Winkelen per
Prijs
 1. 75
  190
Kleur lamp
 1. Zwart (1)
 2. Wit (3)
Ontwerper
 1. (3)

Casambi

Casambi staat voor slimme draadloze bediening van verlichting. Plaats een casambi-unit bij je lamp of gebruik de kant-en-klare LED lamp met ingebouwde Casambi-unit. Dimmen, scenes maken, meerdere lampen groeperen of een timer instellen. Het is allemaal eenvoudig in te stellen met de gratis Casambi App. Eenmaal aangesloten kunnen de lampen ook met een gewone bestaande lichtschakelaar of de los verkrijgbare draadloze schakelaar van Casambi gedimd worden.


Casambi domotica systeem of speelgoed?

Casambi producten worden door meer en meer verlichtingsleveranciers als besturingsmogelijkheid als optie aangeboden. Langzaam is Casambi een standaard protocol aan het worden om je verlichting te kunnen sturen. Wat is Casambi nou eigenlijk, en wat kun je ermee?  

Casambi intelligent schakelen met je telefoon

Casambi is een simpel maar stabiel draadloos schakel systeem wat mogelijk maakt om je verlichting te schakelen via een app op je telefoon, draadloze schakelaar of zelf een bestaande schakelaar. Maar een Casambi domotica systeem kan meer. Het zijn namelijk intelligente dimmers en schakelaars. Je kunt er bijvoorbeeld lichtscenes mee maken, schakelen op zons- opkomst of ondergang of bijvoorbeeld een centraal uit schakelaar. Dit zijn vaak de belangrijkste functies welke veel consumenten op hun wenslijst hebben staan voor een domotica systeem.

Casambi bluetooth Technologie

Casambi is gebaseerd op Low Energy Bluetooth technologie. Dit is stabieler dan bijvoorbeeld Wifi. Er ontstaat een mesh netwerk. Dat is een netwerk waarbij elke casambi blokje contact heeft met elk casambi blokje dat hij ziet. Zo ontstaat een netwerk wat stabieler is dan een gewoon netwerk. Want als de verbinding tussen blokjes wegvalt om een of andere reden, is altijd door het mesh netwerk een andere weg te vinden welke het betreffende casambi blokje aan kan sturen. Het enige waar je voor op moet passen is een zogenaamde kooi van faraday. Dat is een metalen omgeving waarbij de radio zenders niet binnen kunnen komen en niet kunnen verzonden worden. Dus als je een casambi blokje in een metalen huis legt heb je de grote kans dat de radiosignalen het blokje niet bereiken en het systeem dus niet goed functioneert.  

Casambi is eenvoudig te bedienen

Casambi bedienen kan op verschillende manieren. De eenvoudigste manier is om de casambi unit te bedienen is met een gewone schakelaar. Via de App op de telefoon kun je de casambi unit op de gewenste dim stand zetten. In de App kan worden ingesteld dat als de spanning wegvalt (bijvoorbeeld door de schakelaar over te halen) en weer terug komt (de schakelaar weer aan) het casambi blokje weer gaat functioneren op de laatst ingestelde stand. Een andere manier om het casambi blokje te bedienen is via de Casambi App welke gratis beschikbaar is voor IOS en bij de Google Play Store. Met een smartphone met een Bluetooth mogelijkheid is deze te installeren en kun je het casambi blokje bedienen. Ook is het systeem in te stellen met deze App. Dus je hebt geen ingewikkelde Softwear nodig om je casambi domotica installatie te installeren of aan te passen.  

Casambi draadloze schakelaars

Casambi heeft ook draadloze schakelaars. Deze hebben we in twee verschillende mogelijkheden. Een mogelijkheid is om de schakelaar toe te passen welke als opbouw unit op de muur geplaatst kan worden. Deze zijn er in de kleuren wit en zwart. Een andere mogelijkheid om de casambi unit te bedienen met een schakelaar is om een draadloze casambi unit achter je eigen merk schakelaar te zetten. Dan kun je casambi in zijn geheel integreren in je eigen woning en eigen looks en feel.

Casambi en verlichtingsmerken

Casambi units hebben hebben meer te bieden dan de technologie en de mogelijkheden van de casambi blokjes. De kracht zit ook in de vele verschillende verlichtingsfabrikanten het standaard als mogelijkheid aanbieden hun producten. Daardoor ben je niet afhankelijk van een fabrikant, maar kun je verschillende merken verlichting door elkaar gebruiken. Er zijn al meer dan 100 verlichting bedrijven welke de units aanbieden. Te denken valt aan Occhio, Zumtobel, BRUCK, Louis Poulsen, Nimbus, Serien, Delta Light, TAL, en bijvoorbeeld Osram.  

Casambi en losse blokjes

Casambi en de functionaliteit van de losse blokjes. Verreweg het sterke punt van Casambi vindt ik dat je het systeem kunt integreren ook al is je lamp er niet mee uitgerust. De afmetingen van de casambi blokjes is dusdanig dat vrijwel altijd wel een plaatsje is te vinden is om deze toe te passen. Daarnaast is het casambi systeem zo goed uitgedacht dat de bediening ook goede oplossingen heeft. Zo kun je in bestaande situaties, bijna alle lampen integreren in een simpel domotica systeem.  

Waarom Casambi?

Casambi heeft een aantal voordelen:
 • LED geeft veel problemen met het dimmen. Casambi heeft deze veelal opgelost.
 • De domotica units zijn voor veel verschillende lichtbronnen en ELD protocollen geschikt.
 • De casambi units zijn makkelijk te installeren.
 • Casambi units zijn makkelijk te programmeren
 • De casambi units zijn op verschillende manieren te bedienen zijnde met de app, een schakelaar of een afstandsbediening.
 • Het heeft geavanceerde mogelijkheden zoals lichtscenes mee maken, schakelen op zonsopkomst of ondergang of bijvoorbeeld een centraal uit schakelaar op tijdschema’s en combineren met bewegingsmelders
 • Casambi is te bedienen met lichtscenes voor bijvoorbeeld sfeervol licht of functioneel licht of een centraal uit
 • Casambi heeft low engy Bluetooth technologie wat door zijn mesh netwerk zeer stabiel maakt. Hoe meer blokjes hoe stabieler.
 • Losse Casambi blokjes welke er voor zorgen dat ook bestaande en niet geïntegreerde merken in het casambi netwerk kunnen opnemen.
 • Veel merken integreren Casambi als een standaard oplossing in hun lampen.
 • Casambi is dusdanig klein en goed uitgedacht dat het ook vaak in bestaande installaties relatief makkelijk is te integreren.