...

Verlichting woonkamer inspiratie.

Verlichting woonkamer inspiratie, heeft u dat nodig? Dat horen wij regelmatig! Licht of verlichting voor de woonkamer is meer dan het uitzoeken van een mooie design lamp. Het gaat om meer dan alleen de vorm en het materiaal van de lamp. Het gaat ook over hoe het licht uit de lamp of armatuur komt. Daarnaast komt creativiteit kijken bij een goed lichtplan of lichtadvies. Onze lichtadviseurs zijn hier de beste in. Daarom vertellen wij u graag meer in dit blog “Verlichting woonkamer inspiratie”.

Per ruimte tips voor woonkamer verlichting

Verlichting woonkamer inspiratie, daar gaat dit blog over. Maar in deze serie van blogs willen we de verschillende ruimtes met u doornemen. Bovendien geven we tips en inspiratie voor het verlichten van uw woning. Zo kunt u, uw eigen lichtplan of lichtadvies maken. We starten met de woonkamer verlichting.

Verlichting woonkamer inspiratie voorbeelden

Verlichting in de woonkamer is niet makkelijk. Hoe komt dat? Dat komt doordat de verlichting of lampen in de woonkamer verschillende functies moet vervullen. Zo willen we dat deze inspirerend zijn en een bepaalde sfeer creëren. Echter verschilt de sfeer per woning natuurlijk. Verlichting voor in de woonkamer is wat we bij HOOGSPOOR op dagelijkse basis doen. Wij helpen met een stukje advies en inspiratie door middel van lichtplannen.

Lichtverdeling, het allerbelangrijkste!

Het allerbelangrijkste van een lamp is dat hij licht geeft, dat doet elke lamp op zijn eigen manier. Als u een lichtplan wilt maken is de eerste vraag: “Hoe komt het licht uit de lamp?”. Want hoe het licht uit de lamp komt heeft de grootste invloed op hoe u de ruimte beleeft. Dus als eerste kijkt u naar waar u welk licht nodig heeft. Vervolgens gaat u op zoek naar welke modellen daarbij passen. Omdat u ook gaat kijken naar de lichtverdeling, maakt dat de zoektocht een stuk simpeler toch?

Lees vooral verder als u bepaalde delen in uw woonkamer wilt uitlichten want dit bespreken we hieronder uitgebreid.

Gebruik verschillende soorten lichten

Een ander belangrijk aspect van een goed lichtplan of lichtadvies is dat er verschillende soorten licht worden gebruikt in de woonkamer. Als u de verschillende soorten licht goed balanceert krijgt u de juiste sfeer die u zoekt. De juiste modellen versterken het. Dus gebruik gericht licht van spots, indirect licht van een hanglamp of een wandlamp en taakverlichting van een goede lees- of hanglamp boven de tafel.

Hoeveelheid licht

Ten eerste is het verstandig om te kijken naar de hoeveelheid licht van de lamp of spot. Zo is dit ook een effect wat meegenomen wordt in het maken van een lichtplan of lichtadvies. Bijvoorbeeld denken mensen vaak dat een spot een spot is, of een wandlamp een wandlamp. Maar het is niet mogelijk om zomaar de verschillende armaturen te ruilen met elkaar. Zo kijkt u naar de bundel van de lamp, hoeveelheid licht, de kleur van het licht en de kleurweergave. En hoe goed geeft de LED kleuren weer? Daar zit groot verschil tussen en zijn technische aspecten van de LED lampen. Helaas wordt dat vaak vergeten!

Wat als ik een bepaalde lamp juist erg mooi vindt?

Wanneer u een bepaalde lamp erg mooi vindt kunt u deze altijd plaatsen en het lichtplan daar op aanpassen. Maar daar geldt ook voor dat u verder kijkt naar de lichtverdeling en de rest van de lampen daarop aanpast. Het gaat tenslotte om balans. Zo is deze balans op verschillende manieren te krijgen. Daarin is geen goede of foute manier, er zijn namelijk heel veel oplossingen! Wij denken dan ook graag met u mee.

Basisverlichting in de woonkamer

Verlichting woonkamer inspiratie, waar moet ik als eerste aan denken?

Ten eerste de basisverlichting regelen!

Basisverlichting in een ruimte zoals de woonkamer maken we vaak door indirecte verlichting te plaatsen. Bijvoorbeeld door een hanglamp te hangen waar licht naar boven straalt of door een staande lamp met de lichtstraal naar boven. De basisverlichting creëren wij vaak met wandlampen welke vaak alleen het licht naar boven geeft of een lamp aan de muur die het licht naar boven en naar benden geeft.

Met wat soort verlichting creëer ik de basis verlichting?

De basis indirecte verlichting kun je op verschillende manieren creëren. Ter illustratie kunt u denken aan de hanglamp boven de tafel welke licht naar beneden en boven geeft. Ook een staande lamp kan voor indirecte verlichting zorgen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een staande lamp met een kap, waarbij de bovenkant open is. Ook een staande uplighter welke zijn licht tegen het plafond schijnt is een goede oplossing. Kortom bij HOOGSPOOR werken we graag met wandlampen met licht naar boven. Zo zijn er een aantal modellen welke hun licht goed de woonkamer in schijnen en zo een prettige indirecte verlichting creëren.

