Bekenden design lampen

Bekende design lampen zijn er een hoop. Wij hebben bij HOOGSPOOR een aantal van deze bekende ontwerpen op een rij gezet zodat u in een oogopslag alles bij elkaar heeft staan.

De Funnel van Vibia

Vibia heeft een prachtige wand/plafondarmatuur in het assortiment wat past in elk interieur, bij elke smaak en bij ieders portemonnee namelijk de Funnel. Het lampje bestaat uit een paddenstoelvormig model wat leverbaar is in de kleuren wit, zwart, rood, chroom en goud kleur. De doorsnede van het armatuur is verschillend in vier maten namelijk 22, 35, 50 of 75 cm. De kracht van deze lamp zit hem in de vorm en in het indirecte licht dat deze lamp verspreid. De vorm is dusdanig dat u met de rest van het interieur geen rekening hoeft te houden. Zo eenvoudig, zo speels maar ook zo trendy is de Funnel. Als u geen keuze kunt maken wat u moet kiezen aan uw plafond moet u zeker deze speelse lamp in overweging nemen. De kleur is uiteraard divers en kan de hele ruimte in een ander zicht zetten. Maar de mogelijkheid om ook aan de wand deze prachtige lampen te plaatsen maakt het geheel compleet. In de showroom van Hoogspoor te bezichtigen in diverse maten met uiteraard nog veel meer van het merk Vibia. Dit van origine Spaanse merk brengt verlichting in allerlei stijlen en is zo vooruitstrevend dat u altijd kunt slagen in uw keuze. Zowel traditioneel voor plafond of staande lamp maar ook helemaal apart als LED verlichting, tuinlampen, tafellampen en elke andere sfeer- of lichtgever die u zoekt. Vibia maakt u blij met hun verlichtingsprogramma, altijd speels, actueel en vooruitlopend op anderen.

De Light au Lait van Ingo Maurer

Bent u op zoek naar aparte maar vooral ook mooie wandlamp voor in de keuken? Dan is de Light au Lait van Ingo Maurer misschien wel iets voor u. De lamp bestaat uit een kop en schotel die aan elkaar bevestigd zitten en samen het armatuur vormen. Het aan/uit mechanisme word gevormd door het lepeltje dat onder het schoteltje hangt. Het kopje is 180 graden draaibaar en vormt hierdoor een speelsontwerp. 
De Lait au Lait van Ingo Maurer is echt iets heel anders dan een traditionele lamp, zoals de meeste ontwerpen van Ingo Maurer trouwens. De ontwerpen zijn herkenbaar, speels, makkelijk en zijn anders dan de standaard. 
De volledige collectie van Ingo Maurer kunt u bij HOOGSPOOR bestellen, HOOGSPOOR en Ingo Maurer gaan namelijk beiden voor net dat beetje extra op verlichtingsgebied. Het gaat om het spraakmakende maar ook over kwaliteit en degelijkheid.

De Rhythm van Vibia

De nieuwe serie hang armaturen Rhythm van Vibia heeft wel een zeer toepasselijke naam gekregen van de ontwerper Arik Levy.  Er zit inderdaad een ritme in de armaturen, het is bijna een dans. De lamellen kunnen versteld worden waardoor er een spel ontstaat van licht, als een golf beweging of als een mikado spel.

In de lamellen zit de led strip verwerkt en de led strip is afgewerkt met een polycarbonate afscherming voor mooi egaal  diffuus licht.

Er zijn meerder modellen te verkrijgen zowel als down light als in uplight versie met verschillende maten en in twee kleuren te weten de kleur wit en in de kleur chocolade bruin.
Verder is er nog een keuze uit horizontale of verticale downlight en uit een verticale uplight.

Er is een verticale uitvoering die uitermate geschikt is om  toe te passen in hoge vide`s maar de horizontale modellen zijn erg geschikt  als hanglamp boven een tafels.

Op You tube kun je een link vinden van Vibia met alle modellen.

Ook nu weer is Vibia er in geslaagd om met de nieuwste led technieken een prachtige vormgeving neer te zetten, met prima licht opbrengsten en voor meerdere ruimtes toepasbaar.

Ook Hoogspoor design light erkend de kracht van deze serie Rhythm en gaat dit model binnen kort in onze showroom te Tilburg  presenteren. Natuurlijk kunt u ook voor andere merken in onze showroom terecht: Delta light, Kreon, foscarini kortom alle top merken zijn bij ons vertegenwoordigt.

De Edison the Petit van Fatboy

Edison the Petit is het leuke kleine design-lampje van het merk Fatboy dat bekend is geworden met de zitzakken. Het kleine lampje dat is vormgegeven als klein lampenkapje, kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Met de adapter is het mogelijk de accu van het LED lampje voor 6,5 uur gebruik op te laden, in dimstand zelfs wat langer. Het lampje is 25 cm hoog en gemaakt van witte matte kunststof.

U kunt het heel gemakkelijk meenemen voor bijvoorbeeld gebruik op een tuintafel. De nieuwe versie is voorzien van een 3 standen trekschakelaar, met rood label van het merk Fatboy, zodat het bescheiden licht kan geven maar ook meer als u er bij wilt lezen.

Echt erg sfeervol en makkelijk overal te plaatsen omdat u dus geen aansluitpunt nodig hebt.

Edison the Petit heeft ook een grotere broer ,Grand Edison, die je buiten kunt laten staan. Deze heeft wel een vaste voeding nodig maar is erg leuk om te plaatsen op en terras of op de rand bij een zwembad.
Momenteel staan ze beiden bij ons in de showroom.

