Rond.io

De wereld van stopcontacten en schakelaars kreeg een nieuwe vorm. Letterlijk en figuurlijk. Samen met een team van experts lanceerde Bart De Backer stopcontacten, schakelaars en datapoorten gekenmerkt door een minimalistisch, allround design. Ook de draadloze en batterijloze EnOcean-drukknoppen die op de markt kwamen, werden als baanbrekend beschouwd. Met als resultaat een uniforme lijn door je hele interieur.


Rond was op zoek naar een partner om de zaken naar een hoger niveau te tillen en vond de bondgenoot bij uitstek in Prado met diepgaande ervaring en knowhow.

Waar Prado met een onzichtbare huistechniek rust brengt aan het plafond, doet rond dat aan de muur. De visie van Prado om te werken aan eenvoudige en pure oplossingen om het interieur van uw huis slimmer en esthetischer te maken, is complementair. Tijdens het ontwerpproces hebben we altijd oog voor vorm, materiaal en functionaliteit.

Rond 2.0 | hetzelfde ontwerp, nieuwe mogelijkheden

Hoewel zowel (interieur)architecten als installateurs wisten dat de rond 1.0 stopcontacten en schakelaars alleen geschikt waren om te stucen en dus niet voor inbouw in kastenwanden, spatwanden… deden ze het toch. Toen dacht Rond: hier kunnen we wat van leren…

In minder dan een jaar volgde een hele nieuwe generatie stopcontacten. Rond 2.0 is geboren. Niet veel later kwamen ook de drukknoppen aan de beurt.

Onder het motto ‘hetzelfde design, nieuwe mogelijkheden’ brengt het merk een uitneembare alles-in-één module op de markt met meer toepassingsmogelijkheden. Het belangrijkste doel is altijd om te streven naar minimalisme en meer rust in huis. Niets meer niets minder. Gewoon rond.

‘’We delen dezelfde passie voor functioneel-esthetische oplossingen. Waar prado met zijn innovaties rust aan het plafond brengt, doet rond aan de muur.’’

— Thibault Renson, algemeen directeur