Verdieping in verlichting

 DESLIGHT

Het merk DESLIGHT is een verzamelmerk waar wij alweer enige tijd zaken mee doen. Onder deze leverancier vallen vele grote nationale en internationale merken. De keuze van HOOGSPOOR is op dit merk gevallen vanwege het veelzijdige programma dat DESLIGHT levert. DESLIGHT zorgt ervoor dat HOOGSPOOR een compleet programma kan aanbieden. De ervaringen die wij hebben met DESLIGHT zijn zeer positief, dit is onder andere toe te wijzen aan de goede kwaliteit van de producten die DESLIGHT levert.

Hebt u interesse of vragen over het merk DESLIGHT? Neem dan contact met ons op of breng een bezoek aan onze showroom op de Loversche kanaaldijk 45-1 in Tilburg.

Verlichting-afbeelding-DESLIGHT-1 Verlichting-afbeelding-DESLIGHT-2 Verlichting-afbeelding-DESLIGHT-3


De Funnel van Vibia

Vibia heeft een prachtige wand/plafondarmatuur in het assortiment wat past in elk interieur, bij elke smaak en bij ieders portemonnee namelijk de Funnel. Het lampje bestaat uit een paddenstoelvormig model wat leverbaar is in de kleuren wit, zwart, rood, chroom en goud kleur. De doorsnede van het armatuur is verschillend in vier maten namelijk 22, 35, 50 of 75 cm. De kracht van deze lamp zit hem in de vorm en in het indirecte licht dat deze lamp verspreid. De vorm is dusdanig dat u met de rest van het interieur geen rekening hoeft te houden. Zo eenvoudig, zo speels maar ook zo trendy is de Funnel. Als u geen keuze kunt maken wat u moet kiezen aan uw plafond moet u zeker deze speelse lamp in overweging nemen. De kleur is uiteraard divers en kan de hele ruimte in een ander zicht zetten. Maar de mogelijkheid om ook aan de wand deze prachtige lampen te plaatsen maakt het geheel compleet. In de showroom van Hoogspoor te bezichtigen in diverse maten met uiteraard nog veel meer van het merk Vibia. Dit van origine Spaanse merk brengt verlichting in allerlei stijlen en is zo vooruitstrevend dat u altijd kunt slagen in uw keuze. Zowel traditioneel voor plafond of staande lamp maar ook helemaal apart als LED verlichting, tuinlampen, tafellampen en elke andere sfeer- of lichtgever die u zoekt. Vibia maakt u blij met hun verlichtingsprogramma, altijd speels, actueel en vooruitlopend op anderen.


De Light au Lait van Ingo Maurer

Bent u op zoek naar aparte maar vooral ook mooie wandlamp voor in de keuken? Dan is de Light au Lait van Ingo Maurer misschien wel iets voor u. De lamp bestaat uit een kop en schotel die aan elkaar bevestigd zitten en samen het armatuur vormen. Het aan/uit mechanisme word gevormd door het lepeltje dat onder het schoteltje hangt. Het kopje is 180 graden draaibaar en vormt hierdoor een speelsontwerp.
De Lait au Lait van Ingo Maurer is echt iets heel anders dan een traditionele lamp, zoals de meeste ontwerpen van Ingo Maurer trouwens. De ontwerpen zijn herkenbaar, speels, makkelijk en zijn anders dan de standaard.
De volledige collectie van Ingo Maurer kunt u bij HOOGSPOOR bestellen, HOOGSPOOR en Ingo Maurer gaan namelijk beiden voor net dat beetje extra op verlichtingsgebied. Het gaat om het spraakmakende maar ook over kwaliteit en degelijkheid.


De Rhythm van Vibia

De nieuwe serie hang armaturen Rhythm van Vibia heeft wel een zeer toepasselijke naam gekregen van de ontwerper Arik Levy.  Er zit inderdaad een ritme in de armaturen, het is bijna een dans. De lamellen kunnen versteld worden waardoor er een spel ontstaat van licht, als een golf beweging of als een mikado spel.

In de lamellen zit de led strip verwerkt en de led strip is afgewerkt met een polycarbonate afscherming voor mooi egaal  diffuus licht.