De Binic van Foscarini

Binic is de naam van een vuurtoren die staat aan de kust van Bretagne. Ontwerpster Ionna Vautrin was hiervan als kind gefascineerd en heeft zich hier door laten inspireren. In 2010 ontwierp zij het kleine rondgevormde tafellampje dat in 6 kleuren leverbaar is voor Foscarini.

Het strooit zijn licht uit over het tafelblad. De schuin gerichte kop van het design-lampje heeft iets cartoonachtig. Het lijkt optisch te zwaar te zijn voor de voet maar het lampje staat prima in balans en is voorzien van een 12W spaarlamp, dus energiezuinig. Doordat de kap is afgeschermd met een opaalwitte diffusor kijk je nooit hinderlijk in het licht.

Het lampje is 20cm hoog en gemaakt van polycarbonaat. Leuk om toe te passen naast een bed of op een bureautje of tafeltje. In de showroom van Hoogspoor Design light hebben wij hem in verschillende kleurtjes staan.

Leverbaar in wit, groen, bordeaux, oranje petrol en grijs.

Overigens is het lampje ingepakt in een erg mooi doosje zodat je cadeau al prachtig is ingepakt.

De Skygarden hanglamp van Flos

De hanglamp Skygarden, uitgebracht door FLOS, is een uniek ontwerp van Marcel Wanders. Marcel Wanders heeft deze lamp primair voor zichzelf ontworpen. Bij de verhuizing van zijn pand uit de binnenstad van Amsterdam naar een moderne woning in de buitenwijken had Marcel Wanders heimwee naar het gestuukte plafond van zijn oude woning. Om die sfeer toch te behouden, heeft hij de Skygarden ontworpen.

De Skygarden van FLOS is een half rond armatuur met een strak afgewerkte buitenkant en aan de binnenkant gestuukte speelse ornementen. De lichtbron wordt afgeschermd en heeft, net als de binnenkant van de lamp, een aparte afwerking. Door deze afscherming ontstaat er een diffuse sfeer in de koepel, welk een prachtig lichtreflectie geeft in de koepel.

De lamp geeft een klassiek maar toch strak uiterlijk met een mooie speelse verrassing wanneer je in het armatuur kijkt. 

Van de hanglampen Skygarden zijn verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Er zijn twee verschillende groottes, namelijk in 90 cm en 45 cm doorsnede. Ook is de Skygarden aan de buitenkant in vier verschillende kleuren beschikbaar: hoogglans zwart, hoogglans wit, mat donker bruin en goudkleurig.

Naast de hanglamp versie heeft FLOS ook een speciale inbouwversie te koop. Deze lamp wordt volledig in het plafond gestuukt, zodat alleen de speelse binnenkant zichtbaar is. Dit verzorgt een natuurlijk en strak uiterlijk. De inbouwarmatuur heeft een doorsnee van 30 cm en omdat deze Skygarden volledig wordt ingebouwd, is deze nog maar in één uitvoering te krijgen.

Wilt u de skygarden in het echt zien? Wij hebben de witte en bruine variant in onze showroom in Tilburg hangen. 

De Solo van Jacco Maris Vormgeving

Solo is de naam voor een sober vormgegeven serie verlichtingsarmaturen. Kenmerkend is een plat volume met ronding op de kopse kanten. De hele reeks is uitgevoerd in een zware kwaliteit gegoten aluminium of brons. Nadien worden de armaturen met de hand gepolijst. De aluminium varianten zijn leverbaar in wit gelakt, aluminium naturel of zwart gelakt.
Bij de wand uitvoeringen is er keuze uit een up-lighter of een up-down-lighter. Deze uitvoeringen zijn voorzien van een 200W halogeen lichtbron wat sfeervol en dimbaar is.
Die halogeen lichtbron is ook bij de hanglampen terug te vinden. Tegenwoordig zijn er meerdere lengtes te bestellen van deze designlamp. De keuze bestaat uit 60, 100 0f 140cm lengte. De ophanging is sober, twee staalkabels met aan een zijde een voeding van transparant snoer.
De wandlamp is ook als buitenvariant te bestellen. Er is dan een andere  afscherming en een ander type lichtbron gebruikt.
Leuke bijkomstigheid is dat op alle armaturen uit deze serie een pootafdruk te vinden is, een ode aan de hond van ontwerper Jacco Maris.

De Arco van Flos

De booglamp Arco werd in 1962 ontworpen voor het Italiaanse verlichtings merk Flos, door het ontwerpers duo Achille Castiglioni and Pier Giacomo Castiglionii. Deze booglamp behoort al jaren tot de “klassiekers” onder de moderne design lampen en is dan ook opgenomen in de permanente design collectie van  het  Museum of Modern Art, in New York en heeft ook al velen prijzen mogen ontvangen.

Het idee achter het ontwerp is een lamp ontwerpen die licht schijnt op de eetkamertafel zonder gebruik te maken van de centraal doos in het plafond omdat deze meestal net niet op de juiste plaats zit. Het gebruik maken van strips op het plafond om de lamp boven de tafel te krijgen vond de ontwerper onooglijk en zo ontstond de Arco booglamp.

De Arco lamp wordt in Italië geproduceerd door echte vakmensen die vele duizenden van deze lampen met zeer veel precisie produceren. De Arco heeft een basis van de hoogste kwaliteit wit Italiaans carrera marmer, en tegenwoordig is hij ook in zwart marmer te verkrijgen. Er zit een gat in het blok waar een rond houtje in past waarmee men de lamp kan verplaatsen.
De boog van de Arco bestaat uit drie elementen, gemaakt van roestvrij staal met een u-profiel wat in elkaar kan schuiven en hierdoor kan men de lamp in drie standen zetten. De stroom kabel loopt erdoorheen en geeft extra stabiliteit aan de lamp.

