Licht of verlichting ideeën voor in de woonkamer

Licht of verlichting is meer dan het uitzoeken van een mooie lamp. Het gaat niet alleen om de vorm en materiaal van de lamp. Het gaat ook over hoe het licht uit de lamp of armatuur komt. Daarnaast komt creativiteit kijken bij een goed lichtplan of lichtadvies.

Per ruimte tips en advies op gebied van verlichting

In deze serie van blogs willen we de verschillende ruimtes doornemen en jullie tips en inspiratie geven voor het verlichting voor je woning. Zo kun je je eigen lichtplan of lichtadvies maken, we beginnen met de woonkamer verlichting.

Lichtadvies en inspiratie voor de woonkamer

Verlichting in de woonkamer is niet makkelijk. Dat komt doordat de verlichting of lampen in de woonkamer verschillende functies moet vervullen, daarnaast moet deze inspirerend en een bepaalde sfeer creëren.

Kijk niet eerst naar de vorm

Het allerbelangrijkste van een lamp is dat hij licht geeft, dat doet elke lamp op zijn eigen manier. Als je een lichtplan wilt maken voor jezelf is de eerste vraag niet vindt ik deze lamp mooi, maar hoe komt het licht uit de lamp. Hoe het licht uit de lamp komt heeft de grootse invloed op hoe je de ruimte beleeft. Dus als eerste kijk dan naar waar je welk licht nodig hebt. Ga dan pas op zoek naar welke modellen daarbij passen. Dat maakt de zoektocht een stuk simpeler omdat je ook moet kijken naar de lichtverdeling.

Gebruik verschillende soorten lichten

Een ander belangrijk aspect van een goed lichtplan of lichtadvies is dat er verschillende soorten licht worden gebruikt in de woonkamer. Als je de verschillende soorten licht goed balanceert krijg je de juiste sfeer die je zoekt. De juiste modellen versterken het, dus gebruik gericht licht van spots, indirect licht van een hanglamp of een wandlamp en taakverlichting van een goede leeslamp of hanglamp boven de tafel.

Hoeveelheid licht

Je moet natuurlijk ook kijken naar de hoeveelheid licht van de lamp of spot. Dit is ook een effect wat meegenomen moet worden in het maken van een lichtplan of lichtadvies. Vaak denken mensen dat een spot een spot is, of een wandlamp een wandlamp, maar je kunt niet zomaar de verschillende armaturen uitruilen met elkaar. Je moet kijken naar de bundel van de lamp, hoeveelheid licht, de kleur van het licht en de kleurweergave. Hoe goed geeft de LED kleuren weer. Daar zit groot verschil tussen en zijn technische aspecten van de LED lampen welke je mee moet nemen.

Wat als ik een bepaalde lamp juist erg mooi vindt?

Natuurlijk als je een bepaalde lamp erg mooi vindt kun je altijd deze plaatsen en het lichtplan daar op aanpassen. Maar daar geld ook voor dat je moet kijken naar de lichtverdeling en de rest van de lampen daarop moet aanpassen, het gaat om balans. Deze balans is op verschillende manieren te krijgen, er is ook daarin niet een goede of foute manier er zijn namelijk heel veel oplossingen.

Basisverlichting in de woonkamer

Als eerste waar je aan moet denken is om de basisverlichting te regelen. Basisverlichting in een ruimte zoals de woonkamer maken we vaak door indirecte verlichting te plaatsen in de woonkamer. Dit kan bijvoorbeeld door een hanglamp te hangen waar licht naar boven uit komt, of door een staande lamp welke licht naar boven geeft. De basisverlichting creëren wij vaak met wandlampen welke vaak alleen het licht naar boven geeft of een lamp aan de muur die het licht naar boven en naar benden geeft.

Met wat soort verlichting creëer je de basis verlichting?

