Opbouwspots

Opbouwspots hebben het voordeel dat je ze makkelijk kunt plaatsen. Je hoeft niet moeilijke dingen te doen om te gaan inbouwen. Een opbouw spot hoeft niet meer een simpel uiterlijk te hebben. Want nu zijn er ook opbouwspots verkrijgbaar in verschillende ontwerpen. Merken zoals Occhio zijn er in geslaagd om er een echte design ontwerp van te maken. U kunt ze gebruiken waar u maar wilt en het zal uw interieur een modern uiterlijk geven.

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Plafond opbouwspots en hun voordelen

Plafond opbouwspots zijn de ideale oplossing als je geen gaten wil maken in het plafond. Deze spots werken niet alleen goed als plafondlamp maar kunnen ook aan de muur bevestigd worden. Ook al zijn deze spots minder elegant dan inbouwspots zitten er ook een aantal voordelen aan. Je kunt op één lichtpunt meerdere spots plaatsen door te kiezen voor een armatuur met meerdere lichtpunten. De opbouwspots zijn veelal geheel te roteren en zo kun je het licht nauwkeurig bepalen.  

Plafond opbouwspots met LED verlichting

Plafond opbouwspots (LED opbouwspots) met LED verlichting zorgt dat het interieur op een stijlvolle en duurzame manier wordt verlicht. Halogeen spots werden vroeger het meest gebruikt als lichtbron voor spotverlichting. Nu ziet u LED verlichting steeds vaker terug komen. LED spot verlichting heeft ongeveer 8000 uur langere levensduur dan een halogeen lichtbron en verbruikt 70% minder energie. LED verlichting is een stuk duurder in de aanschaf, maar door de duurzaamheid verdien je dit door de lagere stroomkosten terug. Conclusie: goed voor het milieu en voor de portemonnee.  

Plafond opbouwspots monteren en installeren

Plafond opbouwspots en inbouwspots zijn eenvoudig zelf te monteren en installeren. Controleer goed of de stroom uit staat door middel van de spanningszoeker. Zorg voor het juiste gereedschap zoals een striptang voor het strippen van snoeren en draden en de juiste schroevendraaier(s). Zorg dat je iets stevigs hebt om op te staan wanneer je de spot wil bevestigen aan het plafond, denk aan een huishoudtrap. De verpakking geeft vaak de afmetingen van de opbouwspots aan.  

Plafond opbouwspots in de badkamer

Plafond opbouwspots zijn ideaal als badkamerlamp. Badkamerverlichting heeft een hogere IP-waarde (Ingress Protection) nodig dan elders in de woning. Dit ter bescherming van het vocht. Badkamerverlichting moet minimaal een IP-waarde hebben van IP 21 mits deze niet boven het bad of douche worden geplaatst. Het voordeel van een opbouwspot is dat ze weinig ruimte in beslag nemen (dit geldt ook voor de inbouwspots) en je kunt ze verstellen en op deze manier zelf de schijnrichting bepalen van de badkamer spotjes.