De metalen kap bestaat uit twee halve schalen, een voor de koeling en een reflector om de lichtrichting te bepalen. De Arco geeft een mooi direct licht, en creëert zo een zeer behaaglijke sfeer in de woonkamer.
Deze elegante, tijdloze en bijzondere lamp is een aanwinst voor elk interieur en te bezichtigen in onze showroom te Tilburg.

De Rhythm van Vibia

De nieuwe serie hang armaturen Rhythm van Vibia heeft wel een zeer toepasselijke naam gekregen van de ontwerper Arik Levy.  Er zit inderdaad een ritme in de armaturen, het is bijna een dans. De lamellen kunnen versteld worden waardoor er een spel ontstaat van licht, als een golf beweging of als een mikado spel.

In de lamellen zit de led strip verwerkt en de led strip is afgewerkt met een polycarbonate afscherming voor mooi egaal  diffuus licht.

Er zijn meerder modellen te verkrijgen zowel als down light als in uplight versie met verschillende maten en in twee kleuren te weten de kleur wit en in de kleur chocolade bruin.
Verder is er nog een keuze uit horizontale of verticale downlight en uit een verticale uplight.

Er is een verticale uitvoering die uitermate geschikt is om  toe te passen in hoge vide`s maar de horizontale modellen zijn erg geschikt  als hanglamp boven een tafels.

Op Youtube kunt u een link vinden van Vibia met alle modellen.

Ook nu weer is Vibia er in geslaagd om met de nieuwste led technieken een prachtige vormgeving neer te zetten, met prima licht opbrengsten en voor meerdere ruimtes toepasbaar.

Ook Hoogspoor design light erkend de kracht van deze serie Rhythm en gaat dit model binnen kort in onze showroom te Tilburg  presenteren. Natuurlijk kunt u ook voor andere merken in onze showroom terecht: Delta light, Kreon, foscarini kortom alle top merken zijn bij ons vertegenwoordigt.

De Halley van Vibia

De zomer is begonnen en zo nu en dan breekt het mooie weer door de regenbuien, we gaan weer met zijn alle naar buiten. Na het werk buiten eten en lekker in de tuin relaxen op de nieuwe lounge bank.

De tafel staat vrij in de tuin en het begint te schemeren, u wilt nog niet naar binnen maar heeft wel behoefte aan licht boven de tafel. Tuinverlichting wordt dan ineens van belang.

Vibia heeft de oplossing: de vloerlamp Halley voor buiten. De Halley is een staande buitenlamp voor bij de tafel of lounge plek, en nu te zien bij HOOGSPOOR Design Light.

De Halley is een prachtig design object een vloerlamp die in een boog staat en daardoor boven de tafel komt en direct licht op het blad gaat geven. De boog is groot genoeg om onderdoor te lopen en heeft een overspanning van 252 cm. De lichtbron is een led strip wat maar 12 watt verbruikt en egaal licht op het blad geeft.

De buitenlamp Halley is in onze showroom te Tilburg te bewonderen maar niet alleen dit model we hebben in de showroom van hoogspoor, natuurlijk veel meer buiten verlichting van de merken: Delta Light, Foscarini Artemide en Flos om maar enkele groten te noemen.

Zowel vloerlampen voor buiten maar ook hanglampen, grondspots en wandlampen kortom voor elke plek in de tuin hebben wij wel het juiste armatuur. De verlichting in de tuin is een belangrijk onderdeel van de tuin, niet alleen in de zomer maanden maar zeker ook in de wintermaanden kom inspiratie op doen in onze showroom te Tilburg bij Hoogspoor.

De Liz van Lumina

De verlichting die men vele decennia in huis had was een schermerlamp met stoffen kap. Maar tijden en smaken veranderen en daar heeft Lumina, een Italiaanse verlichtingsfabrikant, goed op ingespeeld door de schemerlamp aan te passen met de hedendaagse trends.  

Het model Liz is een schemerlamp maar dan ‘’ kantelbaar’’ naar u toe. Schermerlamp omdat het een lamp is met kap maar de kap is leverbaar in een ronde of tapse uitvoering, in diverse kleuren en maten en de Liz is leverbaar in wanduitvoering en in 3 hoogten qua staande lamp.

Revolutionair qua idee.
U zit en heeft een kaarsrechte lamp staan. Gaat u lezen scharniert u de lamp naar waar u wilt. U plaats de lamp in elke willekeurige hoek en uw interieur is telkens voorzien van een ander speels element. Elke stand is mogelijk en elke stand creëert een ander totaalplaatje in uw interieur. 

Een prachtig voorbeeld van een Italiaanse ontwerper welke waarde hecht aan het invullen van uw interieur met net dat extra’’s. Lumina maakt sinds 1975 prachtige verlichting en het allereerste model, de Daphine, is nog steeds een van de meest gewilde en verkochte verlichting in huis. Kiest u voor Lumina en kiest u voor model Liz dan combineert u design met opvallend nieuw, anders en speelsheid in verlichting.

De Vision van Delta Light

Iedere koper die tegenwoordig iets vraagt over licht, vraagt naar de mogelijkheden op het gebied van LED. Wanneer is Led geschikt en wanneer minder als aanwinst voor uw woning, dit gezien vanuit het oogpunt voor stroomverbruik, milieu, lichtbronvervanging en sfeer.