De basis indirecte verlichting kun je op verschillende manieren creëren. Je kunt bijvoorbeeld denken aan de hanglamp boven de tafel welke niet alleen licht naar beneden geeft, maar ook licht tegen het plafond. Ook een staande lamp kan voor indirecte verlichting zorgen, denk daarbij aan bijvoorbeeld een staande lamp met een kap waarbij de bovenkant pen is. Ook een staande uplighter welke zijn licht tegen het plafond gooit is een goede oplossing. Bij HOOGSPOOR werken we graag mee met wandlampen met licht naar boven. Er zijn een aantal modellen welke hun licht goed de woonkamer in gooit en zo prettige indirecte verlichting creëert.

Waar plaats je de basisverlichting?

De uplighters welke we bij HOOGSPOOR graag toepassen plaatsen we vaak kruislings tegenover elkaar om zo een zo goed mogelijke spreiding te krijgen van de indirecte verlichting. Maar als je een van de andere manieren gebruikt bijvoorbeeld de hanglamp met indirecte verlichting of een mooie uplighter is dat een lamp welke er voor zorgt dat je niet daar ook nog een wandlamp moet plaatsen.

Maak licht boven je tafel

Licht of verlichting boven je eettafel is logisch. Wij adviseren als licht experts dit te doen met een hanglamp. Je kunt de tafel ook verlichten door bijvoorbeeld spots of een systeem boven de tafel te hangen tegen het plafond. De tafel is dan prima verlicht, maar de intimiteit welke je krijgt door een hanglamp te gebruiken boven een tafel is dan verdwenen. De hanglamp zorgt namelijk voor een kunstmatig plafond. Door dit plafond zit je samen met de tafelgenoten in een kleinere ruimte,wat weer intimiteit op levert en een hoop gezelligheid.

Spots in je woonkamer

Spots worden vaak verkeerd gebruikt. LED spots zijn niet geschikt voor algemene verlichting. Als je LED spots naar beneden richt krijgt je vlekkerige verlichting door cirkels op de vloer en veel contrast en spanning. Daarnaast lijkt het plafond lager dan het werkelijk is. Als dit het effect is dat je zoekt prima, maar veel mensen zoeken juist wat rust in de woonkamer met een beetje spanning. Dit kun je krijgen door een goede basis verlichting te creëren en daarnaast met spots te werken.

Hoe verlicht je de woonkamer goed met spots?

De  woonkamer verlicht je goed met spots door bijvoorbeeld een muur uit te lichten. Door de muur van de woonkamer te verlichten krijg je via de muur licht de ruimte. Ook kijk je tegen een heldere muur aan wat ook het gevoel van licht geeft. De muur lijkt ook iets verder weg te staan dan werkelijk is, de ruimte lijkt dan iets groter.

Iets uitlichten in de woonkamer?

Verder gebruik je spots om dingen uit te lichten. Dus als je een schilderij hebt of een wand met de familie foto’s zijn dat perfecte plaatsen om LED spots te gebruiken. De objecten welke met de spots uitlicht krijgen meer aandacht. Het gereflecteerde licht verlicht de woonkamer, de muur waar de objecten tegen hangen welke worden uitgelicht wordt visueel weggeduwd. Zo gebruik je spots op een goede manier en creëer je licht in de ruimte. Ook de spanning en sfeer wordt vergroot.

Lees verlichting

Natuurlijk moet je rekening houden met de verschillende functies welke je binnen de woonkamer kunt hebben. Als je vaak zit te werken aan de eettafel, moet je daarnaast sfeervolle eet verlichting ook voor functionele verlichting zorgen. Als je vaak leest in de favoriete stoel, is een fijne leeslamp daar erg fijn.

Decoratieve verlichting

Natuurlijk hebben we ook nog een hoop mooie design lampen welke een mooie plaats verdienen in de woonkamer, maar zorg voor balans. Daarmee bedoelen we dat als je wilt dat die ene hanglamp opvalt boven tafel, dat wel erg moeilijk is als alles in de omgeving druk en aandacht vraagt. Of een drukke hanglamp voor je familiefoto’s hangen zorgt er voor dat deze niet meer opvallen. Balans in kleur vorm en uitstraling is belangrijk in de woonkamer.

