturen in de showroom voor u klaar staan. We hebben niet alle modellen en uitvoeringen van alle designers in de showroom gepresenteerd, maar we hebben wel veel lampen in de showroom die we u kunnen laten zien. De HOOGSPOOR showroom is ruim 400 m2 groot en gevestigd in een sfeervol gebouw. De showroom is KNX gestuurd wat de mogelijkheid geeft om veel verlichting te demonstreren. We adviseren om even te bellen als u een specifiek armatuur wilt zien. U kunt even bellen naar (013)542 51 82 of stuur een mail naar info@HOOGSPOOR.nl en u kunt ook contact opnemen via de contact pagina.