Info in Tilburg op centraal station

Creatief lichtplan op Tilburg centraal

Tilburg is als een patchwork aan verhalen. Een rijk mozaïek aan gebieden, plekken, mensen, evenementen en community’s, die samenkomen als in een lappendeken. Die verhalen en mensen geven de stad kleur. We zeggen daarom ook: In Tilburg kleuren we onze eigen stad in. Deze filosofie van verbinding en diversiteit komt prachtig tot uiting in het nieuw gerealiseerde lichtplan voor het informatiepunt ‘Info in Tilburg’.

Infopunt

Bij ‘Info in Tilburg’ staat persoonlijk contact en maatwerkadvies centraal, gecombineerd met digitale informatie. Bij het nieuwe informatiepunt kunnen bezoekers terecht voor alle tips voor een kort of lang verblijf. Denk aan evenementen, bezienswaardigheden, activiteiten en verblijven in de stad en omgeving. Met dit initiatief wil de gemeente Tilburg aansluiten bij de belevingswereld van zowel inwoners als bezoekers.

Realisatie lichtplan

Het lichtplan, ontwikkeld in samenwerking met Nicole van Beers, speelt een cruciale rol in de beleving van het nieuwe informatiepunt. Door zorgvuldig gekozen verlichtingsoplossingen ontstaat een gastvrije en informatieve omgeving die de identiteit van Tilburg weerspiegelt. Er is gekozen voor inbouwspots met smalle bundels om gezichten aan het plafond te verlichten. Deze aanpak zorgt voor een heldere en uitnodigende sfeer, waarin bezoekers zich welkom voelen. Daarnaast is er een gependelde rail met spots geïnstalleerd om de producten in de kast goed uit te lichten. Dit zorgt ervoor dat alle informatie en producten optimaal zichtbaar zijn, waardoor bezoekers snel en gemakkelijk vinden wat ze nodig hebben.

Vernieuwd Tilburg

Met de opening van het nieuwe informatiepunt wil de gemeente Tilburg eigentijdse en toegankelijke dienstverlening bieden voor iedereen die in Tilburg woont of op bezoek is. De manier waarop het nieuwe concept is ingevuld door Stichting Marketing Tilburg draagt bij aan hoe de gemeente gastvrij en innovatief is. Wethouder Maarten van Asten benadrukt het belang van deze ontwikkelingen: “Deze vernieuwing laat zien dat we met de tijd meegaan en altijd streven naar een warme ontvangst voor iedereen in onze stad.”

Functie van verlichting in dit plan

Het verlichtingsplan van HOOGSPOOR in samenwerking met Nicole van Beers is een perfect voorbeeld van hoe doordacht design kan bijdragen aan de functie en sfeer van een ruimte. Het nieuwe informatiepunt straalt niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk, door het samenspel van moderne techniek en persoonlijke benadering. In Tilburg kleuren we inderdaad onze eigen stad in, en met dit lichtplan zetten we een belangrijke stap in de richting van een nog gastvrijere en levendigere stad.

Wilt u ook een lichtplan laten maken voor uw nieuwbouwvilla, woning, bedrijfspand of tuin? Ga dan snel naar onze lichtplannen pagina en bekijk de opties.

Wij bedanken Rene van der Hulst voor de mooie foto’s van dit project. Daarnaast danken wij architect Nicole van Beers voor de fijne samenwerking tijdens deze realisatie.

Impressie van het project