Dimmen van LED

Het dimmen van LED is niet zo simpel als veel mensen denken, toch is het van groot belang dat je de hoeveelheid LED licht kunt regelen naar de behoefte van dat moment. Als je zit te werken aan de tafel is de hoeveelheid licht veel hoger dan als je gezellig aan het kerst diner zit. Ga er vanuit dat je elke lamp kunt dimmen in de woonkamer, zo kun je de sfeer altijd naar je hand zetten.

Heb je ook gedacht aan een intelligente oplossing voor het schakelen van je verlichting? Een domotica systeem hoeft tegenwoordig niet meer erg veel geld te kosten. Je hebt simpele draadloze systemen welke niet veel meer kosten dan een dimmer welke toch leuke systemen kunt maken met veel gebruiksgemak. Kijk eens op onze blog over casambi om hierover meer informatie te krijgen en ideeën op te doen.

LED lijnen

Met led lijnen kun je speelse licht effecten toevoegen.  Je kunt door een LED lijn in de wand bijvoorbeeld de hoogte benadrukken. Met een LED lijn in een vitrine kast of een nis leg je meer nadruk op de attributen in de kast. Met een LED lijn in de trap benadruk je  de lengte van de trap. Met een LED lijn onder de plint van bij voorbeeld van de keuken gaat deze zweven. Dit zijn leuke creatieve effecten aan het interieur. Het heeft niet altijd te maken met het verlichten van de ruimte, wel van de sfeer van de ruimte.

Goede oplossingen verlichting

Kijk eens op onze inspiratie pagina voor ideeën voor uw woonkamer. Het is altijd makkelijker om met voorbeelden tot een goede oplossing te komen. Ook hebben we een aantal projecten gefotografeerd bij klanten zodat we deze ook u kunnen laten zien. Kijk op de projecten pagina om in de praktijk uitgewerkte woonkamers te zien.

Tijdloos

Het zijn de tijdloze hanglampen of staande lampen welke niet goedkoop zijn, maar wel een goede koop zijn. Het zijn de design lampen welke zo goed van vorm zijn en zo goed en fijn licht geven dat de ontwerpen van de designlampen vaak meer dan 40 jaar of meer oud zijn. Dat zijn dus bewezen modellen waar je geen miskoop aan kunt doen.

Op een rij

Ik wil deze design klassiekers zo veel als mogelijk op een rij zetten. Zo kan ik laten zien dat veel design verlichting een aanschaf is welke je jaren lang veel plezier van zult hebben. Dat de aanschaf een design verlichting klassieker een verstandige tijdloze keus is welke je jaren lang plezier van zult hebben.

Lotek

Zo Nederlands bedrijf als dat we zijn beginnen we met een echte Nederlandse design klassieker van Benno Premsela. De Lotek lamp is van het merk Hollands Licht en is ontworpen door Benno Premsela in 1982. Hollands licht is de fabrikant welke de lotek in de collectie heeft. Een heel oud ontwerp is de Lotek niet echt, maar wel een goed betaalbaar en een heel herkenbaar design lamp. De staande lamp is een stijlvolle en strakke tafel of staande lamp. Het ontwerp is uiterst simpel en tijdloos en veelzijdig. Doordat bij de design lamp meerdere lengtes van de afstand staafjes zit kan de Lotek van een tafel lamp omgetoverd worden in een staande lamp. Dat maakt de Lotek een volmaakte combinatie van design en betaalbaarheid.

Verschillende types Lotek

Naast de originele versie zijn er nu drie verschillende maten te krijgen. De Lotek Xs en de En de Lotek XL zijn aan het programma toegevoegd. De twee nieuwe maten zijn in verhouding gelijk aan de klassieke versie van de Lotek staande lamp. Ook de gebruikte materialen zin nog gelijk. De Xs lotek en de XL Lotek zijn gemaakt van staal en heeft een doek als kap.

Stijlvol, strak, eenvoud, dit zijn zomaar een aantal termen om de Hollands Licht Lotek Classic te omschrijven. De lamp is door zijn gemakkelijke verstelbaarheid een echte alleskunner. Het kenmerkende ontwerp van de Hollands Licht Lotek serie is ontworpen door Benno Premsela in 1982. De ontwerper zocht bij zijn ontwerp naar een combinatie van functionaliteit, design en betaalbaarheid.

