...

Brokis: uniek design met handgemaakte armaturen

Het westelijk deel van Tsjechië heeft een grote traditie op het gebied van glasblazen. Dit oude ambacht heeft ingenieur en ondernemer Jan Rabell nieuw leven ingeblazen door de bijna failliete Janštejn Glasfabriek op te kopen. Hij had er één duidelijk doel mee: het bij elkaar brengen van ervaren glasblazers om kwalitatief goed glas te produceren.

Logo BrokisAl snel wisten top designmerken de glasfabriek te vinden. De ontwerpers maakten graag gebruik van het vakmanschap want nergens anders was glaswerk van deze hoge kwaliteit te krijgen. Zo bevat dit glas nauwelijks belletjes of oneffenheden. De grootste glazen delen kunnen zelfs alleen in de ochtend worden gemaakt, omdat het de vaklieden zoveel kracht kost om het glas te blazen, dat ze het niet de hele dag kunnen opbrengen.

 Een eigen Brokis collectie

De logische volgende stap was het introduceren van een eigen lampencollectie en dat deed Rabell in 2006 onder de naam Brokis. Het mond geblazen glas wordt in de collectie gecombineerd met andere natuurlijke, hoogwaardige materialen zoals hout en metalen. Maar het kenmerkende van de collectie blijft het hoogwaardige glas in verschillende kleuren en de zeer grote glasdelen in een hoogwaardige afwerking.

Bekende lampen van Brokis

Muffins

De muffins serie is een van de eerste uit de fabriek en een van de bekendste. Deze glazen lampen maken grote indruk als je ze voor ’t eerst ziet. De afwerking met een houten ophanging of voet past er prachtig bij. De ruime collectie glaskleuren en de fijne afwerkingen maken de lamp een sieraad voor elk interieur.

Brokis muffin
Brokis balloon

Balloons

Ook de Balloons serie is inmiddels een echt succesnummer. Zoals de naam al doet vermoeden, gaat het ook hierbij om een indrukwekkend groot stuk mondgeblazen glas. Bij deze serie wordt het glas gecombineerd met mooie metalen zoals koper en brass. Deze zijn weer te combineren met verschillende kleuren glas.

Knot

De Knot serie bestaat uit twee basis uitvoeringen. De Cilindro en de Disco kunnen met elkaar worden gecombineerd. Knot betekent knoop en dat zie je meteen: de lamp wordt opgehangen aan een touw met een knoop die het glas omhoog houdt. Ook hier wordt mooi afgewerkt metaal gecombineerd met glas in vele kleuren.

Brokis knot
Brokis awa

Awa

De Awa serie is een recenter ontwerp van Brokis. Hout of koper worden gebruikt om de ophanging te maken. Eromheen wordt het glas in verschillende formaten geblazen. Ook hier weer een groot stuk glas, verkrijgbaar in de mooiste uitvoeringen, voor bijzondere effecten.

Mona

Ontwerp Mona is een aansprekend voorbeeld van glas gecombineerd met natuurlijk materiaal, deze keer met leer. Dit geeft de Mona reeks de kenmerkende rijke uitstraling van de Brokis lampen.

Brokis mona
Brokis shadows

Shadows

De Shadows lamp is een opvallende telg binnen de Brokis familie. Nu zijn het niet de grote glazen elementen die indruk maken, maar juist kleinere objecten met eenzelfde herkenbare signatuur. Er zijn vier verschillende modellen om zelf samen te stellen. Je kunt kiezen uit de standaard serie en een XL-uitvoering. Keuze genoeg dus, in deze Brokis serie.

Planets

De Planets serie is een van de HOOGSPOOR favorieten! Het zijn drie verschillende modellen die met een katrol opgehangen worden. Door de lampen te combineren op verschillende hoogtes en met een wisselende verdeling boven de tafel creëer je een heel eigen uitstraling. Waar de meeste modellen van Brokis heel elegant zijn, heeft deze serie een stoere uitstraling. Zoals we van Brokis gewend zijn, is het gemaakt van prachtig glas en mooie materialen.

Brokis planets

Monsters van glas

Omdat HOOGSPOOR een officiële Brokis dealer is, kunnen we een aantal modellen in onze showroom tonen. Natuurlijk niet alle combinaties, dat zou onmogelijk zijn, maar daar hebben we iets op bedacht. We hebben een paar fantastische koffers met glasmonsters in alle glaskleuren en afwerkingen. Ook alle andere materialen zijn te zien in deze speciale Brokis sample box. Zo krijgt u een goed beeld van de vele mogelijkheden van de verschillende modellen en kunt u de fantastische glaskleuren van Brokis in het echt bewonderen.

Vakmanschap gecombineerd met innovatie

Brokis heeft niet alleen de glasblazers teruggehaald naar de fabriek maar is ook begonnen met innovatie in het ambacht. Door traditionele technieken te combineren met moderne, is het nu een van de meest vernieuwende bedrijven in de glasindustrie. Neem bijvoorbeeld de Night Birds serie. Het kostte meer dan twee jaar om deze te perfectioneren. Het lijkt een simpele glazen lamp maar er zit een verbluffend staaltje glasblaas techniek achter.

HOOGSPOOR Brokis Dealer

HOOGSPOOR is dealer van het merk Brokis. We kunnen alle modellen en glascombinaties voor u bestellen. En om het u extra makkelijk te maken hebben we koffers met samples van Brokis om combinaties van glas en andere materialen uit te zoeken. Zoekt een specifieke

uitvoering of heeft u hulp nodig om een mooie combinatie te maken? Kom dan naar de showroom en bekijk samen met ons alle mogelijkheden. Kunt u meteen de prachtige Brokis modellen bewonderen die in onze showroom hangen en staan. Zien we u binnenkort?

Brokis in de showroom
Brokis in de Showroom

HOOGSPOOR lichtplan

Vindt u het, net als veel van onze klanten, best lastig om de juiste verlichting uit te zoeken? Kom dan naar de showroom en maak een afspraak met een van de adviseurs. Wij kijken altijd naar het totaalplaatje: hoe staat de lamp in het interieur, hoe komt het licht de ruimte in en wat doet dat met de sfeer. Wij zorgen samen met u voor optimale en smaakvolle verlichting van elke gewenste ruimte.