Roxxane leggera

Oplaadbare design lampen.

Met verlichting is het altijd een probleem dat er een elektrische aansluiting of stopcontact in de buurt moet zitten. Het is anders alleen mogelijk om de lamp met een snoertje of plakgootje uiteindelijk op de juiste plaats te krijgen. Goed licht op de juiste plaats is toch het belangrijkste.

Geen stopcontact

Hoe krijg je dan toch licht op tafel of bij de stoel midden in de ruimte? Daar zijn door de LED technologie tegenwoordig meer en meer goede oplossingen voor. Door het lage energie verbruik van de LED is het voortaan mogelijk om lampen te maken met een LED lamp en een accu dat in het armatuur is geplaatst.

Oplaadbare LED lampen

Er komen meer oplossingen op de markt met in de lamp ook een accu gebouwd. Deze LED lampen met accu geven meer licht en gaan langer mee op de lading van de accu. Daardoor worden ze steeds veelzijdiger en beter inzetbaar voor goede oplossingen waar geen aansluitpunt of een stopcontact zit.

 

We zullen een aantal modellen hieronder beschrijven welke we in de collectie hebben bij HOOGSPOOR. Zo heeft u een overzicht van de modellen van LED lampen met een accu en de variaties daarop.

Roxxane leggera leeslamp

Roxxane Leggera oplaadbare LED

Nimbus is een van de bedrijven welke met de draadloze LED oplossingen serieus aan de gang is gegaan. Nimbus heeft met de Roxxane Leggera een lamp gemaakt welke voor veel fabrikanten het voorbeeld zal zijn als ze tot serieuze oplossingen willen komen met draadloze lampen.

Goede accu lamp

Nimbus is een van de bedrijven welke met de draadloze LED oplossingen serieus aan de gang is gegaan. Nimbus heeft met de Roxxane Leggera een lamp gemaakt welke voor veel fabrikanten het voorbeeld zal zijn als ze tot serieuze oplossingen willen komen met draadloze lampen.

Nimbus Roxxane Leggera

Handvat

Het ontwerp van de Roxxane Leggera geeft gelijk aan waarvoor hij gemaakt is. Het handvat van de LED batterij lamp is prominent aanwezig. Je weet gelijk dat de LED lamp bedoeld is om daar te plaatsen waar je hem nodig hebt. Door het handvat is de Roxxane Leggera ook zeer flexibel te gebruiken.

Lees lamp

Op de kop van de Roxxane Leggera zit een sensor. Met deze sensor kunt u de lamp aan en uit zetten door uw vinger over de sensor te halen. De LED lamp zal gelijk aan of uit gaan. Door de vinger erop te houden kunt u de LED lamp harder of zachter dimmen.

Dimbaar

De Roxxane Leggera is een echte leeslamp. De kop van de leeslamp zit op een strategische hoogte en is te richten. Zo heb je het licht precies daar waar je het hebben wil. De kop van de lamp is beweegbaar en eventueel ook te richten naar de wand. Zo is de Roxxane Leggera niet alleen te gebruiken als leeslamp, maar ook inzetbaar is als algemene verlichting.

Opladen

De Roxxane Leggera wordt opgeladen door een los kabeltje wat onder in de lamp ingeplugd moet worden. Dat is de goedkope versie. Er is namelijk nog een oplossing, een betere volgens ons. Nimbus heeft namelijk goed nagedacht over de functionaliteit van de lamp. Makkelijk opladen hoort daar bij. Nimbus heeft voor de Roxxane Leggera een magnetische oplaaddock ontworpen waar de Roxxane Leggera opgezet kan worden. De magnetische lader klikt gelijk vast en begint met laden. Door met je voet de magnetische dock tegen te houden wordt de lamp ontkoppeld. Maar pas op, het magnetisch dock is een optie. Op het internet wordt de Roxxane Leggera veelvuldig aangeboden zonder dit uiterst nuttige accessoire. Dat zorgt voor een lagere prijs, maar ook voor een lamp welke een stuk minder functioneel is.

Verschil Roxxane Leggera 52 cl of de Roxxane Leggera 101 cl

De verschillen tussen de twee lampen is makkelijk. De Roxxane Leggera 52 cl is lager en daarmee meer geschikt als tafellamp of bedlees lamp. De Roxxane Leggera 101 cl is hoger en is bedoeld als leeslamp naast een stoel.

Winglet CL wandlamp

Nimbus Winglet

Nimbus loopt vooruit op het gebied van LED oplossingen met een batterij of accu. De Winglet serie is daar een goed voorbeeld van.

 

De Nimbus Winglet is een wandlampje welke als oriëntatie verlichting op de wand kan worden geplaatst. U plaatst de wand beugeltjes op de wand en plaatst de wandlampjes daarop. De Winglet blijft hangen op de wandbeugel doormiddel van de ingebouwde magneet.

Opladen van de Winglet

Ook voor de Winglet heeft Nimbus een slimme oplossing voor het opladen. Er is namelijk een laadstation beschikbaar waar je meerdere Winglet in kunt zetten om op te laden. Geen draden ergens in steken of meerdere Winglet door de hele woonkamer bij elk stopcontact. In het Winglet laadstation laadt je tot 5 Winglet tegelijk op door deze er gewoon in te zetten.

Veelzijdigheid Winglet

Maar hier houd het voor de Winglet niet op. De draadloze LED lamp heeft nog meer technologie in huis. De wandlamp op accu is namelijk uitgevoerd met een licht donker schakelaar en een bewegingsschakelaar. Zo kun je de Winglet alleen dan laten branden als het donker is en als er beweging is in de ruimte. Zo gaat de accu van de LED lamp extra lang mee. Een andere goede optie welke in de batterij van de LED wandlamp zit is dat de wandlampen draadloos gekoppeld kunnen worden. Dus als er een wandlamp aan gaat, gaan alle gekoppelde LED wandlampen aan. Zeker zo mooi voor het licht beeld en het licht.