Belangrijk hierbij was vooral de lichtverdeling van het armatuur. Door de doeken die als kap dienen wordt het licht mooi diffuus verspreid.

Tolomeo van Artemide

Ondanks dat de Tolomeo pas iets meer dan 30 jaar oud is willen we deze icoon wel bestempelen als een design klassieker. De Tolomeo is een van de design lampen welke zo wat iedereen kent. Velen hebben een Tolomeo thuis op de werkplek. Dat komt door de veelzijdigheid van de lamp en de vele varianten welke in de loop van de jaren zijn ontwikkeld en uitgekomen.

Tolomeo varianten

Naast de klassieke Tolomeo bureaulamp zijn van de Tolomeo vele varianten ondertussen. Je hebt bij de Tolomeo bureaulamp ook een wandbeugel om er een wandlamp van te maken of een bed leeslamp. Maar er is ook een hoge poot zodat de Tolomeo veranderd in een leeslamp. Zo zijn er verschillende maten van de klassieke bureaulamp welke ook de wand beugel en de hoge poot als accessoire heeft. Maar ook zijn de Tolomeo armaturen nu te krijgen als wand lamp zonder arm, een hanglamp en bijvoorbeeld zelfs een buiten lamp. Ook zijn er variaties met perkamenten of stoffen kappen.

Tolomea Lettura

Een van de fijnste Tolomeo’s naast de Tolomeo klassiek is de Tolomeo Lettura. De Lettura is een klassieke Tolomeo met een langere eerste stang. Dit zorgt er voor dat deze hoger uit komt en zeer geschikt is als lees lamp langs een stoel of bank te zetten. De hoogte van de Tolomeo Lettura is een perfecte hoogte. Doordat de schakelaar boven op de kop zit is hij makkelijk te bedienen. Het draaibare kapje zorgt er voor dat de lamp ook bijvoorbeeld te gebruiken is om een muur aan te ligten als je de lamp niet gebruikt als leeslamp. Zo is deze variant een veelzijdige lamp die er ook nog eens fantastisch uitziet en je een echte design klassieker kunt noemen.

Bauhaus WG 24 Wagenfeld

De Bauhaus WG 24 Wagenfeld is natuurlijk een van de echte design klassiekers. De Tecnolumen tafellamp welke door Wilhelm Wagenfeld is ontworpen in 1924. Op slechts 24 jarige leeftijd is Wilhelm Wagenfeld begonnen aan de WG 24 Bauhaus lamp. Op deze leeftijd is hij op de Bauhaus werkplaats in Weimar toegelaten. Deze tafellamp is de WG 24 met het metalen stangetje in de glazen poot sinds 1986 opgenomen Museum of Modern Art in New York. Een duidelijk statement dat we terecht kunnen spreken van een design klassieker.

Verschillende uitvoeringen

De Bauhaus WG 24 Wagenfeld is ontworpen in 4 verschillende uitvoeringen.  Een bestaat uit geheel glanzend vernikkeld metaal. De tweede is geheel uit helder glas, de derde en meest verkochte en bekendste versie is de helder glazen voet in combinatie met nikkelen buis en dan is er als laatste nog de zwart gelakte voet, glanzend vernikkelde buis. Al de Bauhaus armaturen hebben een Aan/Uit schakelaar met kogeltje aan trekkoordje en een E-27 fitting, geschikt tot 75 W. Daar kun je dus een E17 LED vervanger in zetten.

Namaak Bauhaus

Dat het een echte design klassieker is blijkt uit het feit dat er namaak in de handel is. De namaak lijkt erg op  het origineel uit 1924. Er zijn kleine verschillen als je goed kijkt. Maar zelf wij moeten dan goed kijken en een origineel er langs zetten om de verschillen te kunnen zien. Er rusten natuurlijk rechten op het ontwerp van de Bauhaus lamp.  Je kunt zien aan het nummer aan de onderzijden of je te maken hebt met een origineel en een nep uitvoering.

