Decentrale hanglamp

Het kan zo zijn dat waar u uw lamp wilt hangen er geen stroompunt is op de goede plaats. Natuurlijk kunt u het stroompunt verleggen en je plafond opnieuw laten stucen maar er zijn ook andere oplossingen. Zoals de Decentrale hanglamp. Dit soort hanglampen kunt u zo ophangen dat de lamp goed boven uw tafel hangt en de aansluiting elders zit.


Decentrale hanglamp werkt probleem oplossend

De decentrale hanglamp lost een veelvoorkomend probleem op. Hoe vaak is het zo dat het lichtpunt niet op de goede plek (bijvoorbeeld) boven de tafel zit. Vaak is het zo dat waar u uw lamp wilt hangen er geen stroompunt is op de goede plaats. Natuurlijk kunt u het stroompunt verleggen en je plafond opnieuw laten stucen, maar er zijn ook andere oplossingen. Zoals de deze hanglamp. Dit soort hanglampen kunt u zo ophangen dat de lamp goed boven uw tafel hangt en de aansluiting elders zit. Zie bijvoorbeeld de String Light van Flos.  

Decentrale hanglamp zorgt voor juiste lichtpunt

De decentrale hanglamp lost het probleem op wanneer het lichtpunt niet op de goede plaats zit boven de tafel. Het zorgt ervoor door een slimme ophanging of een constructie in de lamp dat het lichtpunt toch gebruikt kan worden en de hanglamp toch op de goede plaats zit.  

Decentrale hanglamp verkrijgbaar in verschillende soorten

De decentrale hanglamp heb je in verschillende soorten. Je hebt simpele en meer geavanceerde oplossingen om de lamp zo boven je tafel te hangen dat het lichtpunt niet boven de tafel hoeft te zitten. Zie bijvoorbeeld de String Light van Flos of de Twiggy ceiling van Foscarini. Dit soort lampen kunnen ook dienen als sfeerlamp.  

Decentrale hanglamp in zijn simpele vorm

De simpele decentrale hanglamp zorgt er voor dat je het lichtpunt wat relatief dicht bij zit toch kunt gebruiken zonder dat je het aansluit punt hoeft te verleggen. Vaak zijn dit hanglampen waarbij de ophanging los van de stroomvoorziening staat. Zo kun je de lamp ophangen boven bijvoorbeeld de tafel, zonder dat je compromissen hoeft te sluiten waar de tafel of hanglamp komt te hangen. Je hangt gewoon de hanglamp waar dat hij moet boven de tafel en de stroom voorziening gaat via de ophanging naar boven van de hanglamp en wijkt onder het plafond af en gaat naar het lichtpunt. Goede voorbeelden van dit soort oplossingen zijn bijvoorbeeld de Bloom of de Gong van Prandina. Maar ook de Spokes of de Troag suspension grande van Foscarini zijn goede voorbeelden van dit soort hanglampen.  

Decentrale hanglamp in zijn geavanceerde vorm

De geavanceerde decentrale hanglamp is in staat om op een creatieve manier vaak meer afstand te overbruggen dan de simpele decentrale hanglamp. Door een technische constructie van de hanglamp bijvoorbeeld de Artemide Tolomeo Sospensione Decentrata of de Flip van Lumina kan de lamp een behoorlijke afstand overbruggen. Maar de Robinson Hanglamp van Carpyen is een decentrale hanglamp welke behoorlijke afstanden kan overbruggen.  

Decentrale hanglamp is handig voor gebruik

Door de decentrale hanglamp kun u uw verlichting op de goede plek laten schijnen. Voor veel mensen is dit handig want niet iedereen heeft een stroompunt op de juiste plaatst. Maar door deze hanglamp maakt dat niet meer uit. Deze handige hanglampen zijn nu te verkrijgen in allerlei soorten en maten. Bekijk ons aanbod hier.