Winkelen per
Prijs
 1. 85
  2669

Artemide

De bijzondere en unieke lampen van het merk Artemide zijn perfect voor in uw moderne interieur. De Artemide groep, in 1960 opgericht in Milaan door Ernesto Dismondi en Sergio Mazza, heeft een wereldwijde toppositie op het gebied van design verlichting. Bekende ontwerpen zijn onder andere de Tizio en de Tolomeo.

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Artemide Italiaanse design verlichting

Artemide is een Italiaans designmerk dat is opgericht in 1960 en ontworpen door Ernesto Gismondi en Sergio Mazza. Sindsdien is het merk uitgegroeid tot een van de grote pioniers op het gebied van designlampen/designverlichting. Zo heeft Artemide een enorm assortiment design lampen die in verschillende categorieën te verkrijgen zijn, namelijk; spots, bureau/tafellampen, wandlampen en vloerlampen. Een van de bekendste series van dit merk zijn de Tolomeo, Melampo, Tizio, Nur lampen. De Tolomeo is een van de bekendste modellen van dit merk. Het is een tijdloze lamp dus geschikt voor ieder interieur. Sinds het begin werkt Artemide samen met toonaangevende internationale ontwerpers en architecten. Denk daarbij aan namen zoals Carlotta de Bevilaxque en Eric Solé. Het streven naar perfectie in product en presentatie is een belangrijke factor dat het merk tot op heden tot succes heeft geleid. Artemide lampen zijn meerdere malen in de prijzen gevallen door hun unieke ontwerpen. Zo wonnen ze onder andere de Red Dot Award, met een uniek ontwerp van Karim Rashid. Hij is één van de beste designers van deze tijd en won de prijs met de Cadmo vloerlamp. Deze lamp is ook te verkrijgen in LED uitvoering, Cadmo LED vloerlamp. De vloerlamp geeft indirect verlichting en sfeerverlichting met vloer dimmer. Door het stalen blad geeft hij een zacht licht naar het plafond en verspreid tegelijkertijd licht opwaarts naar het plafond. Veel design klassiekers van Artemide zijn omgebouwd tot een LED versie. Hierdoor zal de klassieke verlichting minder stroom gebruiken dan voorheen. Wij kunnen ook een passend lichtplan maken, met design lampen naar uw wens. HOOGSPOOR Design Light te Tilburg heeft een Artemide lichtshop in de showroom en ook op de webshop staan. Hier wordt een deel van de collectie van decoratieve en architecturale design lampen van het merk gepresenteerd.

Artemide 'The Human Light' filosofie

Artemide verlichting is gebaseerd op het welzijn van de mens. Dit wordt ook wel 'The Human Light' filosofie genoemd door Artemide. Het verwoord perfect de filosofie die Artemide hanteert bij het ontwerpen van hun verlichting. Ze proberen de kwaliteit van het leven te verbeteren. Bij ieder ontwerp beginnen ze vanuit de menselijke behoefte. Dit houd in dat er bij het ontwerp rekening wordt gehouden met de behoeften en wensen van de eindgebruiker. De flexibiliteit en de aanpasbaarheid zijn belangrijke kenmerken van de Artemide lampen. Ze proberen een belangrijke en nuttige aanvulling op het dagelijks leven te zijn. Bij het ontwerp van hun producten worden moeilijk recyclebare materialen vermeden en gebruik gemaakt van duurzame en vernieuwende producten zoals glas en titaan.

Artemide hecht belang aan duurzame ontwikkeling

Artemide produceert op een duurzame manier zijn producten. Duurzaamheid is een opkomende trend die steeds groter wordt. Artemide probeert op zo veel mogelijke manieren winst te behalen in duurzaamheid. Het merk is onder andere bezig met het door ontwikkelen van LED technologie. LED is in vergelijking met andere lichtbronnen goedkoper, milieuvriendelijker, gaat langer mee en de kwaliteit van het licht neemt niet af. Er is aandacht voor het zorgvuldig gebruiken van grondstoffen. Bij het ontwerp van hun producten worden moeilijk recyclebare materialen vermeden en gebruik gemaakt van duurzame en vernieuwende producten zoals glas en titaan. Ook het weglaten van overbodige verpakkingsmaterialen is een trend waar Artemide zich mee bezig houd. Hierdoor voorkom je verspilling en moedig je nieuwe materialen aan om te gebruiken. Dit maakt een groot onderdeel uit van het productieproces van het lampen merk. Gebruikte materialen kunnen gerecycled en hergebruikt worden, hieruit ontstaan nieuwe producten. Dit is dan ook de 'The Human Light' filosofie die het merk wil nastreven, de lampen staan in het teken van het welzijn van de mens en het milieu. Artemide heeft door de jaren heen veel experimenten gedaan op het gebied van lichttechnologie. Dit leidt tot de meest duurzame en revolutionaire verlichting. Het merk wilt graag haar kennis rond duurzame verlichting en haar visie op het milieu delen door middel van workshops en seminaries te geven.  