Er zijn meerder modellen te verkrijgen zowel als down light als in uplight versie met verschillende maten en in twee kleuren te weten de kleur wit en in de kleur chocolade bruin.
Verder is er nog een keuze uit horizontale of verticale downlight en uit een verticale uplight.

Er is een verticale uitvoering die uitermate geschikt is om  toe te passen in hoge vide`s maar de horizontale modellen zijn erg geschikt  als hanglamp boven een tafels.

Op You tube kun je een link vinden van Vibia met alle modellen.

Ook nu weer is Vibia er in geslaagd om met de nieuwste led technieken een prachtige vormgeving neer te zetten, met prima licht opbrengsten en voor meerdere ruimtes toepasbaar.

Ook Hoogspoor design light erkend de kracht van deze serie Rhythm en gaat dit model binnen kort in onze showroom te Tilburg  presenteren. Natuurlijk kunt u ook voor andere merken in onze showroom terecht: Delta light, Kreon, foscarini kortom alle top merken zijn bij ons vertegenwoordigt.


De Edison the Petit van Fatboy

Edison the Petit is het leuke kleine design-lampje van het merk Fatboy dat bekend is geworden met de zitzakken. Het kleine lampje dat is vormgegeven als klein lampenkapje, kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Met de adapter is het mogelijk de accu van het LED lampje voor 6,5 uur gebruik op te laden, in dimstand zelfs wat langer. Het lampje is 25 cm hoog en gemaakt van witte matte kunststof.

U kunt het heel gemakkelijk meenemen voor bijvoorbeeld gebruik op een tuintafel. De nieuwe versie is voorzien van een 3 standen trekschakelaar, met rood label van het merk Fatboy, zodat het bescheiden licht kan geven maar ook meer als u er bij wilt lezen.

Echt erg sfeervol en makkelijk overal te plaatsen omdat u dus geen aansluitpunt nodig hebt.

Edison the Petit heeft ook een grotere broer ,Grand Edison, die je buiten kunt laten staan. Deze heeft wel een vaste voeding nodig maar is erg leuk om te plaatsen op en terras of op de rand bij een zwembad.
Momenteel staan ze beiden bij ons in de showroom.


De Binic van Foscarini

Binic is de naam van een vuurtoren die staat aan de kust van Bretagne. Ontwerpster Ionna Vautrin was hiervan als kind gefascineerd en heeft zich hier door laten inspireren. In 2010 ontwierp zij het kleine rondgevormde tafellampje dat in 6 kleuren leverbaar is voor Foscarini.

Het strooit zijn licht uit over het tafelblad. De schuin gerichte kop van het design-lampje heeft iets cartoonachtig. Het lijkt optisch te zwaar te zijn voor de voet maar het lampje staat prima in balans en is voorzien van een 12W spaarlamp, dus energiezuinig. Doordat de kap is afgeschermd met een opaalwitte diffusor kijk je nooit hinderlijk in het licht.

Het lampje is 20cm hoog en gemaakt van polycarbonaat. Leuk om toe te passen naast een bed of op een bureautje of tafeltje. In de showroom van Hoogspoor Design light hebben wij hem in verschillende kleurtjes staan.

Leverbaar in wit, groen, bordeaux, oranje petrol en grijs.

Overigens is het lampje ingepakt in een erg mooi doosje zodat je cadeau al prachtig is ingepakt.


De Skygarden hanglamp van Flos

De hanglamp Skygarden, uitgebracht door FLOS, is een uniek ontwerp van Marcel Wanders. Marcel Wanders heeft deze lamp primair voor zichzelf ontworpen. Bij de verhuizing van zijn pand uit de binnenstad van Amsterdam naar een moderne woning in de buitenwijken had Marcel Wanders heimwee naar het gestuukte plafond van zijn oude woning. Om die sfeer toch te behouden, heeft hij de Skygarden ontworpen.

De Skygarden van FLOS is een half rond armatuur met een strak afgewerkte buitenkant en aan de binnenkant gestuukte speelse ornementen. De lichtbron wordt afgeschermd en heeft, net als de binnenkant van de lamp, een aparte afwerking. Door deze afscherming ontstaat er een diffuse sfeer in de koepel, welk een prachtig lichtreflectie geeft in de koepel.

