Oplaadbare design lampen.

Roxxane leggera

Oplaadbare led design lampen.

Met verlichting is het altijd een probleem dat er een elektrische aansluiting of stopcontact in de buurt moet zitten, met oplaadbare led lampen is dat geen probleem meer! Zo is het alleen mogelijk om de design lamp zonder een snoertje of plakgootje uiteindelijk op de juiste plaats te krijgen. Bovendien is goed licht op de juiste plaats toch het belangrijkste! Wat een uitvinding zijn oplaadbare led lampen dan?!

Geen stopcontact aanwezig? Geen probleem!

Hoe krijgt u dan toch licht op tafel of bij de stoel midden in de ruimte? Daar zijn door de LED technologie tegenwoordig meer en meer goede oplossingen voor. Zo is door het lage energie verbruik van de LED lamp het voortaan mogelijk om lampen te maken met een LED lamp en een accu dat in het armatuur is geplaatst: Oplaadbare LED lampen.

Oplaadbare LED lampen

Er komen meer oplossingen op de markt met in de lamp ook een accu gebouwd. Ten eerste geven deze LED lampen met accu meer licht en gaan langer mee op de lading van de accu. Daardoor worden ze steeds veelzijdiger en beter inzetbaar voor goede oplossingen waar geen aansluitpunt of een stopcontact zit.

Hieronder hebben we een aantal modellen beschreven uit de collectie van HOOGSPOOR. Zo heeft u een overzicht van de modellen van oplaadbare LED lampen met een accu en de variaties daarop.

Roxxane Leggera oplaadbare lamp

De Roxxane Leggera is een draadloze lamp, dit geeft het voordeel dat de lamp overal gebruikt kan worden, zelfs buiten in droge omstandigheden. De lamp wordt opgeladen door middel van een dockingsstation. U kunt ervoor kiezen om de lamp met of zonder dockingsstation te bestellen. Kiest u ervoor om geen dockingsstation te bestellen dan krijgt u een USB-C kabel meegestuurd waarmee u de lamp op kunt laden. De vloerlamp is aan en uit te schakelen en te dimmen door middel van een sensor op de kop van de lamp. Op een volle accu gaat de lamp wel 100 uur mee, dit kan verschillen afhankelijk van de ingestelde lichtsterkte. Dankzij het scharnier waarmee de lampkop bevestigd is, is de lampkop 270° draaibaar. De lamp is vervaardigd uit aluminium, dit maakt hem licht en gemakkelijk om mee te nemen. De lampkop is afgeschermd met een polycarbonaat diffuser dat verblinding verminderd. De lamp is uitgevoerd in een tafellamp en vloerlamp.

Nimbus leeslamp

Led lamp op accu

De Roxxane Leggera wordt opgeladen door een los kabeltje wat onder in de lamp ingeplugd moet worden. Dat is de goedkope versie. Bovendien is er nog een oplossing, een betere volgens ons. Nimbus heeft namelijk goed nagedacht over de functionaliteit van de lamp. Makkelijk opladen hoort daar bij.

Nimbus heeft voor de Roxxane Leggera een magnetische oplaaddock ontworpen waar de Roxxane Leggera opgezet kan worden. De magnetische oplader klikt gelijk vast en begint met laden. Door met je voet de magnetische dock tegen te houden wordt de lamp ontkoppeld. Maar pas op, het magnetisch dock is een optie. Op het internet wordt de Roxxane Leggera veelvuldig aangeboden zonder dit uiterst nuttige accessoire. Dat zorgt voor een lagere prijs, maar ook voor een lamp welke een stuk minder functioneel is.

Nimbus Roxxane Leggera

Dimmen

Op de kop van de Roxxane Leggera zit een sensor. Met deze sensor kunt u de lamp aan en uit zetten door uw vinger over de sensor te halen. De LED lamp zal gelijk aan of uit gaan. Door de vinger erop te houden kunt u de LED lamp harder of zachter dimmen.

De Roxxane Leggera is een echte leeslamp. De kop van de leeslamp zit op een strategische hoogte en is te richten. Zo heeft u het licht precies daar waar u het hebben wilt. De kop van de lamp is beweegbaar en eventueel ook te richten naar de wand. Zo is de Roxxane Leggera niet alleen te gebruiken als leeslamp, maar ook inzetbaar is als algemene verlichting.

Handig meenemen aan het handvat!

