...

Nieuws uit Milaan 2023

Milaan staat bekend als de designhoofdstad van de wereld. Elk jaar wordt hier de Salone del Mobile georganiseerd, een van de grootste en meest prestigieuze evenementen in de meubelindustrie. Eens in de twee jaar wordt deze beurs uitgebreid met de Euroluce. Ook dit jaar hebben wij de beurs weer bezocht om nieuwe inspiratie en kennis op te doen. Hoewel wij veelal blijvend en tijdloos design bieden, zien we door de jaren heen veranderingen en nieuwe technologieën. Wij vertellen u graag over onze ervaringen.

Brokis booth Euroluce

Akoestische verlichting

Verschillende merken verdiepen zich al enkele jaren in het ontwerpen van akoestische verlichting. Akoestische verlichting is een innovatieve verlichtingsoplossing die niet alleen zorgt voor verlichting, maar ook voor geluidsdemping. De armaturen zijn gemaakt van akoestisch materiaal dat het geluid in een ruimte absorbeert en daarmee de sfeer in de ruimte verandert. In veel gevallen is er gebruik gemaakt van vilt. Het gebruik van akoestische verlichting kan helpen om de concentratie te verhogen. Ons is opgevallen dat steeds meer merken armaturen ontwerpen waarin deze akoestische functie verwerkt zit.

Ronde en zachte vormen

Ronde en zachte vormen komen steeds vaker terug in de nieuwste armaturen. We merken dat organische, natuurlijke vormen meer en meer de overhand hebben. De ontwerpen blijven strak, maar steeds vaker in combinatie met opvallende kleuren.

Kleur in de armaturen

Het gebruik van kleuren in designarmaturen komt steeds meer terug. Ook in een tijdloos interieur met natuurlijke en lichte tinten kan een gekleurde lamp van toegevoegde waarde zijn. Door de sprekende kleur van het armatuur wordt uw woonruimte dynamischer en speelser. Voeg een touch of color aan uw interieur toe en creëer een heel eigen, originele stijl. Combinaties van verschillende kleuren in een armatuur zijn helemaal van deze tijd.

Slimme functies op armaturen

Steeds meer armaturen kunnen méér dan alleen verlichten. Ze zijn voorzien van slimme extra functies, zoals de mogelijkheid om je telefoon draadloos op te laden of spots, gecombineerd met luchtafzuiging en bewegingsmelders. De extra functies geven een mooiere uitstraling omdat aparte afzuigsystemen overbodig worden. Steeds meer armaturen zijn te bedienen met een app op uw smartphone. Al deze technologieën verfijnen uw woning op bijzondere wijze.