 

Tizio bureaulamp

De Tizio bureaulamp van Richard Sapper is zo een lamp welke veel mensen herkennen als ze deze zien. De naam Tizio weten ze niet altijd en het met Artemide kunnen ze er ook niet altijd bij plaatsen. Maar het model is zeer herkenbaar met zijn zwarte armen en contra gewrichten geeft een karakteristieke uitstraling welke veel mensen herkennen.

Tizio de ultieme bureaulamp

Door de lange zwarte beweegbare armen van de Tizio in combinatie met de zware voet krijg je een bureaulamp welke overal kan komen met zijn licht waar je het nodig hebt. Ook de twee standen schakelaar zorgt er voor de bureaulamp precies dat wat hij moet doen. Op de juiste plek de goede hoeveelheid licht geven. Is het licht elders nodig op het bureau of zit hij net even in de weg? Door het soepele mechanisme is een aanpassing van de stand van de Tizio erg makkelijk.

Origine Tizio

Het oorspronkelijk ontwerp is uit de jaren 70, de tijd dat de halogeen lamp alleen beschikbaar was in de auto industrie. Het eigenzinnig lampje van de Tizio was eigenlijk een lichtbron welke voor de auto was ontwikkeld. Daar maakte Richard Sapper gebruik van en creëerde een van de eerste design lampen voor thuis gebruik met een halogeen lamp er in.

Verschillende uitvoeringen Tizio

De Tizio is een oud ontwerp, maar heeft niet stil gestaan in zijn ontwikkelingen. De lamp is met zijn tijd meegegaan. Zo is er een in verleden een Tizio Plus geweest met een beweegbaar kapje en een dimmer. Ook is het auto lampje ondertussen vervangen door een standaard halogeenlampje. Ook zijn er ontwikkelingen geweest mbt de kleur. Was zwart vroeger de enige kleur welke verkrijgbaar was zijn er gouden, witte en zilveren uitvoeringen geweest. Ook zijn er verschillende maten van de Tizio beschikbaar zoals de Tizio 35 wat een kleinere uitvoering is en een Tizio micro welke weer een slag kleiner is. Natuurlijk is er ook een nu ook de ontwikkeling naar LED. Er is dus een Tizio LED beschikbaar in de klassieke afmetingen.

De Arco

Flos heeft de Arco in de collectie sinds 1962. Dit is dan ook terecht een design klassieker te noemen. Archille en Pier Giacomo Castiglioni zijn de ontwerpers van de Arco. Dit is weer zo een typische lamp welke veel mensen kennen als ze het model zien.

Succes van de Arco

De Arco is een staande lamp oftewel een booglamp. Het succes van de Arco zit in een aantal elementen namelijk; de goede vorm van de Arco, de perfecte afmetingen en je kunt er bijvoorbeeld onderdoor lopen zonder bang te zijn dat je hoofd stoot aan de lamp.  Maar ook de functionaliteit van de Arco is een van de succes factoren. Zo kun je de boog aanpassen doordat de boog buis in en uitschuifbaar is, komt er een beetje licht naar boven en kun je de kap makkelijk aanpassen.

materiaal gebruik Arco

Een andere factor van het succes is het materiaal gebruik. Dan doelen we natuurlijk op het mooie metaal van de boog en kap, maar voornamelijk op de zware voet van wit carrara marmer. De voet is zo zwaar dat ze in het ontwerp er rekening mee hebben gehouden hoe je dit stuk marmer kunt verzetten. In de voet zit een rond gat. Door daar een bezemsteel of iets degelijks dor te steken kun je de marmeren voet met twee kan makkelijk verplaatsen.

Vernieuwde Arco

Ook de Arco is met zijn tijd meegegaan. De originele uitvoering had een E27 lichtbron nodig. Maar Flos heeft de iconische booglaamp onderhanden genomen. Al zou je dat niet zeggen als je de twee uitvoeringen naast elkaar zou zetten. Het ontwerp is eigenlijk niet veranderd. Wel de techniek van de booglamp is aangepast een de huidige tijd. Er zit nu een LED unit in in plaats van de e27 fitting. Op deze manier kan de lamp nog vele jaren mee.