Bellhop flos

De Bellhop

De Bellhop van Flos is een van de nieuwste aanwinsten van de accu design of draadoze lampen. Het is een tafellamp of een lamp voor op je nachtkastje. Ook goed bruikbaar om op een zwoele zomer avond op je tuin tafel te zetten.

Het ontwerp van de Bellhop

Edward Barber en Jay Osgerby hebben in 2018 de batterij lamp Bellhop ontworpen naar de karakteristieke ronde hoed van een hotel piccolo. De naam komt dan weer van de ronde bolvorm van het LED lampje.  Hij heeft een prettige afmeting van: ø12,5x21cm. De Bellhop is dus makkelijk mee te nemen en overal neer te zetten.

Bellhop tafel lamp oplaatbaar

Oplaadbaar

De Bellhop is uitgerust met een micro USB C aansluiting, met een volle accu kan de Bellhop tot 24 uur op de laagste stand branden. De LED lamp heeft namelijk een meer standen schakelaar. Door op de knop te drukken kun je de lichtsterkte aanpassen in 4 stappen aan de gewenste hoeveelheid licht. Er zijn vier verschillende lichtkleuren, namelijk oranje, wit, bruin en grijs. Er is dus altijd wel een kleur welke bij jou past.

De Bon Jour Unplugged

Bon Jour Unplugged is een ontwerp van de welbekende ontwerper Philippe Starck uit 2015. De Bon Jour Unplugged is de draadloze uitvoering van de Bon Jour tafel lamp. De Bon Jour Unplugged is kleiner, maar het is duidelijk dat deze twee geassocieerd zijn aan elkaar. Bon Jour Unplugged tafellamp van Flos is 27 cm hoog, en heeft een diameter van 13,1 cm. De voet van de lamp is iets kleiner en is  9,1 cm in doorsnede.

Touchdimmer

De Bon Jour Unplugged heeft een touchdimmer waarmee je de LED tafellamp in verschillende standen kunt zetten. Via de micro USB oplader kun je hem tot 6 uur lang gebruiken. Het zorgt er voor dat je de batterij snoerloze lamp vele avonden kunt gebruiken.

De Bon Jour Unplugged op tafel

Verschillende kapjes

Het leuke van de Bon Jour Unplugged tafellamp is dat er verschillende kapjes voor zijn. Zo is de Bon Jour Unplugged verkrijgbaar met een chrome, mat chrome of koperkleurige basis waar verschillende kapjes op kunnen. Je kunt de Bon Jour Unplugged kop en als strakke, moderne tafellamp, maar hij is ook verkrijgbaar met een plissé kap of met een strak transparant kapje.

Fatboy Edison

Fatboy Edison the Petit
Is het nu de Fatboy of is het nu de Edison lamp waar over we het hebben. Ondanks dat de meest bekende oplaadbare LED lamp bekent staat als de Fatboy lamp is de echte naam Edison. De Edison familie bestaat uit verschillende maten van hetzelfde ontwerp. De kleinste versie van de Edison versie is een draadloze op accu werkende LED lamp.

Fatboy Edison the Petit tafellamp

De Fatboy Edison the Petit tafellamp is de 2e uitvoering van de Fatboy Edison the Petit tafellamp. Deze tafellamp was een van de eerste stekkerloze tafellamp modellen welke uit zijn gekomen. De goede prijs in combinatie met het goede ontwerp heeft de LED lamp op een accu erg populair gemaakt. De nieuwste versie (2.0 uitvoering) is op een aantal punten sterk verbeterd.

Fatboy Edison the Petit
Bestel
Fatboy Edison the Petit
Bestel
Fatboy Edison the Petit
Bestel
Fatboy Edison the Petit
More

Fatboy Cooper Cappie

De Fatboy Cooper Cappies of de Fatboy kapjes zijn decoratieve kapjes van kunststof welke je over de Edison the Petit kunt doen. Het geeft een sfeervol eigen gezicht aan het LED lampje.

Fatboy Edison the Petit cooper cappie
Fatboy Edison the Petit cooper cappie

Transloetje tafellamp

Transloetje tafellamp

De Transloetje tafellamp is ook van  Fatboy. Het is een, zoals de lamp al aangeeft, transparant lampje welke gebaseerd is op de succesvolle Edison serie van Fatboy. Het is dus ook een klein tafellampje wat uitgerust is met een accu. Op deze manier kun je hem dus draadloos gebruiken op de tafel.

Het Transloetje tafellampje is te leveren in verschillende transparante kleuren. De kleuren zijn transparant / kleurloos, transparant groen, transparant geel, transparant blauw, transparant oranje, transparant bruin, transparant grijs en transparant violet.

Transloetje tafellamp

Polycarbonaat

Het Transloetje is gemaakt van polycarbonaat en is daardoor zeer handzaam en licht. Met de afmetingen van 26 cm hoog en een diameter van 16,5 centimeter is hij ook goed handelbaar. Je kunt hem opladen en tussen de 8 en 20 uur laten branden, afhankelijk van de brandstand die je kiest.

Bolleke hanglamp

Het Bolleke hanglamp van Fatboy is een andere creatieve oplaadbare lamp. Het is een hanglampje welke je buiten in de tuin kunt ophangen aan bijvoorbeeld een tak of onder de parasol. Zo heb je draadloos een leuke lamp in je tuin. Want het Bolleke is een hanglamp ook met een accu erin verwerkt. Deze draadloze hanglamp is te krijgen in vier kleuren, zijnde industrieel groen, licht grijs, taupe en rood.