Kroonluchter

We hebben voor u een paar mooie en kwalitatief goede kroonluchters op een rij gezet. Kroonluchters zijn al tijden erg in en zullen de ruimte waarin ze geplaatst worden erg chique er laten uitzien. We hebben ze in mooie gouden, zwarte en zilveren tinten.


Kroonluchter met een moderne uitstraling

Merken met mooie kroonluchters zijn onder andere Brand & van Egmond en Jacco Maris. Mooie modellen zijn bijvoorbeeld de Hollywood kroonluchters, Montone kroonluchters of de Night Watch kroonluchter. Een mooie kroon hoeft niet altijd ouderwets te zijn, maar kan ook een moderne uitstraling hebben. Dus als u zeker wil zijn van een mooie lamp met goede kwaliteit, kom dan zeker langs bij Hoogspoor Design Light te Tilburg of bekijk onze site.  

Kroonluchter verlicht op een klassieke manier 

Met een kroonluchter verlicht je de ruimte op een klassieke manier. Vroeger werd er in het midden van de ruimte een ornement neer gehangen waar d.m.v. kaarsen de hele ruimte in zijn geheel werd verlicht. De kroonluchter was geboren. Deze manier van verlichten van ruimte door een centrale lamp is lang gebleven. De lampen werden meer en meer een pronkstuk op zich. Hierbij werd er zelf zelfs een ornament in het plafond gemaakt in klassieke herenhuizen om de plaats van de kroonluchters in de woonkamer of eetkamer te markeren.  

Kroonluchter modern of klassiek

De kroonluchter heeft de naam om een klassieke lamp te zijn. Niets is minder waar dan dat het een echte klassieke hanglamp is. Natuurlijk heb je de klassieke kroonluchters, de hanglampen met kristallen of geblazen klassiek glas. Maar tegenwoordig heb je moderne hanglampen waarvan een aantal van de hanglampen echte moderne design kroonluchters zijn.  

Kroonluchter klassiekers 

Onder de moderne design kroonluchters heb je ook grote verschillen. Je hebt klassieke design kroonluchters en hele moderne design kroonluchters. In de klassieke design merken kun je bijvoorbeeld denken aan Brand en van Egmond. Dit zijn design klassieke kronen maar niet te vergelijken met de kroonluchters van kristal of glas. De metalen kroonluchters van Brand en van Egmond zijn wel modern maar hebben toch een duidelijke knipoog naar het klassieke verleden van deze soort hanglampen. Maar er zijn ook echte design kroonluchters. Je hebt vele varianten van supermodern zoals de Grand Siecle van het merk Axis of de Dandelion Suspended van Moooi. Dat zijn met recht design kroonluchters welke als design hanglamp aangemerkt kunnen worden. We kunnen dus zeggen dat kroonluchter hanglampen van alle tijden zijn.  

Kroonluchter ophangen op de perfecte plek 

Een kroonluchter is een bijzondere hanglamp, met bijzondere toepassingen of mogelijkheden. Net als een gewone hanglamp kan een design kroonluchter boven een eettafel in de woonkamer. Maar ook boven een keukenblok zou hij goed gehangen kunnen worden. Ook in klassieker woningen kan deze design hanglamp op de klassieke plaats komen te hangen in de woonkamer, namelijk het midden. Zeker als de woning wat hoger is dan kan een lamp als deze goed uitkomen in het midden van de ruimte. De kroonluchter mag ook niet te diep hangen, anders verstoort de lamp het zicht en gaat een deel van de imponerende werking verloren. Dan is het ook geen prettige werkverlichting. Een andere klassieke plaats is natuurlijk de entree of de hal van een woning. De entree of de hal van de woning is natuurlijk 'de' plaats voor een design kroonluchter. Vaak is de hal of entree een hogere ruimte waar de kroonluchters goed tot zijn recht komt. Het komt chic over en maakt gelijk indruk op je bezoek.  

Kroonluchter ook in LED

Kroonluchters steeds meer in LED te verkrijgen. LED is natuurlijk niet meer weg te denken bij verlichting van de woning. De energie besparing is zo enorm en de kwaliteit zo goed dat op dit moment bij HOOGSPOOR maar weinig verlichting wordt verkocht met klassieke lichtbronnen zoals halogeen of een gloeilamp. Tegenwoordig zijn de kroonluchters vaak uit te rusten met LED vervanger. Ook heb je moderne ontworpen kroonluchters welke een COB (Chip on board) hebben. Dat wil zeggen dat het armatuur is ontworpen met een LED chip in gedachten. Zo krijg je meer licht en meer licht van een betere kwaliteit zoals in onze blog beschreven. De Spokes van Foscarini is daarvan een goed voorbeeld.  

Kroonluchter en het materiaalverbruik 

De design kroonluchters zijn van veel verschillende materialen gemaakt. Metaal in verschillende afwerkingen, nikkel, brons, chroom of koper zijn populair. Maar metaal met een kleurtje is ook een populaire oplossing. Het klinkt raar, maar ook kunststoffen voor design kroonluchters is een goede optie. Foscarini met de Caboche Suspension of de Big Bang zijn hiervan goede voorbeelden. Maar ook houten kroonluchters komen voor. Dus niet alleen in gebruik is de kroonluchter een veelzijdige hanglamp, maar ook in de uitvoering kent deze lamp vele gedaantes. Merken met mooie kroonluchters zijn onder andere Brand en van Egmond en Jacco Maris. Mooie modellen zijn bijvoorbeeld de Hollywood kroonluchters (Ovaal) Hollywoord kroonluchters (Kegel).  

Montone kroonluchter of de night watch kroonluchter.

Een mooie kroonluchter hoeft niet altijd ouderwets te zijn, maar kan ook een moderne uitstraling hebben. Dus als u zeker wil zijn van een mooie lamp met goede kwaliteit, kom dan zeker langs bij Hoogspoor Design Light te Tilburg of bekijk onze site verder.