Delta Light heeft hier een mooi voorbeeld van, een prachtige wandlamp met led verlichting en een ongelooflijke mooie speling qua lichtval op de muur.
Een wandlamp van 43 mm hoogte, met onder een boven een lens welke een prachtige aftekening maakt op de muur. Leverbaar in chroom of wit.

Winnaar van de Good Design Award en met recht. Want deze wandlamp vervangt de nood om aan de wand in bijvoorbeeld de entree, gang, receptie, etc een schilderij of foto te hangen. De lichtval en aftekening veroorzaakt door de Vision is zo apart en opvallend dat deze wandlamp buiten goed licht, ook kan zorgen voor een effect wat elke wandbekleding vervangt.

Gunstig geprijsd, prachtig afgewerkt, een compleet nieuwe ervaring qua lichtval, ongekende speelsheid, een noviteit qua design en iets wat een ander niet heeft. Hoe mooi kan een wandlamp zijn?

De Vision van Delta light is ook leverbaar in een versie voor buiten. Uiteraard is deze bijzondere lamp te zien in de showroom van Hoogspoor, zoals zo vele noviteiten op lichtgebied.

De Wa Wa Tavolo van Catellani & Smith

De ontwerpers van Catellani & Smith zijn er opnieuw in geslaagd om met de nieuwste led technologie weer zeer bijzondere armaturen te maken. HOOGSPOOR Design Light heeft een aantal van hun ontwerpen in huis gehaald en presenteert deze vooruitstrevende LED armaturen in onze showroom te Tilburg. 
Onder deze armaturen is een tafellamp met drie verstelbare armen, de Wa Wa Tavolo, waar aan elk uiteinde een lens zit waardoor een mooie bundel ontstaat die je zowel op een kunstwerk als ook op een boek kunt richten. De Wa Wa Tavolo is in meerdere modellen gemaakt, zo is er een staande lamp, tafellamp maar ook een wandlamp ontworpen in deze serie. In de serie heb je de keuze uit verschillende LED kleuren, koud wit(6500 K), neutraal wit(4100 K) en warm wit (3100 K) u kunt zelf kiezen welke licht kleur u in uw woning wilt toepassen. De Wa Wa verbruikt 1 watt per arm.
Verder zit er nog een subtiele schakelaar aan, zelfs daar hebben de ontwerpers aandacht aan besteed. De snoer is zeer dun en is van het ijzersterke kevlar gemaakt, kortom alles aan dit armatuur is verfijnd en met uiterste perfectie ontworpen.

De Twilight van Belux

In 2002 heeft het verlichtingsmerk Belux een nieuw ontworpen armatuur op de markt gebracht, de Twilight. De Twilight is ontworpen door Samantha & John Ritschl- Lassourdry. In 2011 is de Twilight opnieuw uitgebracht, de nieuwe uitvoering is voorzien van LED technologie. 

De rustige vorm van de lamp zorgt voor een sfeervolle maar ook zeer functionele basisverlichting. Bij HOOGSPOOR Design Light is het mogelijk om een lichtplan te maken voor uw woning of bedrijf, hierin kan de Twilight een basisstuk zijn. De rechthoekige kap van acryl glas staat boven een voet van geborsteld chroomstaal en heeft een totale hoogte van 188cm.

De LED uitvoering van deze design lamp verbruikt 48W dit in vergelijking met een halogeen versie levert 88% energie besparing op. Met de 50.000 branduur zou deze armatuur naar verwachting een jaar of 20 mee kunnen gaan. Zowel het indirecte als het sfeerlicht kunnen afzonderlijk van elkaar gedimd worden en de lichtkleur kan bepaald worden van warmwit naar koelwit. De laatstgekozen instelling blijft in het geheugen staan.

De Tolomeo Micro Parete van Artemide

De wandlamp Tolomeo micro Parete is ontworpen door Michele De Lucchi en Giancario Fassina voor het mooie en vooruitstrevende verlichtingsmerk Artemide. Dit Italiaans merk levert al tientallen jaren moderne design verlichting, waaronder vele “klassiekers” in de verlichting. De Tolomeo serie is ontworpen in de jaren tachtig voor de Euroluce en was meteen een groot succes. Artemide ontwikkelt De Tolomeo serie tot de dag van vandaag nog steeds door. Gedurende de decennia wordt de Tolomeo aangepast aan de op dat moment huidige verlichtingsmogelijkheden zoals halogeen, fluorescentie en het opkomende Led.

De Tolomeo micro Parete is een kleine variant op de Tolome Parete, maar uiterst handig omdat hij weinig plaats in beslag neemt en een zeer fijntjes en transparant uiterlijk heeft. De twee ranke beweegbare armen zijn van gepolijst aluminium. De armen danken hun flexibiliteit aan de kabels en de begeleidende wieltjes. Het is dus een eenvoudig kunstje om het licht precies te plaatsen waar u wenst. De Tolomeo micro parete geeft een direct naar beneden gerichte lichtbundel waarbij u uitermate goed kunt lezen. De kap, die gemaakt is van mat aluminium kan alle kanten worden opgericht met behulp van een klein pinnetje. Het kapje van de Tolomeo heeft een opening aan de bovenkant waardoor er een zacht diffuus licht naar boven schijnt. De wandlamp wordt compleet gemaakt door de gepolijst aluminium wandbevestiging.  Het voordeel van de Tolomeo serie is dat u de lamp altijd kunt transformeren tot een tafel, of bureaulamp door de accessoires zoals base of tafel klem te bestellen. Vanuit de onderste beweegbare arm van de Tolomeo komt een zwarte kabel waaraan het aan en uit knopje is bevestigd. Deze kabel is een mooi onderdeel van het ontwerp en doet dus geen afbreuk aan het geheel.

