Over ons

HOOGSPOOR: de ideale partner voor licht en verlichting.

Licht is emotie, dat is de lijfspreuk van HOOGSPOOR Design Light, uw leverancier voor licht en verlichting. Door gebruik maken van hoe u met licht een ruimt ervaart past Hoogspoor de ruimte aan hoe u uw ruimte wil hebben. HOOGSPOOR Installatiebureau kan vervolgens zorgen voor het installeren en monteren. Wilt u nog meer comfort en bedieningsgemak in huis of kantoor, dan kunt u terecht bij HOOGSPOOR Domotica.

Het bedrijf HOOGSPOOR levert totaaloplossingen voor licht en verlichting, installatie, advies en begeleiding. HOOGSPOOR bestaat uit drie samenwerkende onderdelen: HOOGSPOOR Design Light, HOOGSPOOR Domotica en HOOGSPOOR Installatiebureau. Op deze manier kunnen we totaaloplossingen garanderen.

HOOGSPOOR Design Light

Wij verkopen hoogwaardige verlichting en lampen voor particulieren en zakelijke klanten. Bovendien zijn we experts op het gebied van licht advies en het ontwerpen van lichtplannen. Of u nu als particulier, bedrijf of als architect op zoek bent naar oplossingen voor verlichting, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze adviseurs zijn stuk voor stuk goed opgeleide professionals en kunnen u met al uw vragen over licht en verlichting helpen. Hoogspoor Design Light is aangesloten bij de vakvereniging vPLa, de vereniging van professionele licht adviseurs. Wilt u meer informatie over de vPLa, kijk dan op www.vpla.nl. Ook zijn een aantal mensen lid van Nirla. Nederlands instituut register verlichting adviseur, www.Nirla.nl. ze mogen zich RLA, Register licht adviseur noemen. Deze combinatie zorgt voor onafhankelijke kwaliteit.

HOOGSPOOR Domotica

Domotica staat voor geautomatiseerde oplossingen voor verlichting, beveiliging en gebruikersgemak in woningen, kantoren en utiliteitsgebouwen. Hoogspoor Domotica is op dit gebied een nationaal erkende specialist. Wij kunnen u van ontwerp tot installatie van dienst zijn. Wij hebben ruime ervaring in domotica voor particulieren en de zakelijke markt.

HOOGSPOOR Installatiebureau

Ons eigen installatiebureau is gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van elektrotechnische installaties, voor particulieren en zakelijke klanten. Uiteraard verzorgen wij ook installatiewerk in opdracht van onze zusterbedrijven, Hoogspoor Design Light en Hoogspoor Domotica. Wij zijn specialist in het adviseren, aanleggen en onderhouden van systemen die energie besparen. Wij adviseren daarbij over energiebeheer, door slimme oplossingen bijvoorbeeld LED technologie kunnen we veel energie besparen.

HOOGSPOOR in de prijzen

HOOGSPOOR heeft enkele prijzen gewonnen die uitgeloofd worden aan bedrijven voor het behalen van opmerkelijke resultaten. In 2001 werd de Klankbordprijs aan ons toegekend. Enkele jaren later kregen wij de zogenaamde Kleveringprijs uitgereikt. In 2004 werd HOOGSPOOR genomineerd voor de Master Card Retail Jaarprijs.
Prijzen die ons stimuleren om ons bedrijf op dezelfde, vakkundige manier te blijven runnen.

HOOGSPOOR: kennis en kunde

Bij HOOGSPOOR lopen ware lichtexperts rond. We hebben we oa binnenhuisarchitecten in dienst, anderen zijn in het bezit van het diploma Hogere verlichtingskunde of zijn afgestudeerd in HBO elektrotechniek. Stuk voor stuk professionals met een gedegen opleiding en ruime ervaring.

Barend van Roessel is de man achter Hoogspoor.

Elk bedrijf heeft een gezicht, een persoon die voor die onderneming staat. Bij Hoogspoor is dat directeur Barend van Roessel. Zijn visie en filosofie staan aan de basis van ons bedrijf. Samen met het volledige team heeft hij gezorgd voor wat Hoogspoor is: de expert voor licht en verlichting.

Barend van RoesselMijn naam is Barend van Roessel. Ik ben directeur van Hoogspoor sinds 1999. Voordat ik Hoogspoor van mijn ouders overnam, heb ik de HTS opleiding elektrotechniek CE gevolgd waarna ik mezelf commercieel ingenieur mocht noemen. Als pas afgestudeerde man ben ik bij Philips Lighting gaan werken. Hier heb ik verschillende opleidingen gevolgd, waaronder die van international lighting engineer. Ook ben ik gediplomeerd verlichtingsdeskundige.

Ik heb min of meer altijd in het licht gezeten. Niet vreemd dat licht en verlichting nu nog steeds mijn vak is. Als ondernemer en directeur van Hoogspoor heb ik mijn eigen visie op licht en verlichting.

Alles op de wereld heeft licht nodig, zonder licht geen leven. Licht ontstaat door duisternis. Het is een spel tussen licht en donker. Ik durf dan ook te stellen dat licht een enorme invloed op ons en onze omgeving heeft. Licht is veel meer dan een mooie lamp. Licht ervaar je tussen je oren en doet iets met je. Het bepaald hoe je een ruimt eervaart en hoe je er in functioneert. Daarom is het belangrijk dat goed nagedacht wordt over verlichting, thuis, op het werk, eigenlijk overal.

Barend van RoesselNaar mijn persoonlijke en professionele mening wordt de invloed van licht op de sfeer en beleving van een ruimte, te vaak onderschat. In zowel de particuliere als zakelijke sector wordt te weinig gebruik gemaakt van wat je allemaal met licht en verlichting kunt bereiken. Goede en mooie verlichting gaat verder dan een mooie lamp kopen of een juiste belijning van de verlichting. Hoe het licht uit het armatuur komt, de hoeveelheid en kleur licht en het spel tussen licht en donker bepaald veel maar dan veel mensen denken.  Daarom probeer ik, samen met mijn collega’s, er bij Hoogspoor voor te zorgen dat iedere klant zich goed beseft wat licht kan doen in hun woning of gebouw. Door professioneel lichtadvies te geven, streven wij naar het creëren van de perfecte sfeer, gebaseerd op de wensen en mogelijkheden van onze klanten. Daar sta ik voor en daar staat Hoogspoor voor.

Op basis van deze visie is in korte tijd een stevig en solide bedrijf opgebouwd. Steeds meer klanten raken overtuigd van het belang van licht en ervaren zij hoe hun leef- en werkomgeving aangenamer wordt door de juiste verlichting. Door met ons in zee te gaan, kan dat ook voor u worden gerealiseerd. Daarom nodig ik u bij deze van harte uit om eens naar onze showroom te komen.

Daarnaast mag ik mezelf RLA (register licht adviseur) noemen. De onafhankelijke NiRLA (Nederlands instituut van register lichtadviseurs) commissie heeft een aantal van mijn plannen beoordeeld en besloten dat ik met trots de titel RLA mag voeren. Een herkenning van de kwaliteiten en creatieve plannen welke ik maak.

Graag tot ziens! Dan kunnen wij bij Hoogspoor laten zien wat goede verlichting voor u kan betekenen.

-