Bovendien geeft het ontwerp van de Roxxane Leggera gelijk aan waarvoor hij gemaakt is. Het handvat van de LED batterij lamp is prominent aanwezig. U weet gelijk dat de LED lamp bedoeld is om daar te plaatsen waar u hem nodig heeft. Door het handvat is de Roxxane Leggera ook zeer flexibel te gebruiken.

Verschil Roxxane Leggera 52 cl of de Roxxane Leggera 101 cl

Wat zijn dan de verschillen tussen de twee lampen? Dat is makkelijk. Roxxane Leggera 52 cl is lager en daarmee meer geschikt als draadloze tafellamp of leeslamp bij uw bed.  Maar de Roxxane Leggera 101 cl is hoger en is bedoeld als snoerloze leeslamp naast uw stoel.

Draadloze wandlamp: Nimbus Winglet

Nimbus loopt vooruit op het gebied van LED oplossingen met een batterij of accu. Zo is de Winglet serie daar een goed voorbeeld voor. De Nimbus Winglet is een wandlampje welke als oriëntatie verlichting op de wand kan worden geplaatst. U plaatst de wand beugeltjes op de wand en plaatst de wandlampjes daarop. Zo blijft de Winglet hangen op de wandbeugel door middel van de ingebouwde magneet.

Nimbus Winglet

Oplaadbare led lamp met bewegingssensor

Ook voor de Winglet heeft Nimbus een slimme oplossing voor het opladen. Er is namelijk een laadstation beschikbaar waar u meerdere Winglet in kunt zetten om op te laden. Geen draden ergens in steken of meerdere door de hele woonkamer bij elk stopcontact. In het Winglet laadstation laadt u tot 5 Winglets tegelijk op door deze er gewoonweg in te zetten.

Veelzijdigheid Winglet

Bovendien heeft deze draadloze LED lamp nog meer technologie in huis! De wandlamp werkt op een bewegingssensor en kan worden ingesteld op tijd en licht/donker. Zo kunt u de lamp alleen dan laten branden wanneer het donker en er beweging is. En gaat de accu van de LED lamp extra lang mee. Daarnaast is een andere goede optie, de mogelijkheid om draadloos gekoppeld te worden. Dus als er een wandlamp aan gaat, gaan alle gekoppelde LED wandlampen aan. Zeker zo mooi voor het lichtbeeld.

Draadloze tafellamp: De Bellhop

De Bellhop van Flos is een van de nieuwste aanwinsten van de accu design of draadloze lampen. Het is een snoerloze tafellamp of een mooie designlamp voor op uw nachtkastje. Bovendien ook goed bruikbaar om op een zwoele (droge) zomer avond op uw tuintafel neer te zetten!

Oplaadbare led lampen

De Bellhop is uitgerust met een micro USB-C aansluiting, met een volle accu kan de Bellhop tot 24 uur op de laagste stand branden. Want de LED lamp heeft namelijk een meer standen schakelaar. Door op de knop te drukken kunt u de licht sterkte aanpassen in 4 stappen aan de gewenste hoeveelheid licht. Bovendien zijn er vier verschillende lichtkleuren, namelijk wit, grijs, cioko, grijs blauw, geel of in het baksteen rood. Dus altijd wel een kleur welke bij u past.

Het ontwerp van de Bellhop

Edward Barber en Jay Osgerby hebben in 2018 de batterij lamp Bellhop ontworpen naar de karakteristieke ronde hoed van een hotel piccolo. Zo komt de naam dan weer van de ronde bolvorm van het LED lampje. Hij heeft een prettige afmeting van: ø12,5x21cm. Dat maakt de Bellhop dus makkelijk mee te nemen en overal mogelijk om neer te zetten. Wel raden wij het af om hem buiten te zetten!

Bellhop

De Bon Jour Unplugged

Bon Jour Unplugged is een ontwerp van de welbekende ontwerper Philippe Starck uit 2015. De Bon Jour Unplugged is de draadloze uitvoering van de Bon Jour tafellamp. Unplugged is kleiner, maar het is duidelijk dat deze twee geassocieerd zijn aan elkaar. Zo is de Bon Jour Unplugged tafellamp van Flos 27 cm hoog en heeft een diameter van 13,1 cm. De voet van de lamp is iets kleiner en is 9,1 cm in doorsnede.