Voor wie meer kleur in het interieur wenst of een leuk accent, de Tolomeo micro Parete is ook leverbaar in 9 frisse kleuren. Erg leuk als bedlampje in de kinderkamer of net passend als leeslamp bij de mooie bank. Het armatuur is dus uitermate geschikt voor elk interieur!

De Galileo van Lumina

De Galileo is een design lamp die helemaal thuis hoort in de filosofie van het merk Lumina. Zij streven naar de optimale combinatie van hoge kwaliteit en functioneel design. Lumina, een merk met 100% Italiaans design. 

De serie Galileo zijn design lampen die ontworpen zijn door de ontwerper Emanuele Ricci. Er is een lange periode van ontwerpen ontstaan door de zoektocht naar de mogelijkheid om 4 dikke lagen kristalglas met elkaar te verlijmen. Hierdoor ontstaat een kleine glazen kap die het licht zodanig breekt dat je geen last hebt van hinderlijke verblinding terwijl je toch het licht door de heldere kap ziet stralen. Een prachtig ontwerp dat een luxe en krachtige uitstraling krijgt door het gebruik van de pure materialen. De glaskap wordt opgehangen aan een ophangset van gegoten aluminium en heeft de mogelijkheid om decentraal te worden gemonteerd. 

De serie heeft een tijdloze uitstraling en laat zich in vrijwel iedere woonsituatie makkelijk toepassen bijvoorbeeld boven een tafel of bureau. De Galileo van Lumina is in 2 doorsneden leverbaar, 12 of 20 cm. Bij de kleine maat is er tevens de mogelijkheid om 3 stuks vanuit 1 lichtpunt te monteren. 

De Galileo heeft de mogelijkheid om te dimmen, dit maakt dat er naast een prima lichtopbrengst ook de mogelijkheid bestaat om dit tot warm sfeervol licht te kunnen dimmen.

In de Galileo serie is ook een wandmodel ontworpen die voorzien is van een “halve” kap. De kap zorgt ervoor dat het licht grotendeels naar boven is gericht. Met een maximaal wattage van 100W heeft ook deze variant een prima lichtopbrengst. Hoogspoor biedt u de mogelijkheid om deze lamp in het echt te bekijken, u bent van harte welkom in onze showroom.

De Skan van Vibia

Lichtfabrikant Vibia heeft een nieuw armatuur op de markt gebracht, de Skan. Deze lamp is ontworpen door Lievore, Altherr en Molina, en voorzien van LED technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat het mogelijk is om de kappen zo plat te maken dat ze zeer strak en minimalistisch zijn vormgegeven. 

De Skan is leverbaar in de kleuren glanzend wit, mat rood of mat grafiet en voorzien van een wit kunststof diffuser die zorgt voor een egale lichtverspreiding. De hanglampen is in twee maten beschikbaar namelijk met een diameter van 30 of 60 cm. Het koelingsysteem van de LED is verwerkt in het steeltje op de kap. De Skan is leverbaar in zowel een opbouw als inbouw variant. In dezelfde serie zijn ook diverse vloerlampen verschenen. Het hogere model uplighter heeft net als de hanglampen een zeer minimalistische uitstraling en is vanwege de LED uitvoering erg goed om
te kunnen besparen op het energieverbruik. De variant met drie poten is wat speelser en iedere poot heeft aan de bovenzijde een LED verlichting op het schaaltje. Ook hier is met led verlichting een mooie toepassing ontworpen die zowel sfeervol in een huiskamer staat maar ook projectmatig interessant
kan zijn.

De Flo van Lumina

De nieuwste leeslamp van Lumina is elegant en rank van vorm en heeft de naam Flo. In deze serie is een vloerlamp en tafellamp ontwikkeld die beide voorzien zijn van mooie Led technologie in een warme Led kleur. De lamp is voorzien van een geïntegreerde dimfunctie, met als voordeel dat u nooit meer hoeft te bukken om bij de dimmer te kunnen. 
Op het gebied van Led verlichting is Hoogspoor een vooruit strevend bedrijf, in onze showroom zijn dan ook diverse Led modellen te zien van topmerken als Kreon, Delta Light, Vibia, Artemide en Catellani & Smith. 
Ook de vloerlamp Flo van Lumina is op dit moment in onze showroom te zien. In onze showroom te Tilburg kunnen wij u het licht laten beleven en laten zien wat de lichtopbrengst is. Natuurlijk bent u ook van harte welkom om even rustig van het licht en de sfeer te genieten onder het genot van een lekker kopje koffie. 
Onze showroom heeft een oppervlakte van 700 vierkante meter aan verlichting maar ook Domotica en schakelmateriaal worden hier uitgebreid getoond. 

Komt u er zelf niet uit wat voor soort verlichting uw woning nodig heeft of wilt u meer weten over schakelmateriaal of Domotica? Dan bent u bij Hoogspoor op het goede adres. Onze adviseurs adviseren u graag om tot een mooi en goed lichtplan te komen.