Artemide met de Tolomeo serie

Artemide is een verlichtingsmerk met vele lampen categorieën. De Artemide Tolomeo serie is een van de meest befaamde ontwerpen van het verlichtingsmerk. Deze serie lampen is één van de meest doorontwikkelde ontwerpen van Artemide. De Tolomeo serie is ontstaan door de samenwerking tussen beroemde internationale ontwerpers. Het eerste Artemide Tolomeo ontwerp (Tolomeo Tavolo) kwam uit 1987 en is ontworpen door Michele de Lucchi en Giancarlo Fassina. Deze ontwerpers hebben met dit ontwerp de Compasso d'Oro een onderscheiding gewonnen in 1989. Door alle lof die ze kregen zijn de twee ontwerpers door gaan ontwikkelen met de Tolomeo-variant. Zo zijn er Tolomeo tafellampen, vloerlampen, hanglampen, plafondlampen en wandlampen. De lampen staan voor kwaliteit, zijn een lust voor het oog, maar staan voornamelijk voor de functionaliteit die de lamp biedt en waar ze het succes aan te danken hebben. Alle Tolomeo lampen kunnen om hun eigen as draaien en zijn stuk voor stuk in hoogte te verstellen. De functionaliteit van de lamp is vooral te danken aan het veer- en kabelsysteem van de lamp. Dit systeem is ook meteen het meest kenmerkende element binnen het design van de Tolomeo. Ook erg interessant is dat alles gecombineerd kan worden. Zo kan een tafelmodel omgetoverd worden in een wandmodel en omgekeerd. Zo kunt u bij HOOGSPOOR een wandbevestiging of tafelklem bijbestellen om de functie van de lamp te veranderen.  

Artemide heeft diverse Tolomeo lampen

Artemide heeft in de gehele Tolomeo-serie drie verschillende hanglampen. Dit zijn de Due Bracci hanglamp, Mega Sospensione en de Decentrata hanglamp. Net zoals bij de andere Tolomeo armaturen speelt de functionaliteit bij deze hanglampen ook een grote rol. Zo is de Due Bracci hanglamp gemakkelijk in hoogte te verstellen, de lamp kan 360º draaien en de armen kunnen los van elkaar worden bewogen. Wanneer het lichtpunt niet direct boven uw tafel zit, is dit op te lossen met een decentrale hanglamp. De Decentrata is zo een lamp, die zorgt ervoor dat het lichtpunt altijd op de juiste plek komt (bijvoorbeeld boven de eettafel). De Tolomeo tafellampen van Artemide zijn uitgebreid naar een hele familie. Zie bijvoorbeeld de Tolomeo Midi tafellamp, Tolomeo mini tafellamp of de Tolomeo Baculante tafellamp. De Tolomeo vloerlampen zijn net als de tafellampen zeer uitgebreid. Verkrijgbaar met diffuus licht om sfeer te bepalen of wat feller laten schijnen bij werkzaamheden of bij het lezen. Zie bijvoorbeeld de Tolomeo Mega vloerlamp, compleet samen te stellen.  

Artemide bij Hoogspoor

HOOGSPOOR is officieel dealer van het licht designmerk Artemide. Dat betekent dat wij rechtstreeks bij de producent bestellen, en dat wij alle Artemide lampen kunnen leveren. Het zijn stuk voor stuk echte merk armaturen en geen namaak lampen. Wanneer je op zoek bent naar een specifieke Artemide lamp en je kunt deze niet op onze website terug vinden? Bel dan gerust naar ons bedrijf en onze specialisten helpen je graag verder. Natuurlijk kan er ook per e-mail contact met ons op worden gezocht. Mochten er problemen zijn met het bestelde product, dan zorgen wij dat deze klacht doorgestuurd wordt naar de producent. Wij zorgen dat de problemen z.s.m. verholpen worden en u een nieuw product kunt ontvangen. Met ons ben je zeker dat de lamp(en) veilig en vertrouwd te bestellen is.