Touchdimmer

De Bon Jour Unplugged heeft een touchdimmer waarmee u de LED tafellamp in verschillende standen kunt zetten. Via de micro USB oplader kun je hem tot 6 uur lang gebruiken. Het zorgt er voor dat je de batterij snoerloze lamp vele avonden kunt gebruiken!

Verschillende kapjes

Het leuke van de Bon Jour Unplugged tafellamp is dat er verschillende kapjes voor zijn. Zo is de Bon Jour Unplugged verkrijgbaar met een chrome, mat chrome of koperkleurige basis waar verschillende kapjes op kunnen. U kunt de Bon Jour Unplugged kop als strakke moderne tafellamp verkrijgbaar. Maar ook met een plissé kap of met een strak transparant kapje. Voor ieder wat wils!

Fatboy Edison

Is het nu de Fatboy of is het nu de Edison lamp waar we het over hebben? Ondanks dat de meest bekende oplaadbare LED lamp bekent staat als de Fatboy lamp is de echte naam Edison. De Edison familie bestaat uit verschillende maten van hetzelfde ontwerp. De kleinste versie van de Edison is een draadloze LED lamp op accu.

Fatboy Edison the Petit tafellamp

De Fatboy Edison the Petit tafellamp is de 2e uitvoering van de Fatboy Edison the Petit tafellamp. Deze tafellamp was een van de eerste snoerloze tafellamp modellen welke uit zijn gekomen. De mooie prijs in combinatie met het goede ontwerp heeft de LED lamp op een accu erg populair gemaakt. De nieuwste versie (2.0 uitvoering) is op een aantal punten sterk verbeterd.

Fatboy Cooper Cappie

 

De Fatboy Cooper Cappies of de Fatboy kapjes zijn decoratieve kapjes van kunststof welke u op de Edison the Petit kunt zetten. Zo dat geeft een sfeervol eigen gezicht aan het draadloze LED lampje!

 
Fatboy Cooper Cappie

Transloetje tafellamp

De Transloetje tafellamp is ook van Fatboy. Het is een, zoals de lamp al aangeeft, transparant lampje welke gebaseerd is op de succesvolle Edison serie van Fatboy. Het is dus ook een klein tafellampje wat uitgerust is met een accu. Op deze manier kunt u hem dus draadloos gebruiken op de tafel.

Het Transloetje tafellampje is te leveren in verschillende transparante kleuren. De kleuren zijn transparant / kleurloos, transparant groen, transparant geel, transparant blauw, transparant oranje, transparant bruin, transparant grijs en transparant violet.

Fatboy transloetje

Polycarbonaat

Het Transloetje is gemaakt van polycarbonaat en is daardoor zeer handzaam en licht. Met de afmetingen van 26 cm hoog en een diameter van 16,5 centimeter is hij ook goed handelbaar. U kunt hem opladen en tussen de 8 en 20 uur laten branden, afhankelijk van de lichtstand die u kiest.

Bolleke hanglamp

Het Bolleke hanglamp van Fatboy is een andere creatieve oplaadbare lamp. Het is een hanglampje welke u buiten in de tuin kunt ophangen aan bijvoorbeeld een tak of onder de parasol. Zo heeft u draadloos een leuke lamp in uw tuin. Want het Bolleke is een hanglamp met een accu erin verwerkt. Deze draadloze hanglamp is te krijgen in vier kleuren: industrieel groen, licht grijs, taupe en rood.

romantische design tafellampen

De Pipistrello Cordless tafellamp is ontworpen in 1965, wat onderdeel is van de collectie van het Italiaanse bedrijf Martinelli Luce. Gae Aulenti heeft een belangrijke collectie neergezet voor Martinelli Luce, waarin veel variaties tafellampen zijn gemaakt, waaronder de Pipistrello Mini, de Mini met touch control, Pipistrello Cordless, Pipistrello Medio en Pipistrello 4.0 en natuurlijk de originele Pipistrello tafellamp. Martinelli Luce haalt deels zijn inspiratie vanuit de natuur, zo ook bij deze collectie. Pipistrello betekent in het Italiaans vleermuis. Het armatuur heeft zijn naam hieraan te danken, omdat de lampenkap op de vleugels lijkt van een vleermuis. De techniek die Gae Aulenti heeft gebruikt tijdens het ontwerpen en produceren van deze tafellamp was innovatief voor zijn tijd.

 

Vele designliefhebbers houden van deze lamp!