sfeervol penthouse

 Heerlijk huis in sfeervol penthouse

Verlichting boven kookeiland

Projecten in samenwerking met architecten

Regelmatig maken wij bij HOOGSPOOR een lichtplan in samenwerking met verschillende architecten. Dit project in een sfeervol penthouse hebben wij mogen realiseren in samenwerking met interieurarchitect Doret Schulkes.

Vijf sleutels voor levensgeluk

De vijf elementen, die interieurarchitect Doret Schulkes de sleutels naar een heerlijk huis noemt, zijn:
daglicht, onbewuste signalen, rust, eerst jezelf en techniek. De sleutels komen natuurlijk ook in al haar eigen projecten terug. Ze zorgen ervoor dat iedere woning – groot óf klein – bijdraagt aan het levensgeluk van de bewoners.

Aangepaste indeling

Ook voor het interieur van dit sfeervolle penthouse vormen de vijf sleutels de basis. “De opdrachtgeefster, een dame op leeftijd, woonde in een boerderij met veel ruimte”, vertelt Doret. Met het oog op de toekomst kocht ze vanaf tekening dit penthouse, gelegen in het centrum van een Brabants dorp. In eerste instantie had ze niet de intentie om er direct zelf te gaan wonen omdat dit voor haar niet goed aanvoelde.

Leven met zoveel mogelijk daglicht

Het mooie aan dit penthouse is dat het van alle kanten daglicht heeft. Dat hebben we uitgebuit. In goed overleg met de architect kreeg alles wel een andere plek. Zo werd het leefgedeelte verplaatst naar de zonnigste kant van het huis. Op de huidige plek is veel meer activerend daglicht doordat er rondom ramen zijn.

Het grote raam bij de badkamer was een overblijfsel van de door de architect daar getekende zitkamer. We hebben het bekleed met een matterende folie, waardoor je een fijn diffuus daglicht in de ruimte krijgt.

Persoonlijk lichtplan

In de woning is gebruik gemaakt van opvallende armaturen die zowel functioneel als decoratief zijn. De gouden accenten op de armaturen in combinatie met de blauwe muren en het houtgebruik maken de woning bijzonder en geheel eigen. Onze adviseurs weten aan alle lichtplannen een bijzondere en persoonlijke touch te geven.

Wilt u ook een lichtplan laten maken voor uw nieuwbouwvilla, woning, bedrijfspand of tuin? Ga dan snel naar onze lichtplannen pagina en bekijk de opties.

Wij bedanken Patrick Meis (the Art of Living) voor de mooie foto’s van dit project.

Impressie van het project