Ingo Maurer

Sinds 1966 is Ingo Maurer bezig met het ontwerpen van verlichting, armaturen en systemen. Samen met zijn team presteert hij het om wereldwijd zijn producten aan de man te brengen.


Ingo Maurer Verlichting.

Ingo Maurer is een Duits industrieel ontwerper en uitvinder. Hij heeft als geen andere ontwerper zo veel toewijding aan het ontwerpen van licht getoond. Zijn collectie lampen die hij samen met zijn team tot stand heeft gebracht bestaat uit ongeveer 120 verschillende armaturen en systemen. Een aantal van deze is te zien in de showroom van HOOGSPOOR Design Light BV te Tilburg. Hier kunt u ook terecht om een passend lichtplan te laten maken.

Ingo Maurer: nijverheid & poëzie.

Het zogenaamde 12 volt gelijkstroom halogeenverlichtingsysteem is door Ingo Maurer uitgevonden. Bij dit systeem zijn de lampen tussen de draden gespannen. Vanaf kinds af aan is Ingo Maurer al gefascineerd door de gloeilamp, zo zegt hij zelf. Hij beschouwt de gloeilamp als de perfecte belichaming van nijverheid en poëzie.

De lampen van Ingo Maurer zijn allemaal bijzondere lampen. Ze hebben allemaal een fantasierijk uiterlijk. Het zijn bijzondere lampen om te zien en zullen zeker een goede impact hebben op uw interieur.