De Atollo tafellamp

De Atollo tafellamp is een tafellamp zoals een klein kind deze zou kunnen tekenen. Simpele lijnen en goede verhoudingen. Vico Magistretti vele designprijzen verwierf dan ook veel bewondering en room met zijn ontwerp in 1977. De Atollo heeft vele ontwerp prijzen in de wacht gesleept waaronder de Compasso d’Oro een van de meest prestiseuze prijzen vanuit de design wereld.

Het ontwerp van de Atollo

De Atollo valt natuurlijk op door de tegenstrijdigheid van het plompe lijnen en de lichte uitvoering. De combinatie maakt hem een unieke tafellamp. Het ontwerp markeert volgens sommige mensen  het begin van het Italiaans design zoals we dat nu kennen.  Het is dus niet verwonderlijk dat het ontwerp ondergebracht is bij een van de oudste design fabrikanten van Italië, Oluce. Oluce heeft meer design klassiekers in de collectie zoals de Fresnel wandlamp of plafondlamp uit 1966 welke geschikt is voor bijvoorbeeld de badkamer of de Sonora hanglamp uit 1976.

De Atollo uitvoeringen

De Atollo is de basis in drie verschillende uitvoeringen mbt de grote te verkrijgen. Je hebt een Atollo 35, een Atollo 50 en een Atollo 70 uitvoering. Daarnaast zijn er verschillende materialen beschikbaar zoals een metalen uitvoering in verschillende kleuren in zwart met goud en voor sommige maten een  gouden uitvoering. En je heb een uitvoering in wit glas.

Daphine bureau of vloerlamp

De Daphine komt ook uit de begin tijd van het halogeen tijdperk. In 1975 is de lees lamp Tommaso Cimini ontworpen. Het tijdloze zit in de ranke vormen van de armen en de elegante goed geproposioneerde kop. Daarnaast is de basis in de vorm van een oude industriële transformator een duidelijk herkenbaar design item.

Daphine bureau, staande- of wandlamp

De Daphine is te verkrijgen in verschillende uitvoeringen. De leeslamp is misschien het bekendst. Deze is perfect om naast een stoel te zetten om lekker te lezen. Door de draaibare kop kun je hem ook een muur laten aanschijnen. Daarnaast is er de bureaulamp uitvoering van de Daphine. Deze staat stevig op je bureau en heeft door de arm een behoorlijke vlucht over je werk heen zodat je het licht hebt waar je dat nodig hebt. Dan als laatste de bed wandlamp, een prachtig bed lamp welke fijn is met de verstelbare bedden.

Nieuwste techniek in de Daphine

Ook al is de Daphine zo een oud ontwerp uit 1975 is hij wel met de tijd megegaan. Er is ondertussen een uitvoering in LED te krijgen. Ondanks dat je nu natuurlijk geen 12V trafo meer nodig hebt is de vorm van de klassiek trafo wel gebleven. Die is onlosmakelijk geworden met het ontwerp. Maar i.p.v. een trafo zit er tegenwoordig een LED driver in.

Artemide Demetra tafellamp

De Demetra is eenvoudig vormgegeven door de Japanse ontwerper Naoto Fukasawa. De Artemide Demetra tafellamp serie kenmerkt zich door een minimalistische vormgeving. De Artemide Demetra tafellamp heeft een moderne kap, de kap is een platte schijf met een led-module. De lampenkop kunt u heel eenvoudig in iedere positie draaien of buigen die u fijn vindt. De lamp is volledig herstelbaar met twee scharnierpunten. De Demetra is standaard voorzien van een dimmer waardoor u de lichtsterkte naar uw wens kunt instellen. De Demetra heeft een lichtkleur van 2700K. De Demetra tafellamp is in verschillende kleuren verkrijgbaar namelijk: zwart, wit en grijs. De Artemide Demetra wordt vooral gebruikt als bureaulamp, maar ook als tafellamp.

Kroonluchter flos 1800

Klassieke kroonluchter

De kroonluchter is ontworpen door Gino Sarfatti. De Flos 2097 kroonluchter uit 1958 is een echte klassieker, dit is de eerste moderne kroonluchter die is ontworpen. De mensen waren eerst gewend aan de kristalen kroonluchters, maar Flos heeft daar verandering in gebracht en een moderne maar toch klassieke kroonluchter te ontwerpen. De Flos kroonluchter is een tijdloos model.

