Heerlijke boerderijwonnig in landelijke omgeving

Moderne luxe met veel natuurlijke materialen

Parkeerhaven

Geïnspireerd op de traditionele Brabantse langgevelboerderij met verschillende moderne strakke raampartijen ontwierpen de eigenaren hun eigen unieke woning. Daarin kozen ze voor een unieke volgorde in het ontwerp proces waarbij de plaats van de eiken spanten de indeling van de boerderij bepaalde, en dat zie je niet vaak. Laat je inspireren door deze heerlijke boerderijwoning!

Exterieur: Traditionele boerderij met eigentijdse uitstraling

De man des huizes woonde vroeger op een boerderij en het echte buitenleven heeft hem altijd geïnspireerd. Van bouwen weet hij alles en samen met zijn vrouw die gespecialiseerd is in interieurarchitectuur wilden ze graag hun droom verwezenlijken: een eigen huis bouwen én hun kinderen laten opgroeien in het buitengebied. Tijdens het ontwerp- en bouwproces zag de vrouw des huizes al voor zich hoe ze vanuit de woonkeuken via de grote glaspartijen naar buiten kon kijken. Want een licht huis, dat was een van de uitgangspunten in het ontwerp. Aan de achterzijde laat de vliesgevel nog veel meer licht toe en kun je ver uitkijken over de velden en genieten van het uitzicht dat altijd landelijk en onbebouwd zal blijven. Voor de gevel zijn oude stenen gebruikt die zorgvuldig in kruisverband en muizentand gemetseld zijn. Daarnaast vind je op verschillende plekken gevelankers en natuurlijk de combinatie van riet en pannen op het dak. Deze boerderij heeft die originele details allemaal en in combinatie met de moderne rechte accenten geeft het deze woning een eigentijdse uitstraling. Traditioneel en modern gaan hier heel goed samen.

Entree: warm eikenhout

De voordeur zit traditioneel aan de lange gevel van de boerderij en je stapt dan binnen in de hal met oude waaltjes op de vloer. In de hal is er gebruik gemaakt van twee hanglampen van Brokis, welke ook terug te zien zijn boven het kookeiland. In de hal kijk je direct naar de robuuste eikenhouten trap met zwevende treden die je naar de verdieping met de slaapkamers brengt. Deze trap is voorzien trapverlichting om de veiligheid te verbeteren. Op de begane grond is de woonkeuken het hart van de boerderij. Alle ruimten lopen in elkaar over en wat is het er heerlijk toeven met al dat licht. De houten spanten zijn echte eyecatchers in deze boerderij. In combinatie met de vide op de eerste verdieping levert dit mooie strakke zichtlijnen op die het geheel nog meer body en signatuur geven.

Bovenverdieping: magnifiek uitzicht

Op de verdieping zijn de masterbedroom, de kinderkamers, de badkamer en de garderobekamer gesitueerd. Het bed in de masterbedroom is voorzien van twee wandlampen als nachtlampjes. Deze lampjes zijn richtbaar en kunnen daarom perfect als leeslampjes gebruikt worden.

Ontwerp: alles samen uitzoeken

Het echtpaar heeft de boerderijwoning zelf ontworpen en samen hebben ze alle materialen die gebruikt zijn in het exterieur en het interieur zelf uitgezocht. Van de stenen voor de gevel, tot het natuursteen van het keukenblad en de achterwand in de badkamer. Van de accessoires, kunst en meubels tot het type en kleur van al het schakelmateriaal. HOOGSPOOR heeft ze hierbij kunnen helpen door het maken van een passend lichtplan. Hierbij komt duidelijk aan bod dat verlichting meer is dan enkel het kiezen van een mooi armatuur. Heel bijzonder is de glazen vloer in de keuken die zicht biedt op de wijnkelder. Thuis vorstelijk genieten, ja, dat kan hier echt!

Tuin: eindeloos uitzicht over de weilanden

De boerderij ligt aan een weg waar niet veel verkeer langskomt. En toch zijn de geborgenheid en de privacy die de tuin aan alle zijden heeft, belangrijk en zorgvuldig bepaald. Zo is de ene zijde van de langgevel voornamelijk gesloten en is de andere zijde juist open door de moderne raampartijen die van de grond tot aan het dak reiken. De inrichting van de tuin heeft vloeiende paden en ook de overgang van het grindpad naar de tuin heeft meanderende vormen. Die vloeiende vormen komen ook terug in de keuze voor de planten en de bomen in de tuin. De buitenkeuken en het overdekte terras zijn haaks op de boerderij geplaatst, ze omarmen de binnenplaats en geven intimiteit en geborgenheid. De kinderen kunnen op verschillende plekken spelen en naar hartenlust ravotten. Hout is het materiaal waar de man des huizes het allerliefste mee werkt, en dat zie je terug in de robuuste eikenhouten details buiten én binnen. Zo hebben de carport en de buitenkeuken stevige eikenhouten spanten, en die warme en robuuste accenten zijn tevens in het interieur doorgevoerd.

Fotografie: Dré Wouters & Veerle Verheijen

In samenwerking met The Art of Living.

Impressie van het project