Inbouwspots

De inbouwspots worden steeds populairder vanwege de goede licht kwaliteit en de moderne manier waarop ze worden verwerkt in het plafond. De LED of halogeen spots van vroeger waren veelal fantasieloos. Tegenwoordig zijn de spots daar niet meer mee te vergelijken.


Je kunt tegenwoordig randloze LED spots, verdiepte LED spots of spots met nog het traditionele randje krijgen. Plafond inbouwspots zijn een duurzame en voordelige keuze. Ze hebben een erg goed licht en zullen uw ruimte er beter laten uitzien. U bent dus niet veel geld kwijt, de lamp neemt niet te veel ruimte in en is van goede kwaliteit met goed licht.  

Plafond inbouwspots en hun voordelen

Plafond inbouwspots (de naam zegt het al) zijn voor een groot deel ingebouwd, ideaal om deze spots te gebruiken als plafondlampen. Doordat de spots voor een groot deel zijn ingebouwd, verstoren ze de ruimte niet aan het plafond of muur. Door de strakke afwerking met de inbouwspot creëer je een elegante en moderne uitstraling. Je hebt diverse inbouwspots. Spots die enigszins kunnen draaien om een bepaald object te belichten of indirect licht te krijgen. Je hoeft ze ook niet af te stoffen.  

Plafond inbouwspots met LED verlichting

Plafond inbouwspots verlichten door middel van LED inbouwspots uw interieur op stijlvolle en duurzame manier. Halogeen spots werden vroeger het meest gebruikt als lichtbron voor spotverlichting. Nu ziet u LED verlichting steeds vaker terug komen. LED spot verlichting heeft ongeveer 8000 uur langere levensduur dan een halogeen lichtbron en verbruikt 70% minder energie. LED verlichting is een stuk duurder in de aanschaf, maar door de duurzaamheid verdien je dit door de lagere stroomkosten terug. Omdat de temperatuur van halogeen lampen hoog op kunnen lopen, kun je op gebied van brand veiligheid beter kiezen voor LED inbouwspots. Conclusie: goed voor het milieu en voor de portemonnee.  

Plafond inbouwspots monteren en installeren

Plafond inbouwspots zijn eenvoudig zelf te monteren en installeren. Met een klokboor of steekzaag maak je een gat in het plafond, zorg ervoor dat je dat juiste maten vasthoud. De verpakking geeft vaak de afmetingen van de inbouwspot aan. Controleer goed of de stroom uit staat door middel van de spanningszoeker. Zorg voor het juiste gereedschap zoals een striptang voor het strippen van snoeren en draden. Zorg dat je iets stevigs hebt om op te staan wanneer je de spot wil bevestigen aan het plafond, denk aan een huishoudtrap.  

Plafond inbouwspots in de badkamer

Plafond inbouwspots zijn ideaal als badkamerlamp. Badkamerverlichting heeft een hogere IP-waarde (Ingress Protection) nodig dan elders in de woning. Dit ter bescherming van het vocht. Badkamerverlichting moet minimaal een IP-waarde hebben van IP 21 mits deze niet boven het bad of douche worden geplaatst. Wanneer de spot niet in contact komt met water kan het een IP waarde hebben van 21. Wanneer de inbouwspot met spattend water te maken krijgt hoort het een waarde te hebben van IP44, in contact met veel water IP44 of IP54 en voor spots onder water IP67. Je kunt dus vele kanten op met inbouwspot op de badkamer. Het ideale van inbouwspots is dat je ze makkelijk in uw interieur kan wegwerken, ze verstoren de ruimte niet door te hangen.