Waar plaats ik de basisverlichting?

De uplighters welke we bij HOOGSPOOR graag toepassen plaatsen we vaak kruislings tegenover elkaar om zo een zo goed mogelijke spreiding te krijgen van de indirecte verlichting. Maar als je een van de andere manieren gebruikt bijvoorbeeld de hanglamp met indirecte verlichting of een mooie uplighter is dat een lamp welke er voor zorgt dat je niet daar ook nog een wandlamp moet plaatsen.

Hanglamp boven salontafel?

Verlichting boven uw salontafel is logisch. Wij adviseren als licht experts dit te doen met een hanglamp. Maar u kunt de tafel ook verlichten door bijvoorbeeld spots of een systeem boven de salontafel te hangen aan het plafond. Zo is de tafel prima verlicht, maar de intimiteit welke u creëert door een hanglamp te gebruiken boven de tafel is dan verdwenen. Want de hanglamp zorgt namelijk voor een kunstmatig plafond. Door dit plafond zit je samen met de tafelgenoten in een kleinere ruimte, wat weer intimiteit oplevert en meer sfeer!

Woonkamer spotjes

Spots worden vaak verkeerd gebruikt. Zo zijn LED spots niet geschikt voor algemene verlichting. Wanneer u LED spots naar beneden richt krijgt u vlekkerige verlichting door cirkels op de vloer en veel contrast en spanning. Daarnaast lijkt het plafond lager dan het werkelijk is. Als dit het effect is dat u zoekt prima. Echter zoeken veel mensen juist wat rust in de woonkamer met een beetje spanning. Dit kunt u krijgen door een goede basisverlichting te creëren en daarnaast met spots te werken.

Hoe verlicht ik de woonkamer goed met spots?

De woonkamer kunt u goed verlicht met spots door bijvoorbeeld een muur uit te lichten. Door de muur van de woonkamer te verlichten krijgt u via de muur het licht de ruimte in. Ook kijkt u tegen een heldere muur aan wat het gevoel van licht geeft. Bovendien lijkt de muur ook iets verder weg te staan dan werkelijk is, de ruimte lijkt dan iets groter.

Kunst uitlichten in de woonkamer?

Wanneer u iets wilt uitlichten gebruikt u spots. Dus als u een kunstobject of een wand met de familie foto’s heeft zijn dat perfecte plaatsen om LED spots te gebruiken. Zo krijgen de objecten waar de spots op richten meer aandacht. Ter illustratie: het gereflecteerde licht verlicht de woonkamer, de muur waar de objecten tegen hangen, welke worden uitgelicht, wordt visueel weggeduwd. Zo gebruikt u spots op de juiste manier en creëert u licht in de ruimte. Ook de spanning en sfeer wordt vergroot.

Leeslampen

Wanneer u vaak aan de eettafel werkt, wilt u sfeervolle verlichting maar ook functionele verlichting. Ten eerste is het verstandig rekening te houden met de verschillende functies welke u binnen de woonkamer wilt hebben. Als u vaak leest in uw favoriete stoel, is een fijne leeslamp daar erg fijn. Bijvoorbeeld de handige leeslamp die u overal kwijt kunt is de Roxxane Leggera vloerlamp.

Decoratieve design verlichting woonkamer

Bij verlichting woonkamer inspiratie horen natuurlijk ook de decoratieve lampen. Want we hebben ook nog een hoop mooie design lampen welke een mooie plaats verdienen in uw woonkamer, maar zorg voor balans. Daarmee bedoelen we dat als u wilt dat die ene hanglamp opvalt boven tafel, dat wel erg moeilijk is als alles in de omgeving druk en aandacht vraagt. Zoals een drukke hanglamp voor je familiefoto’s hangen zorgt er voor dat deze wegvallen, erg zonde toch?! Bovendien is balans in kleur vorm en uitstraling erg belangrijk in de woonkamer.

Wilt u hier meer advies over? Neem dan contact met ons op.

Dimmen van LED

Voordat u denkt dat het dimmen van LED simpel is, dat kan het zijn. Echter is dit in praktijk moeilijker dan het lijkt. Het is van groot belang dat u de hoeveelheid LED licht kunt regelen naar de behoefte van dat moment. Als u zit te werken aan de tafel is de hoeveelheid licht veel hoger dan als u gezellig aan het kerstdiner zit. Kortom, om sfeer op ieder moment te kunnen bepalen is het belangrijk om te zorgen dat u elke lamp kunt dimmen in de woonkamer.

Heb je ook gedacht aan een intelligente oplossing voor het schakelen van je verlichting? Een domotica systeem hoeft tegenwoordig niet meer erg veel geld te kosten. Je hebt simpele draadloze systemen welke niet veel meer kosten dan een dimmer welke toch leuke systemen kunt maken met veel gebruiksgemak. Kijk eens op onze blog over casambi om hierover meer informatie te krijgen en ideeën op te doen.

