Inbouwwandlampen

De inbouwwandlampen kunt u vaak randloos of met een inbouw rand krijgen. U kunt ze plaatsen in allerlei soorten muren zoals beton of steen. Elke soort muur vraagt een eigen manier van inbouwen, ze hebben hun eigen accessoires die het inbouwen in de muur makkelijker maken.


Inbouwwandlamp voor in uw interieur

Inbouwwandlampen zijn er om in gipswanden en indien bij vermeld in massieve wanden in te bouwen. Er zijn dus vele verschillende wandlampen te verkrijgen. De inbouwwandlampen kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden omlaag op de grond een klein accent te geven, of een patroon in de muur te maken. Ook zien ze er vaak neutraal uit en passen ze dus in elk soort interieur, van modern naar klassiek. Je hebt veel inbouwwandlampen met LED uitvoering, maar u kunt ook nog kiezen voor halogeen. Ze zijn niet erg groot maar de ingebouwde lichtbron geeft het perfecte licht om uw kamer uit te lichten en het is van een goede kwaliteit. Bekijk bijvoorbeeld de Logic Mini round  LED inbouwwandlamp van het merk Delta Light.  De Logic is een ronde inbouwwandlamp. Door de inkeping in het midden en de aflopende randen wordt het heldere LED licht naar beneden geschenen. Voor het inbouwen van de Logic Mini heeft u een concrete box nodig en een LED power supply. Door de hoge IP-waarde van 54 is het armatuur voor binnen en buiten. Deze wandlamp is ook in vierkante vorm te verkrijgen, Logic Mini square.  

Oriëntatieverlichting en indirecte verlichting

Inbouwwandlampen met oriëntatieverlichting zijn vaak verlichtingstoestellen met een klein vermogen die veelal laag in de wand worden gebouwd. Door het duurzame verbruik van de LED verlichting kunnen ze de hele nacht aan blijven staan zonder dat de kosten hoger op lopen. Het is dus ook erg geschikt als nachtverlichting, en dient zo meteen als veiligheidsverlichting. Led wandverlichting is zeer geschikt als sfeerverlichting of oriëntatieverlichting, maar wordt ook vaak gebruikt voor bijvoorbeeld beveiligingsverlichting. De inbouwwandlampen met indirecte verlichting zijn wandlampen met een grotere lichtbron. Deze inbouwwandlampen worden hoger in de wand gebouwd en reflecteren het licht op het plafond. Het vermogen van deze lichtbronnen is ook hoger.