Keurmerken

Algemeen

In Nederland zijn vele keurmerken die staan voor de kwaliteit van de producten en diensten van het bedrijf dat ze krijgt toegekend. HOOGSPOOR mag belangrijke keurmerken voeren die relevant zijn voor het werk op gebied van licht en verlichting.

Een keurmerk is een teken van kwaliteit en biedt u als consument de garantie dat u met een betrouwbare bedrijf in zee gaat. Als drager van verschillende relevante keurmerken is ook HOOGSPOOR een leverancier, partner of dienstverlener waar u van op aan kunt. Hieronder staan de belangrijkste referenties beschreven. 

  • Webshop
  • VCA
  • RLA 

Webshop

Wij zijn aangesloten bij webshopkeurmerk Q Shops, waardoor uw aankopen worden gewaarborgd. Verder zijn wij aan het oriënteren voor extra andere webshopkeurmerken.

VCA

De afkorting VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. Het VCA-systeem wordt beheerd door een onafhankelijke stichting, de Stichting Samenwerken Voor Veiligheid (SSVV). Door middel van het VCA kunnen bedrijven objectief worden getoetst en gecertificeerd op hun beheersysteem op het gebied van veiligheid, milieu en gezondheid. De checklist is een uitgebreide vragenlijst die gebruikt wordt als controle wanneer een bedrijf bij opdrachtgevers aan de slag gaat.

In de praktijk komt het neer op veilig, milieubewust en gezond werken. HOOGSPOOR is niet alleen een gezond bedrijf, maar ook een bedrijf met gezonde medewerkers die verantwoord aan het werk gezet worden. Daarom werkt HOOGSPOOR  zoveel als mogelijk volgens het  VCA certificaat.

HOOGSPOOR wil er namelijk altijd zeker van zijn dat haar mensen op een veilige, milieuvriendelijke en gezonde manier hun werk doen. Zonder ongelukken, gewoon lekker werken. Ook dat is HOOGSPOOR.

Nederlands instituut van register lichtadviseurs

NiRLA, het instituut voor erkende lichtadviseurs en licht professionals.

NiRLA is de vakorganisatie voor en door specialisten en professionals op het gebied van licht en verlichting. NiRLA is ontstaan vanuit de vPLa, de vereniging van professionele lichtadviseurs. Deze vakvereniging beoogt met NiRLA, ons beroep de status en erkenning te geven die het verdient.

De doelstelling van NiRLA

Het NiRLA streeft na om professionele erkenning en onderscheid te bieden aan iedereen die als lichtadviseur of anderszins beroepsmatig actief is in de branche van licht en verlichting. Dit wordt met name gedaan door het oprichten van een register met een bijbehorende titel. Deze titel werkt, als het ware, als een keurmerk. Zij die de titel dragen hebben zich inmiddels als professional bewezen, hebben de strenge selectie en beoordeling doorstaan en verdienen daarom een teken van onderscheid ten opzichte van hen die de titel niet mogen voeren.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.nirla.nl