Booglampen

De booglampen zijn sinds korte tijd erg in geworden. Ze zien er erg uniek en mooi uit, ze zijn ook apart en passen goed in een moderne woning. Het is een groot ontwerp en daarom denken veel mensen dat de booglamp veel plek inneemt.


Booglamp in verschillende designs

De Booglamp is vanaf oudsher al erg populair. Het merk Flos heeft een aantal aantrekkelijke design booglampen, zie bijvoorbeeld de Arco in de nieuwe LED uitvoering. Deze booglamp is ontworpen door Achille Castiglioni & Pier Giacomo Castiglioni en is gemaakt van roestvrij staal en aluminium. De voet van de vloerlamp is gemaakt van marmer. De Arco is een elegante vloerlamp die perfect is voor het verlichten van eettafels en salontafels. De lamp is ook geschikt voor in de eetkamer, kantoor/studeer kamer, slaapkamer en natuurlijk de woonkamer. Het is een stevige booglamp met een modern uiterlijk. Foscarini heeft ook een aantal mooie design booglampen. Bekijk eens de Twiggy booglamp van Foscarini. Deze lamp met ronde (iets taps toelopende) kap en ronde voet is ontworpen door de Fransman Marc Sadler. De lamp beschikt over een snoer met dimmer. De Twiggy floor boog is in verschillende kleuren te verkrijgen namelijk zwart, wit, rood en geel. De Twiggy is niet alleen te verkrijgen als vloerlamp maar ook in andere uitvoeringen namelijk: tafellamp (xl), leeslamp, hanglamp en plafondlamp.  

Booglamp en zijn mogelijkheden

Een Booglamp is vaak groot en staan vaak in de weg is wat de meeste mensen denken. Maar dat is niet zo, hij staat een klein stuk op de grond en voor de rest hangt het in de lucht. De naam zegt het al, de lamp hangt in een boog. Het lichtpunt komt altijd van bovenaf en de meeste booglampen hebben een verstelbare stang zodat je de lichtinval altijd kunt aanpassen. Ook zijn er booglampen met een dimmer waarmee je de helderheid van het licht kunt bepalen. Het grootste voordeel aan deze lamp is dat ze in vele verschillende uitvoeringen te verkrijgen zijn, en dus voor ieder interieur mooie en praktische booglampen te verkrijgen zijn.