Belux

De lampen van Belux verlichting zijn erg apart en modern, ze passen dus goed bij een modern interieur. In 1970 richtte de Zwitser Thomas Egloff Belux op.

Door de jaren heen heeft zijn wil om nieuwe design lamp concepten en innovatieve verlichtingsoplossingen en lichtplannen verder te ontwikkelen, geleid tot een nauwe samenwerking met internationaal gerenommeerde ontwerpers en architecten.

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.


Belux verlichting verbeterd

Dus bent u opzoek naar de lamp die uw interieur nog unieker maakt, een lamp die uw gasten waarschijnlijk nooit eerder hebben gezien. Dan bent u hier aan het juiste adres. Een van de bekende design ontwerpen van Belux verlichting zijn Cloud, Blossom en Twilight.

In 2016 is er een nieuwe eigenaar gekomen, van Vitra is Belux overgedragen aan Kreon. Kreon ontwikkelt hoogwaardige architecturale lichtoplossingen. Ook is hij een goede nieuwe eigen, omdat hij sterk complementair is aan het assortiment van Belux.

Belux: vormeisen, lichtkwaliteit en ruimtelijke werking

Vandaag de dag is het designer lampen merk Belux een onmisbare tak in de verlichtingsbranche met ontwerpers als Frank Gehry, Herzog & De Meuron, Ronan en Erwan Bouroullec, en Hella Jongerius. Al van oudsher staat het bedrijf bekend om zijn ingenieuze vormgeving en technisch doordachte, duurzame kwaliteitslampen. Sinds 2001 maakt Belux deel uit van de international bekende meubelfabrikant Vitragroep.

Dankzij deze samenwerking kreeg het bedrijf toegang tot nieuwe markten en productmethode en niet te min ook plaats in een netwerk van de meest spraakmakende ontwerpers van dit moment. Echter in 2016 zijn ze overgenomen door de Kreon groep. Diverse design lampen zijn bij HOOGSPOOR Design Light te Tilburg in de showroom te bewonderen of de webshop van HOOGSPOOR Design Light zelf. Tevens kunt u hier terecht voor een passend lichtplan.