Luchtventiel in spots geïntegreerd.

Twee stijlen onder één dak

Licht advies villa

Het lichtplan met luchtventiel in spots gebauwd voor deze landelijke jaren dertig woning met designverlichting is onder andere in samenwerking met: Van Der Padt & Partners, Aannemer Zwaluwebouw,  Artistiek, De Houtsnip, Schoonhoven Keukens en Interieur, Buitenmeubilair Borek parasols/outdoor furniture, W-installatie Werkendamse Verwarmings Industrie en Smart Home en schakelmateriaal Gira Nederland.

Een compromis tussen twee verschillende stijlen

Bij deze imposante jaren 30 woning is goed nagedacht over de indeling van alle ruimtes. In eerste oogopslag verwacht u dit niet wanneer u het gebouw van buiten bekijkt. Echter zijn de binnenruimtes groter dan u denkt, er is hier namelijk plaats voor een binnenzwembad, een boothuis en een dubbele garage met appartement. En dan hebben we het nog niet over de tuin en terrassen met maar liefst zeven zithoeken.

Veel woonruimte voor twee personen, maar waarin rekening is gehouden met ieder hun eigen interieur wens. De ene bewoner houdt van landelijk en de ander van een wat strakker modern interieur. Dit was de uitdaging die vroeg om een leverancier die ze beiden kon voorzien in hun behoeften. ‘We hebben elkaar de ruimte gegeven, soms in één en dezelfde kamer’, dit was het compromis waar ze samen voor zijn gegaan.

Binnen en buiten verbonden

Het verbinden van binnen met buiten was een belangrijk onderdeel in het ontwerp wat een ontzettend mooi resultaat heeft opgeleverd. Dit valt direct op wanneer je het zwembad ziet wat zowel een binnen-  als buitenfunctie heeft. Met alle terrassen buiten is HOOGSPOOR een belangrijk onderdeel geweest in het creëren van de juiste sferen waar je het gehele jaar van kunt genieten.

Stijlvolle zwarte deuren en kasten vallen direct op wanneer u de keuken instapt. Er wordt een historisch Hollandse sfeer geëvenaard in alle ruimtes waarin samenkomen centraal staat.

Op een koude zondagmiddag het hout in de kachel gooien en genieten van het uitzicht.  Ze nemen graag de tijd voor alles, dit is ten slotte hun derde woning die ze hebben laten bouwen. Door de kennis en ervaring die ze inmiddels hebben opgedaan is er een kenmerkend oog voor detail.

Luchtventiel in spots geïntegreerd.

Dit uit zich bijvoorbeeld in de plafondverlichting. Een voortreffelijke combinatie van geïntegreerde ventilatie en verlichting in één armatuur. Daar is goed over nagedacht, met als groot voordeel dat er geen plastic doppen het plafond zicht verpesten. Deze oplossing biedt een strakkere afwerking zonder in te leveren op functionaliteit.

Licht advies

Barend van Roessel van HOOGSPOOR Design Light is op dit plan gekomen samen met de klant, echter is dit niet te onderschatten geeft hij zelf aan. Met het aantal kubieke meters lucht en het aantal vierkante meters aan oppervlakte is het een kunst om dit alles in goede banen te leiden. Uiteraard was deze uitdaging voor HOOGSPOOR totaal geen punt en is de juiste oplossing ontworpen door de verhouding tussen beide componenten te zoeken.

Wilt u ook een lichtplan laten maken voor uw nieuwbouwvilla, woning, bedrijfspand of tuin met Luchtventiel in spots geïntegreerd?

Ga dan snel naar onze lichtplannen pagina en bekijk de opties.

Impressie van het project

Jacco Maris_outsider suspension black
The Outsider
Jacco Maris
Bekijk in de webshop
sml-led-05
SML wandlamp van Serien
Designer: Jean-Marc da Costa
Bekijk in de webshop
Spot met lucht afvoer
Spot met lucht afvoer
Bekijk in webshop
Arco staande lamp
Arco stande lamp
Arco staande lamp
Bekijk in webshop