...

Het Designermerk Artemide

Wanneer u op zoek bent naar bijzondere en unieke lampen van een echt designermerk als aanvulling op uw moderne interieur is het Italiaanse merk Artemide perfect voor u. Wereldwijd heeft dit merk een toppositie weten te bemachtigen op het gebied van designerverlichting en het heeft meerdere bekende ontwerpen op de markt gebracht. De populariteit van het merk komt vooral voort uit de originele vormen, structuren en ontwerpen die aan de consument worden aangeboden.

In deze blog komt u meer te weten over het merk Artemide, hun uitgebreide collectie van designer- en sfeerverlichting en een aantal populaire klassiekers. Ook komt u meer te weten over professioneel en particulier gebruik en het krijgen van lichtadvies over hoe u deze lampen het beste toe kunt passen in uw eigen interieur.

Wie is Artemide?

Het Italiaanse designermerk Artemide is in 1960 opgericht door Ernesto Gismondi en Sergio Mazza, waarna het is uitgegroeid tot een pionier op het gebied van designerverlichting. Vanaf het begin af aan zijn diverse toonaangevende, bekende designers en architecten betrokken geweest bij het ontwerpen van de lampen, waaronder Eric Solé en Carlotta de Bevilaxque. Op deze manier is er constant gestreefd naar perfectie in de presentatie en de eigenschappen van de aangeboden producten.

Deze moeite en inzet zijn overigens meerdere keren beloond met prijzen voor de unieke ontwerpen van Artemide. Zo won het unieke ontwerp de Cadmo vloerlamp van Karim Rashid de Red Dot Award. Veel design klassiekers zijn overigens gebaseerd op LED-verlichting, waardoor minder stroom gebruikt wordt.

De collectie

Artemide heeft een groot assortiment van sfeervolle verlichting op de markt gebracht, waaronder de prijswinnende Cadmo vloerlamp, zoals hierboven is benoemd. Deze vloerlamp is voorzien van LED-verlichting en biedt indirecte sfeerverlichting in een ruimte door middel van een vloerdimmer. Door het stalen blad wordt een zacht licht naar het plafond gestuurd, waarbij tegelijkertijd licht opwaarts op het plafond wordt verspreid.

Daarnaast zijn er nog veel meer designerlampen van Artemide te verkrijgen die in verschillende categorieën worden aangeboden. Zo kunt u zoeken naar bureau- en tafellampen, spotjes, vloerlampen en wandlampen om uw interieur op een stijlvolle en sfeervolle manier mee te verlichten. De belangrijkste series van Artemide zijn hierbij de Melamp, Nur, Tizio en Tolomeo lampen.

Designklassiekers van Artemide

Tolomeo

Veel ontwerpen van Artemide zijn uitgegroeid tot designklassiekers, maar de Tolomeo serie is de meest bekende en befaamde serie van het merk. Het is tevens het meest doorontwikkelde ontwerp, waardoor er nu voor ieder interieur een passende Tolomeo lamp te vinden is. De serie is het resultaat van een samenwerking tussen diverse bekende designers en het eerste model stamt uit 1987 en is ontworpen door Giancarlo Fassina en Michele de Lucchi. Zij ontvingen hiervoor een onderscheiding en besloten daarom verder te gaan ontwikkelen, waardoor er nu hanglampen, plafondlampen, tafellampen, vloerlampen en wandlampen van de serie beschikbaar zijn.

Tolomeo tafellamp

Niet alleen zijn de Tolomeo lampen een lust voor het oog, ze zijn ook functioneel en van een hoge kwaliteit. Deze verlichtingslampen kunnen namelijk om hun eigen as heen draaien en zijn in hoogte verstelbaar door middel van een veer- en kabelsysteem. Dit is het meest kenmerkende element van het ontwerp. Overigens is de Tolomeo serie ook praktisch doordat het gemakkelijk omgetoverd kan worden in een andere vorm. Zo kan een wandmodel een tafelmodel worden en andersom. Bij HOOGSPOOR is het bijvoorbeeld mogelijk om een tafelklem of wandbevestiging bij te bestellen om de functie van uw lamp te kunnen veranderen.

Artemide Tizio

Tizio

Een ander spraakmakend model van Artemide is de Tizio tafel- en lees armatuur met verstelbare armen en een hoofd met contragewicht, waardoor de arm altijd in balans is. De lamp is te verkrijgen in diverse maten en is een design klassieker uit de jaren 70 met een bijzondere constructie. De lamp is overigens in hoogte verstelbaar en neemt niet veel ruimte in beslag, waardoor het ideaal is voor op een bureau in een kantoor of in de woonkamer.

Nur

De Nur hanglamp van Artemide is een stijlvolle, minimalistische en praktische hanglamp die een fijne sfeerverlichting afgeeft en tevens onder de design klassiekers van dit merk valt. Er zijn verschillende maten en uitvoeringen van te verkrijgen en het past bij elk interieur.

Artemide Nur hanglamp
Artemide Melampo

Melampo

Als wand- of tafellamp biedt tot slot de Melampo serie een uitkomst. Dit ontwerp van Adrien Gardére heeft een strakke uitstraling en is bijvoorbeeld uiterst geschikt als leeslamp. De lamp kan tevens in verschillende posities gepositioneerd worden, wat het een praktisch model maakt.

Particulier & professioneel

De sfeerverlichting van Artemide is zowel particulier als professioneel aan te schaffen, waarbij het een huiselijk interieur de juiste sfeer kan bieden, maar ook een stijlvolle, warme en professionele uitstraling kan geven aan een kantoor. HOOGSPOOR kan hierbij uw partner zijn in het realiseren van verlichtingsprojecten met ons uitgebreide aanbod van producten van Artemide. Hierbij kan HOOGSPOOR u ook bijstaan door het geven van projectbegeleiding en lichtadvies.

Lichtadvies

Door middel van onze ruime ervaring in diverse soorten projecten over de afgelopen vijftig jaar kunnen wij u passend lichtadvies geven. Hiervoor kunt u bij ons een afspraak maken, waarna we met onze kennis op het gebied van decoratieve en technische verlichting voor u aan de slag gaan. We geven hierbij merkonafhankelijk advies en maken licht- en energieberekeningen om de perfecte lichtoplossing voor u te vinden.

Daarnaast kunnen we voor u ook een passend lichtplan opstellen, waarin de designerlampen zijn opgenomen van uw wens. Ook hebben wij een ruime collectie van Artemide in onze showroom en op de webshop, waar u een groot deel van onze collectie kunt bekijken. Op deze manier kunt u de architecturale en decoratieve designerlampen die dit merk te bieden heeft zelf bekijken om de juiste producten uit te kiezen. Op deze manier dragen wij bij aan de perfecte sfeerverlichting, particulier en professioneel, voor uw situatie.