De lamp geeft een klassiek maar toch strak uiterlijk met een mooie speelse verrassing wanneer je in het armatuur kijkt.

Van de hanglampen Skygarden zijn verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Er zijn twee verschillende groottes, namelijk in 90 cm en 45 cm doorsnede. Ook is de Skygarden aan de buitenkant in vier verschillende kleuren beschikbaar: hoogglans zwart, hoogglans wit, mat donker bruin en goudkleurig.

Naast de hanglamp versie heeft FLOS ook een speciale inbouwversie te koop. Deze lamp wordt volledig in het plafond gestuukt, zodat alleen de speelse binnenkant zichtbaar is. Dit verzorgt een natuurlijk en strak uiterlijk. De inbouwarmatuur heeft een doorsnee van 30 cm en omdat deze Skygarden volledig wordt ingebouwd, is deze nog maar in één uitvoering te krijgen.

Wilt u de skygarden in het echt zien? Wij hebben de witte en bruine variant in onze showroom in Tilburg hangen. 


De Solo van Jacco Maris Vormgeving

Solo is de naam voor een sober vormgegeven serie verlichtingsarmaturen. Kenmerkend is een plat volume met ronding op de kopse kanten. De hele reeks is uitgevoerd in een zware kwaliteit gegoten aluminium of brons. Nadien worden de armaturen met de hand gepolijst. De aluminium varianten zijn leverbaar in wit gelakt, aluminium naturel of zwart gelakt.
Bij de wand uitvoeringen is er keuze uit een up-lighter of een up-down-lighter. Deze uitvoeringen zijn voorzien van een 200W halogeen lichtbron wat sfeervol en dimbaar is.
Die halogeen lichtbron is ook bij de hanglampen terug te vinden. Tegenwoordig zijn er meerdere lengtes te bestellen van deze designlamp. De keuze bestaat uit 60, 100 0f 140cm lengte. De ophanging is sober, twee staalkabels met aan een zijde een voeding van transparant snoer.
De wandlamp is ook als buitenvariant te bestellen. Er is dan een andere  afscherming en een ander type lichtbron gebruikt.
Leuke bijkomstigheid is dat op alle armaturen uit deze serie een pootafdruk te vinden is, een ode aan de hond van ontwerper Jacco Maris.


De Arco van Flos

De booglamp Arco werd in 1962 ontworpen voor het Italiaanse verlichtings merk Flos, door het ontwerpers duo Achille Castiglioni and Pier Giacomo Castiglionii. Deze booglamp behoort al jaren tot de “klassiekers” onder de moderne design lampen en is dan ook opgenomen in de permanente design collectie van  het  Museum of Modern Art, in New York en heeft ook al velen prijzen mogen ontvangen.

Het idee achter het ontwerp is een lamp ontwerpen die licht schijnt op de eetkamertafel zonder gebruik te maken van de centraal doos in het plafond omdat deze meestal net niet op de juiste plaats zit. Het gebruik maken van strips op het plafond om de lamp boven de tafel te krijgen vond de ontwerper onooglijk en zo ontstond de Arco booglamp.

De Arco lamp wordt in Italië geproduceerd door echte vakmensen die vele duizenden van deze lampen met zeer veel precisie produceren. De Arco heeft een basis van de hoogste kwaliteit wit Italiaans carrera marmer, en tegenwoordig is hij ook in zwart marmer te verkrijgen. Er zit een gat in het blok waar een rond houtje in past waarmee men de lamp kan verplaatsen.
De boog van de Arco bestaat uit drie elementen, gemaakt van roestvrij staal met een u-profiel wat in elkaar kan schuiven en hierdoor kan men de lamp in drie standen zetten. De stroom kabel loopt erdoorheen en geeft extra stabiliteit aan de lamp.

De metalen kap bestaat uit twee halve schalen, een voor de koeling en een reflector om de lichtrichting te bepalen. De Arco geeft een mooi direct licht, en creëert zo een zeer behaaglijke sfeer in de woonkamer.
Deze elegante, tijdloze en bijzondere lamp is een aanwinst voor elk interieur en te bezichtigen in onze showroom te Tilburg.