Designlicht voor een artsenwoning

Een huis als een fenix

HR_Hoogspoordesign-12

Het lichtplan voor deze van oudsher artsenwoning met designverlichting is onder andere in samenwerking met: Gewoon Architecten, Bouwbedrijf Bos, Keukenarchitectuur Midden Brabant, Maatwerk interieurbouw Intowood, Interieur Studio Roop, W-installatie vdBuijsInstall en E-installatie en domotica Bink Elektro.

Lichtplan oorspronkelijke artsenwoning.

Een grotendeels afgebrand huis heeft ertoe geleid dat hiervan een herbouwing kon plaatsvinden. Zo gaf het dit ambitieuze stel de kans om hun artistieke ideeën toe te passen in een geheel nieuwe indeling van de woning. Het resulteerde in een woning met een klassieke uitstraling die binnenin alle moderne aanpassingen bezit. Het lichtplan wat hiervoor gebruikt werd is grotendeels functioneel bepaald met daarnaast accenten die zij wilden uitlichten in combinatie met mooie designermerken.  

Vanwege de architectuur en de karakteristieke elementen van deze woning heeft Hoogspoor gebruik gemaakt van inbouwspots en wandinbouwarmaturen. Dit om op een subtiele wijze toch functioneel licht te gebruiken en daarnaast het te accentueren met design lampen.

De eetruimte in deze karakteristieke woning is het centrale punt van waaruit twee woonkamers voortvloeien. Met een mooie design hanglamp boven de eettafel, is er een centrale leefruimte gecreëerd waar het gezin het vaakst samenkomt. Boven het kookeiland is er tevens een hanglamp geplaatst van Jacco Maris.

Met een kroonluchter van Catellani & Smith in het plafond als blikvanger is de toon ook gezet in de entree. Het geeft gelijk een indruk die vanuit de begane grond tot de vide op de eerste verdieping te bewonderen valt. 

Verder bestaat een deel van de basisverlichting uit wandarmaturen van onder andere het merk Serien, Kreon en Flos. Met name de trappen zijn hiervan voorzien, waardoor de ene ruimte qua lichtplan vlekkeloos overloopt op de ander. 

Wilt u ook een lichtplan laten maken voor uw nieuwbouwvilla, woning, bedrijfspand of tuin?

Ga dan snel naar onze lichtplannen pagina en bekijk de opties.

Wij bedanken German Bourgeat (Art of Living) voor alle geweldige foto’s van dit project.

Uitgelichte elementen

Hanglamp Stchu Moon 02 Chandelier van Catelani & Smit

SML wandlamp van Serien

Impressie van het project

Toegepaste armaturen

Jacco_Maris_COCO SU 04
Hanglamp Coco 200
Jacco Maris
Bekijk in de webshop
ROTALIANA Frame W3 (5)
Inbouwspots van Rotaliana
Designer: Dante Donegani, Giovanni Lauda
Bekijk in de webshop
crash designloluce
Wandlamp Crash van Designoluce
Designer: Andrea Bastianello
Bekijk in de webshop