Modern wonen

Toveren met licht in luxueus verbouwde villa

Keuken eiland

Het project in deze woning is  in samenwerking met onder anderen: The art of living, Marc Engelen, Van Ierland interieurbouw, Kreon, Terzani en Orbit.

Het project

Na een grondige verbouwing van deze vrijstaande villa in Oisterwijk mocht HOOGSPOOR de verlichting verzorgen. Rustig en functioneel licht, maar tóch betoverend, dat wilden de bewoners graag uitstralen. Aan onze lichtadviseur Kristel de schone taak om, samen met Marc Engelen Interieur Vormgeving, een sfeervol en modern lichtplan te ontwerpen. Wij nodigen u graag uit om mee te kijken naar het bijzondere eindresultaat!

Blikvangers in de keuken

Deze villa heeft een moderne en sfeervolle eigen stijl, waarbij subtiel houtgebruik een grote rol speelt. Overal in huis zijn verfijnde houtelementen gebruikt en dat maakt de woning erg karakteristiek. Blikvangers in de keuken zijn de op maat gemaakte kasten die het kookeiland flankeren. Aan de korte kant grijs met een houten handgreep en aan de lange kant geheel in houtlook uitgevoerd met diverse inbouwapparatuur. Daar past een HOOGSPOOR lichtoplossing bij, met richtbare spots in een railverlichting. Railverlichting is niet alleen strak en modern om te zien, maar ook erg functioneel. Door het gebruik van railverlichting wordt de spanning van een verder weg gelegen lichtpunt naar de juiste positie verplaatst met behulp van rails. Het plaatsen van verschillende lichtbronnen op die rails maakt het mogelijk om diverse onderdelen van de keuken uit te lichten met slechts één rail.

Speels licht op de vide

Ook op de trap komt het houtgebruik weer terug. Wij kozen ervoor om de trap te verlichten met kleine spotjes in rechthoekige uitsparingen in de muur. De spotjes zijn zó geplaatst dat je nauwelijks in het licht kijkt als je naar boven of beneden loopt.

Op de vide hebben we gebruik gemaakt van een rustig en betoverend armatuur. Door de unieke kristalvorm wordt het licht steeds anders gebroken en dat geeft een bijzonder speels effect. Zo krijgen kleine lampen, op precies de juiste plek geplaatst, toch een heel bijzondere uitstraling.

Trekverlichting in de villa

In een kast in de master bedroom hebben we iets bijzonders gemaakt: een zogenoemde trekverlichting, die we ook op andere plekken in de woning hebben toegepast. Het is een soort railsysteem waarin afzonderlijke (en makkelijk verplaatsbare) spots worden geklikt en daarmee konden we voorkomen dat de plafonds verlaagd hoefden te worden.

Wilt u ook een lichtplan laten maken voor uw nieuwbouwvilla, woning, bedrijfspand of tuin? Ga dan snel naar onze lichtplannen pagina en bekijk de opties.

Wij bedanken Jurrit van der Waal (the Art of Living) voor de mooie foto’s van dit project.

Toegepaste armaturen