Waar is de Flos kroonluchter toe te passen?

De Flos kroonluchter is een plafondlamp en is erg mooi boven een eettafel of in een hele grote ruimte zou de lamp erg tot zijn recht komen.

Materiaal van de Flos kroonluchter

De Flos 2097 kroonluchter is gemaakt van staal. In de lamp moeten 50 lampjes van 2,7W of van 1,5W, de lamp heeft een lichtkleur van 2700K en is dimbaar.

Verschillende model van de Flos Kelvin lamp

Flos verlichting is een Italiaans familiebedrijf. Flos is opgericht in 1962 om designlampen te produceren. Bij dit Italiaanse merk vind je design lampen in alle soorten en maten. Flos kelvin lamp heb je in verschillende soorten modellen, namelijk; de tafellamp, de bureaulamp met tafelklem, bureaulamp met wandbevestiging en de vloerlamp.

De Flos Kelvin tafellamp

De Flos Kelvin tafellamp is perfect voor op kantoor, maar ook voor op je nachtkastje. De Flos tafellamp heeft een verlichtingsvorm van LED- en fluor verlichting. De Flos Kelvin tafellamp is een simpele maar smaakvolle lamp, design hoeft namelijk niet altijd ingewikkeld te zijn. Flos biedt u ook de mogelijkheid om de lamp te kiezen in de kleur naar uw wens.

Het strakke design van de Flos Kelvin lamp

De handige detail van de Flos lamp is dat de kap draaibaar is en daarnaast zit op de lampenkap een dimmer die werkt op aanraking. De Flos lamp heeft een strak design en dat komt door de vierkante voet en kap, door de vierkante voet en kap krijg je strakke lijnen in het design en is deze lamp een eyecatcher in jou huis. Door het mooie design en de strakke lijnen is de lamp overal makkelijk toe te passen in huis.

 

HOOGSPOOR erkent Design merken

HOOGSPOOR verkoopt veel design merken zoals; Flos, Artemide, Lumina en nog veel meer, vele modellen zijn beschikbaar in de showroom. Dus als een lamp niet op de website staat kunnen wij het armatuur toch leveren. Stuur een mail of vul het contact formulier in om uw vraag te stellen. Telefonisch kunt u ons natuurlijk ook bereiken of via onze webshop. Met onze eigen technische dienst kunnen we monteren of andere problemen oplossen, zoals het vervangen van dimmers ed. Voor eventuele garantie kunt u naar onze showroom komen waar we u graag persoonlijk helpen. Heeft u specifieke vragen over bepaalde designer merken, lampen, systemen of over wat voor u de beste toepassing is? Neem contact met ons op, onze adviseurs denken graag met u mee. Telefoonnummer 013 542 51 82

Designer lamp ergens goedkoper?

Wij zijn er van overtuigt dat we de beste prijs kunnen aanbieden aan onze klanten. Vraag via de mail of telefoon uw offerte aan en wij bieden u een scherpe offerte aan. Gecombineerd met onze unieke showroom, kennis van verlichting en techniek kunnen wij u de beste hulp bieden, we zijn tenslotte geen ordinaire webshop. We zijn er van overtuigt dat u bij ons de beste informatie kunt krijgen en de beste deal.

Unieke HOOGSPOOR showroom

Wij begrijpen dat u ook graag de modellen wilt zien van bepaalde designer merken. We hebben een grote collectie van designer armaturen in de showroom voor u klaar staan. We hebben niet alle modellen en uitvoeringen van alle designers in de showroom gepresenteerd, maar we hebben wel veel lampen in de showroom die we u kunnen laten zien. De HOOGSPOOR showroom is ruim 400 m2 groot en gevestigd in een sfeervol gebouw. De showroom is KNX gestuurd wat de mogelijkheid geeft om veel verlichting te demonstreren. We adviseren om even te bellen als u een specifiek armatuur wilt zien. U kunt even bellen naar (013)542 51 82 of stuur een mail naar info@HOOGSPOOR.nl en u kunt ook contact opnemen via de contact pagina.