De Falling in Love van Tobias Grau

Led verlichting is sterk in opkomst en als koper kunt u er bijna niet meer omheen, maar veel kopers zijn nog zeer huiverig of deze lichtbron wel voldoet aan de verwachtingen. Verlichtingsfabrikant Tobias Grau heeft sinds 2011 een nieuwe serie verlichting op de markt gebracht onder de naam “Falling in Love”. Een verlichtingslijn die is voorzien van prachtige LED technologie. De Falling in Love is een los armatuur wat voorzien is van een LED technologie die ook dimbaar is. De lamp is leverbaar in diverse kleuren en is daar zijn kleine formaat overal te plaatsen. 
Deze lamp kunt u zowel gebruiken als accentverlichting als om objecten mee uit te lichten. Niet onbelangrijk om te weten is dat de lamp ook nog eens aantrekkelijk geprijsd is. 
Sinds kort is in deze serie van Tobias Grau ook een wandlamp, staande lamp, hanglamp en bureaulamp ontwikkelt. 
Gaat u ook mee met de noviteit van Tobias Grau? De Falling in Love brengt u warm licht, laag stroomverbruik en hij is te zien bij Hoogspoor Design Light. 
In onze showroom vindt u naast dit ontwerp ook nog vele andere ontwerpen van Tobias Grau maar ook van andere grote verlichtingsmerken.

De Birdie van Foscarini

Foscarini heeft in 2011 een nieuw ontwerp op de markt gebracht genaamd Birdie, het is een speels ontwerp van Ludovica E Roberto Palomba. De serie bestaat uit een kleurige set van vloer en tafel lampen. 
Deze designlamp, een rank model, bestaat uit een gelakt metalen voet waarop een policarbonaat kap geplaatst is. De dimmer/ aan- uit schakelaar van dit armatuur zit verwerkt in de lamp, zodanig dat het lijkt op een takje aan de boomstam. 
De kap van de Birdie is semi-transparant en leverbaar in diverse kleuren. Naast wit heeft u ook de mogelijkheid om te kiezen voor grijs, oranje, en donker rood waardoor u met de lamp diverse uitstralingen kunt bereiken. 
De vloerlamp die goed gebruikt kan worden om mee te lezen doordat hij makkelijk naast een stoel te plaatsen is, heeft een hoogte van 150 cm en geeft ruimvoldoende lichtopbrengst tijdens het lezen. De dimmer werkt ook wanneer u in de lamp een 20W spaarlamp draait, dit kan op deze manier voor een behoorlijke energie besparing zorgen. Bij een spaarlamp dient u er wel op te letten dat u een dimbare spaarlamp gebruikt. Het tafelmodel heeft dezelfde eigenschappen als het vloermodel maar is een stuk kleiner namelijk 70 cm. Door zijn formaat kan deze lamp perfect functioneren als bureaulamp.
Hoogspoor Design Light heeft beide modellen in de showroom geplaatst. Laat u verrassen door deze nieuwe creatie en breng een bezoek aan onze showroom in Tilburg.

De Ray F2 vloerlamp van Flos

De vloerlamp Ray is ontworpen door Rodolfo Dordoni een Italiaanse Architect en Industrieel, in opdracht van het verlichtingsmerk Flos.  De Ray F2 heeft een moderne uitstraling, maar past door zijn transparante en elegante uiterlijk in elk interieur.

De Ray F2 heeft een chroom onderstel wat bestaat uit vier dunne staafjes. Hun stevigheid verkrijgen ze door een kruis van nog eens vier chromen staafjes. Hierdoor ontstaat een soort van mikado effect wat de lamp een speels karakter geeft.  Het onderstel oogt ook zeer transparant en modern.

De kap van de F2 is in meerdere soorten leverbaar, zo is er een witte geblazen kap maar ook een metalen kap in de kleuren zwart en wit. De kap is van binnen voorzien van een diffuser waardoor de Ray een zacht en diffuus licht verspreidt wat voor een aangename sfeer zorgt in elk interieur.

Het aangename licht wat de Ray verspreidt komt mede door de diffuser in de kap. De kap is aan de binnenzijde wit gespoten wat zorgt voor een optimaal licht verspreiding.
In de Ray van flos is een maximaal wattage toegestaan van 230 Watt. De vloerlamp is uiteraard voorzien van een dimmer waardoor u een breed lichtbereik heeft. U kunt er uitstekend bij lezen, maar ook een aangename sfeer mee creëren. 

De Ray familie bestaat naast een vloerlamp uit meerdere familieleden, zo is er ook de Ray F1 een kleine vloerlamp en een hanglamp.

De Fil de Fer van Catellani & Smith

De Fil de Fer is een designlamp die in eerste instantie is ontworpen voor een museum in Rome. Het museum was op zoek naar een grote kroonluchter die veel lampjes bevatte. De Fil de Fer is eigenlijk symbolisch gezien het universum. De ontwerper van deze lamp Enzo Catellani heeft tijdens het ontwerp proces geëxperimenteerd met metaaldraad, uit dit onderzoek kwam al snel de vergelijking naar boven van de rondvliegende struiken in de Mexicaanse woestijn. 

Bij het uiteindelijke ontwerp is de basis van de designlamp een bol geworden. De bol die bestaat uit de metalen draden is voorzien van vele kleine halogeenlampen. Het licht dat van de halogeen lampen door de metalen draden heen schijnt zorgt voor een speciaal schaduw effect. Deze schaduwen zorgen voor een extra dementie. 

De lampen serie Fil de Fer van Catellani & Smith is te verkrijgen in vele soorten en maten. In de serie zijn onder andere opgenomen hanglampen, wandlampen en zelf uitvoeringen voor buiten. In de hanglampen zijn 5 afmetingen te verkrijgen namelijk 30, 40, 60, 90 en 120 cm doorsnede en zijn voorzien van 8, 10, 15, 28 of 48 halogeenlampjes. Catellani & Smith gaat in zijn ontwerpen voor de Fil de Fer ook mee met de nieuwe technologie, deze designlampen zijn dan nu ook te verkrijgen in een LED uitvoering.

