Tips voor verlichting in elke ruimte

Tips voor elke ruimte

Bij HOOGSPOOR hebben we heel veel ideeën en tips voor verlichting in elke ruimte. We geven u alvast enkele suggesties. Laat u inspireren!

Tip 1. Boven de eettafel

Wanneer u een sfeervolle omgeving wilt creëren bij uw eettafel dan is een mooie hanglamp de oplossing. Met een unieke design hanglamp boven de tafel verkleint u de ruimte waarin u zit, het geeft intimiteit en dus gezelligheid.

Tips voor verlichting in de badkamer

In de badkamer kan niet zomaar iedere verlichting toegepast worden. Welke verlichting waar mag is afhankelijk van de zone-indeling van de badkamer, ofwel: hoe vochtig is het op bepaalde plekken in de badkamer. Niet iedere lamp kan tegen vocht! Iedere armatuur of lichtbron heeft een zogenoemde IP-waarde die aangeeft in welke mate de armatuur is afgeschermd tegen water en stof.

Daarnaast is goede spiegelverlichting wenselijk voor het scheren en om uw haar en make-up te kunnen doen. Denk hierbij aan het nieuwste model van Occhio, Mito Sfera. Wauw! Wij zijn onder de indruk.

Tip 3. in de keuken

Verlicht het werkblad goed en zorg er voor dat u goed in de pannen kunt kijken. Een weetje: met licht op de keukenkasten lijkt de keuken groter. En u wilt natuurlijk ook licht in de keukenkasten als u deze openmaakt.

Tip 4. de slaapkamers

Stap af van een centraal lichtpunt in het midden van de ruimte! Door te werken met wandverlichting verandert de sfeer in de ruimte enorm. Een uplighter zorgt voor sfeervolle basisverlichting en verruimt de kamer.

Extra tip: buitenverlichting

Ook de buitenverlichting aan de gevels en in de tuin draagt enorm bij aan de sfeer. Denk bij het maken van uw lichtplan voor de buitenverlichting ook aan de veiligheid. Goede verlichting houdt inbrekers op afstand. Verder levert het uitzicht vanuit uw woonkamer naar de tuin –de zichtlijn- ook een grote bijdrage aan de sfeer en beleving van uw gehele woning.

Maak van uw tuin een soort toneel waarin u objecten, de achterwand van de tuin of een looppad uitlicht. Het verlichten van een mooie boom of bloemenperk kan ook een verrassend effect geven!

Slimme verlichting tip

Wanneer u zoekt naar slimme verlichting wat niet alleen slim is, maar ook nog eens voor iedereen te begrijpen, dan is het Philips hue systeem interessant. Er zijn namelijk verschillende lampen en armaturen beschikbaar die wij voor u kunnen integreren in uw huidige situatie of in een nieuw te ontwikkelen domoticasysteem. Een mooie basis voor uw slimme verlichting wat op elk moment verder uit te breiden is.

HOOGSPOOR, voor al uw vragen over verlichting

Wilt u nu nog meer tips voor verlichting? Wij hebben alle kennis in huis! Bijvoorbeeld over de hoogte waarop een wandlamp het beste tot zijn recht komt en de ideale afstand tot aan de wand of kast, om het lichteffect zo goed mogelijk uit te laten komen. Wij weten hoe een LED-lamp gedimd moet worden en hoe de leidingen en de bedrading moeten worden voorbereid. Daarnaast hebben we verstand van domoticasystemen en leggen we u graag uit hoe alles werkt.

Wilt u alvast een kijkje nemen hoe handig een domoticasysteem is? Bekijk dan de hier de video van een domotica-fanaat in zijn geautomatiseerde huis.

Ook hebben we technische kennis over de beste toepassing van de lampen in uw woning, tuin of bedrijfspand. Een lamp in de muur bouwen of een spot in het plafond verwerken vereist bepaalde kennis, die we bij HOOGSPOOR in huis hebben.

Onze lichtadviseurs hebben een brede kijk op de verschillende modellen uit de collecties van onze fabrikanten. Zo kunnen we voor ieder budget en elke smaak een oplossing vinden. Alle lichtadviseurs van HOOGSPOOR kunnen een goed lichtplan of lichtadvies voor u maken. En in onze showroom kunnen we u veel armaturen en toepassingen laten beleven. Onze professionele kennis en jarenlange ervaring, gecombineerd met onze passie voor het vak, maakt van HOOGSPOOR de ideale partner voor de verlichting van uw woning of zakelijk project!