Verlichting woonkamer inspiratie voor LED lijnen

Met led lijnen kun je speelse licht effecten toevoegen. U kunt door een LED lijn in de wand bijvoorbeeld de hoogte benadrukken. Zoals een LED lijn in een vitrine kast of een nis leg je meer nadruk op de attributen in de kast. En met een LED lijn in de trap wordt de de lengte van de trap benadrukt. Of een ander voorbeeld, door het plaatsen van een LED lijn onder de plint van bijvoorbeeld de keuken gaat deze “zweven”. Kortom, dit zijn leuke creatieve effecten die worden toegevoegd aan het interieur! Bovendien heeft het niet altijd te maken met het verlichten van de ruimte, wel aan de sfeer van de ruimte.

Oplossingen verlichting woonkamer

Kijk eens op onze inspiratie pagina voor verlichting woonkamer inspiratie! Tenslotte is het altijd makkelijker om met voorbeelden tot een goede oplossing te komen. Ook hebben we een aantal projecten gefotografeerd bij onze klanten zodat u weet waar onze kracht zit. Neem een kijkje op de projecten pagina om in de praktijk uitgewerkte woonkamers te zien.

Lichtadvies of een lichtplan

Ondanks deze blog, kunt u als klant nog moeite hebben met het bepalen van het licht en andere vraagstukken. Bij HOOGSPOOR zijn we gespecialiseerd in het maken van lichtplannen en lichtadvies. Daarom willen wij u doorverwijzen naar onze lichtadvies pagina om te zien hoe we werken. We helpen u met een basis, een gewoon of magisch lichtadvies. De keuze is aan u!

Showroom met verlichting

HOOGSPOOR heeft een showroom met verlichting. Echter kunnen we niet alle modellen laten zien in onze showroom, maar wel hebben we veel kennis in huis. In de showroom kunt u veel van de belangrijke design lampen vinden. Het wisselt, want u kunt de lampen ook gewoon kopen uit de showroom. Als u liever een nieuwe heeft kan dat ook gewoon. De lampen vervangen we telkens voor nieuwe modellen, zodat we telkens een wisselende collectie van lampen in de showroom hebben staan. Zo hopen we u voldoende te informeren van de trends in verlichting.

Kom langs in de showroom

De showroom met verlichting is vrij toegankelijk. Wij staan klaar met onze licht experts om u verder te helpen. Onze lichtadviseurs kunnen u helpen met een lamp boven tafel, een plannetje voor uw woonkamer of een lichtadvies voor uw gehele woning. Let wel op onze openingstijden! We zijn op maandag en dinsdag wel aanwezig, maar zijn druk met het uitwerken van de lichtplannen. U kunt dan terecht op basis van een afspraak. Van woensdag tot en met zaterdag kunt u gewoon binnen lopen. Als u wilt dat we tijd voor u vrij maken is het advies een afspraak te plannen. Dan houden we er rekening mee dat u komt. U kunt via de contact pagina aangeven wanneer u graag langs wilt komen.

HOOGSPOOR erkent Design merken

HOOGSPOOR verkoopt veel design merken zoals; Flos, Artemide, Lumina en nog veel meer, vele modellen zijn beschikbaar in de showroom. Dus als een lamp niet op de website staat kunnen wij het armatuur toch leveren. Stuur een mail of vul het contact formulier in om uw vraag te stellen. Telefonisch kunt u ons natuurlijk ook bereiken of via onze webshop.

Met onze eigen technische dienst kunnen we monteren of andere problemen oplossen, zoals het vervangen van dimmers ed.

Voor eventuele garantie kunt u naar onze showroom komen waar we u graag persoonlijk helpen.

Heeft u specifieke vragen over bepaalde designer merken, lampen, systemen of over wat voor u de beste toepassing is? Neem contact met ons op, onze adviseurs denken graag met u mee. Telefoonnummer 013 542 51 82.

Designer lamp ergens goedkoper?

Wij zijn er van overtuigd dat we de beste prijs aanbieden aan onze klanten. Vraag via de mail of telefoon uw offerte aan en wij bieden u een scherpe offerte aan. Gecombineerd met onze unieke showroom, kennis van verlichting en techniek bieden wij u de beste hulp. We zijn er van overtuigd dat u bij ons de beste informatie kunt krijgen en de beste deal!

Unieke HOOGSPOOR showroom

Wij begrijpen dat u ook graag de modellen wilt zien van bepaalde designer merken. We hebben een grote collectie van designer armaturen in de showroom voor u klaar staan. Helaas hebben we niet alle modellen en uitvoeringen van alle designers in de showroom gepresenteerd, maar we hebben wel veel lampen in de showroom die we u kunnen laten zien. De HOOGSPOOR showroom is ruim 400 m2 groot en gevestigd in een sfeervol gebouw. De showroom is KNX gestuurd wat de mogelijkheid geeft om veel verlichting te demonstreren.

We adviseren u om te bellen als u een specifiek armatuur wilt zien. U kunt bellen naar (013)542 51 82 of stuur een mail naar info@HOOGSPOOR.nl. Of neem contact op via de contact pagina.