Ook zijn er van de Fil de Fer uitvoeringen voor buiten de maatvoering hiervan zijn het zelfde als bij de hanglampen. Ook voor de buitenlampen geld dat ze in een LED uitvoering te verkrijgen zijn. 

Van het ontwerp Fil de Fer is er ook een kleine versie. Deze kleine bolletje met een doorsnede van 10 cm zijn voorzien van halogeen lampjes van 20W. De kleine versie van de Fil de Fer heeft een andere naam namelijk de Sweet Light. 

In de categorie hanglampen is ook een ovale versie ontworpen van de Fil de Fer. Dit model is tevens ook in een goudkleurige uivoering te verkrijgen en wederom in LED uitvoering leverbaar. 

Catellani & Smith hebben met het ontwerp van de Fil de Fer een unieke designlamp met betrekking op zijn vorm en sfeer. Armaturen die het meest in de buurt komen van dit ontwerp zijn designlampen van Brand van Egmond uit de series Crystal Waters en Hollywood. 

Wilt u meer weten over de verlichting van Catellani & Smith? U bent van harte welkom in onze showroom op de lovensche kanaaldijk 45-1 in Tilburg.

De tender van Anta

De ontwerper van de Tender en Tieso tender van Anta is Rolf Heide. Deze designlamp is door Rolf Heide in verschillende versies ontworpen. Het model Tieso Tender is er in een lengte van 120 cm en 165 cm ook zijn de kabels leverbaar in twee kleuren namelijk zwart en transparant. Ook is er een model ontworpen waarbij twee 120 cm armaturen naast elkaar zijn geplaatst, dit model is uitschuifbaar tot een lengte van 200 cm. 

Deze designlampen serie van Anta is gemaakt van geborsteld verchroomd metaal. De uitstraling die deze lamp geeft is vergelijkbaar met geborsteld aluminium. In het armatuur zijn 10 halogeenlampjes van elk 20W verwerkt. Doordat de lichtbronnen verspreid zitten over het armatuur komt er een mooi zeer gelijkmatig licht uit wat bijvoorbeeld uw eettafel volledig uitlicht. De plafondbevestiging is tevens de trafobehuizing waarin een ringkern transformator is verwerkt. Een ringkern trafo voor halogeenlampen is goed te dimmen, wij adviseren u wel een speciale dimmer toe te passen. 

Wilt u meer weten over de verlichting van Anta? U bent van harte welkom in onze showroom op de lovernsche kanaaldijk 45-1 in Tilburg.

De cut van Anta

Anta heeft in zijn collectie de staande lamp Cut welke ontworpen is door Torsten Neeland. De basis van deze lamp is gemaakt van aluminium en voorzien van een klein keramisch kapje. Dit keramische kapje geeft de lamp een zachte warme uitstraling doordat het licht er zacht doorheen schijnt. De Cut is tevens ook te koop in een zwarte uitvoering. 

De cut is leverbaar in verschillende hoogtes zodat hij zeer veelzijdig kan worden ingezet. De tafellamp versie heeft een hoogte van 47 cm, de voet heeft een afmeting van 8 x 8 cm. In de tafellamp mag een maximaal wattage van 35W halogeen, en is standaard voorzien van een dimmer. U hebt keus uit twee soorten dimmers namelijk een schuifdimmer of een touche dimmer. 

De staande lamp is te verkrijgen in drie maten namelijk 105, 120 en 150 cm hoog. Deze hoogtes zorgen ervoor dat deze designlamp altijd perfect kunnen dienen als leeslamp. In de staande variant van de Cut mag maximaal een wattage van 50W halogeen. De afmeting van de voet is 14 x 14 cm.

De Sweet Light van Catellani & Smith

De Sweet Light van Catellani & Smith is een designlamp die afgeleid is van de Fil de Fer die tevens van Catellani & Smith is. Bij beide ontwerpen word er met zilver kleurig metaaldraad een bol gevormd waarin kleine halogeen lampjes worden verwerkt. Echter is er toch een verschil, de Fil de Fer is zowel aan het oppervlak als binnenin verweven van metaaldraad. Bij de Sweet Light wordt alleen aan het oppervlak gebruik gemaakt van de techniek.  

Tussen beide modellen is nog een verschil, in de Sweet Light is maar één halogeenlampje verwerkt van 20W in tegenstelling met de Fil de Fer die meerdere halogeenlampjes heeft. Ook het draad is bij de Sweet Light dunner gehouden zodat het armatuur een zachtere indruk geeft. De bijzondere schaduwen die ontstaan door de combinatie van metaaldraad en licht houden wel het zelfde magische effect. 

De Sweet Light is er in meerdere versies, zo is er een hanglamp, wandlamp en tafellamp beschikbaar met een doorsnede van 10 cm. De hanglamp kan enkelvoudig worden opgehangen maar ook in een tros van meerdere design lampen bij elkaar. Door meerdere Sweet Light als een tros op te hangen ontstaat een soort kroonluchter. 

In de serie van Sweet Light is er ook versie beschikbaar met een touche dimmer. Een touche dimmer wil zeggen dat u de lamp aan/uit en kunt dimmen door het armatuur aan te raken.

De Daphine vloerlamp van Lumina

De Daphine mogen we met recht een echte design klassieker noemen. Het armatuur dat word uitgebracht door de leverancier Lumina is ontworpen door Tommaso Cimini. Deze design lamp kwam in 1984 op de markt en is sinds dien niet meer weg te denken. Het karakter van de lamp kunnen we omschrijven als eigentijds eigenwijs. Deze uitdrukking komt vooral naar voren door de trafo voet met daarop bevestigd het dunne slanke design van de armen en de kop.

