Nosta

Nosta is een Belgische producent en leverancier van LED verlichting en halogeen verlichting. Ze zijn gespecialiseerd in sfeervolle en klassiekere segment. Maar je moet niet denken dat de verlichtingscollectie bestaat uit lampen met vele tierlantijnen. De vormen zijn strak en basic.


Nosta verlichtingscollectie.

Maat toch zijn het warme sfeervolle armaturen. Dit is op een aantal manieren terug te vinden in de verlichtingscollectie. De vormen zijn strak maar altijd met een ronde zachte afwerking.

Daarnaast is het materiaal gebruik wat daar aan bijdraagt. Naast de standaard kleuren Wit en zwart is brons en gepolijst brons vaak een optie binnen de LED armaturen. Maar wie een moderne uitstraling wil kan dat door de RVS uitvoering te kiezen voor zijn lamp.

Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld de Cannes serie of de Arthie serie. Voorbeelden van de subtiele scheidslijn tussen modern klassiek of romantisch is in deze lampen goed terug te vinden. Beide lamp modellen te krijgen in LED en halogeen.

Nosta handwerk.

De armaturen van Nosta worden nog veelal met de hand geproduceerd. Geen grote series en massa productie voor hun lampen. Ze kiezen duidelijk voor kwaliteit en vakmanschap in de productie van de lampen. Maar denk niet dat ze ouderwets zijn of dat ze niet meer van de moderne LED technologie verstand hebben.

Nosta is juist in staat om de lampen te combineren met de moderne LED technologie. Veel lampen zijn te krijgen in een LED en in een Halogeen uitvoering.

Brede Nosta collectie.

De verlichtingscollectie is niet beperkt tot alleen wandlampen of spots. Want naast de grote serie spots zoals de romantische Charlie of de strakkere spot Louis zijn er ook wandlampen en hanglampen te krijgen. Bijvoorbeeld de Noche en de strakkere Toulouse. Ook is er een serie hanglampen. Daarvan is de Arthur een goed voorbeeld.

Veel series wandlampen en spots zijn met het ontwerp ook op elkaar afgestemd zodat deze makkelijk samen gebruikt kunnen worden. Dat is ook voor een aantal modellen voor buiten. De modellen kunnen dan binnen en buiten gebuikt worden zodat je ook daar alles op elkaar kunt afstemmen.