De Daphine is een zeer veelzijdige lamp als het gaat om de beweegbaarheid. Bij de trafo is een kogel gewricht verwerkt die er voor zorgt dat de lamp zeer bewegelijk is. De flexibiliteit van de lamp wordt nog eens versterkt door het schanier wat bij het kapje is verwerkt en de armen die scharnierbaar zijn. 

De Daphine is leverbaar in diverse uitvoeringen, zo zijn er onder andere verschillende kleurmogelijkheden zwart, wit, rood, geel, metallic zilver en nikkel. Daarnaast verschillen de uitvoeringen ook in typen, er zijn wandlampen, vloerlampen en bureaulampen verkrijg baar van de Daphine van Lumina.  Alle armaturen hebben een 50W halogeen lamp en werken op 12V spanning door de trafo die in het armatuur is verwerkt. De Daphine is ook beschikbaar in een dimbare versie.

De Daphine en de Cloe serie van Lumina worden vaak door elkaar gehaald maar er zijn duidelijke verschillen, vooral de voet is duidelijk afwijkend. Daarnaast zijn er in de Cloe serie minder mogelijkheden doordat er geen vloerlampen of wandlampen beschikbaar zijn. De Daphine heeft naast de Cloe nog meer concurrenten zoals de Tolomeo van Artemide en de Bernice van Luce Plan. Voor het tafelmodel is de Kelvin LED van Flos een grote concurrent.

De Designlamp Daphine van Lumina heeft van oorsprong een twee standen schakelaar op de voet, tegenwoordig is hier ook een dimbare variant in mogelijk. Het armatuur werkt met een krachtige 50W halogeen lamp die een warmere kleurtemperatuur krijgt naarmate u deze terugschakelt of dimt. Tegenwoordig worden voor de 50W halogeen lamp energie zuinige varianten aangeboden in de vorm van een 35W halogeen lamp. Deze verbruiken 35W energie maar geven een lichtopbrengst van 50W halogeen.

De Sphera van Leucos

Murano glas is een specialiteit van de lampen fabrikant Leucos. Leucos is een verzamelmerk voor een aantal merken waar onder andere Itre, Muranodue en Leucos vallen. Al deze merken zijn gespecialiseerd in het verwerken van Murano glas in hun armaturen.

De Sphera is een tafellamp van Leucos die is voorzien van een traditionele gloeilamp, tegenwoordig kunnen deze worden vervangen door een spaarlamp. Spaarlampen zijn tegenwoordig ook te verkrijgen in dimbare uitvoeringen en varianten met warm wit licht. De met de handgeblazen bol is van Murano glas en niet geheel rond maar iets ovaal. De ovale vorm van het armatuur geeft een rustigere en chiquere uitstraling. Het Murano glas is gematteerd waardoor het licht er zachter en egaler uitkomt. 

Het armatuur Sphera van Leucos zorgt voor algemene sfeerverlichting in bijvoorbeeld uw woonkamer of slaapkamer maar ook in een eetkamer of hal misstaat deze lamp niet. Deze lamp kan gebuikt worden als slaapkamerlamp, tafellamp en sfeerlamp.

Als we naar concurrenten kijken van de Sphera hebben we het al gauw over de Glo-ball van Flos en de Gregg van Foscarini.

Verlichtingsmerk Catellani & Smith

De verlichting van het verlichtingsmerk Catellani & Smith is voor Hoogspoor Design Light een feest om mee te werken en voor uw woning een echte aanwinst. Catellani & Smith is een trendsettend bedrijf als het gaat om Led verlichting. 
Een ondertussen alweer wat ouder model van dit merk is de Stchu-moon. Deze designlamp is een zo genoemde koepellamp en leverbaar in de maten 40, 60 en 80 cm doorsnede. Koepellampen zijn er in de verlichtingswereld maar al te veel, maar toch weet Catellani & Smith zich hierin te onderscheiden van andere leveranciers. 
De Stchu-moon is aan de binnenzijde afgewerkt met een zilver of goud kleurige laag. De lichtbron wordt standaard meegeleverd en geeft indirect licht waardoor de binnenzijde van de lamp zorgt voor een speels, goed een bijzondere sfeer in uw woning. De buitenzijde van het armatuur heeft een mat zwarte kleur en past hierdoor in elk interieur. 
Hoogspoor Design Light is dealer van dit Italiaanse verlichtingsmerk en heeft dan ook een uitgebreid assortiment in de showroom. Graag nodigen wij u uit eens een bezoek te brengen aan onze showroom in Tilburg, om hier vernieuwing, verandering en noviteiten op het gebied van verlichting te ontdekken.

DESLIGHT

Het merk DESLIGHT is een verzamelmerk waar wij alweer enige tijd zaken mee doen. Onder deze leverancier vallen vele grote nationale en internationale merken. De keuze van HOOGSPOOR is op dit merk gevallen vanwege het veelzijdige programma dat DESLIGHT levert. DESLIGHT zorgt ervoor dat HOOGSPOOR een compleet programma kan aanbieden. De ervaringen die wij hebben met DESLIGHT zijn zeer positief, dit is onder andere toe te wijzen aan de goede kwaliteit van de producten die DESLIGHT levert. 

Hebt u interesse of vragen over het merk DESLIGHT? Neem dan contact met ons op of breng een bezoek aan onze showroom op de Loversche kanaaldijk 45-1 in Tilburg.