De betoverende revolutie van de Chip-on-Board-LED

Barend aan het woord:

 

Verlichting vervult een essentiele rol in onze woon- en werkruimtes, waarbij het nieuwe dimensies toevoegt aan onze omgeving. Binnen de dynamische wereld van verlichting is ledverlichting een stralend baken. Niet alle leds zijn echter hetzelfde. Het is dan ook hoog tijd om ons te verdiepen in de nieuwe ontwikkelingen van de verlichtingswereld: de Chip-on-board-led.

Barend v Roessel
Sorry Gioto

Chip-on-Board-LED

Doorgaans zijn verlichtingsarmaturen te verdelen in twee categorieën: armaturen die de ruimte bieden voor een losse lichtbron, zoals een halogeen- of ledlamp, en armaturen die een geïntegreerde ledchip bevatten: de revolutionaire Chip-on-board-led. Deze laatste is ontworpen om een betere lichtkwaliteit te leveren én om langere tijd mee te gaan. Ook hebben deze leds dertig procent hogere lichtopbrengts dan traditionele leds met minder energieverbruik. Daarnaast bieden ze een levendige kleurweergave en subtiele dimbaarheid dankzij het gebruik van een externe driver. Dankzij hun langere levensduur en energie-efficiënte wordt uw investering automatisch terugverdiend.

De wereld van designverlichting ondergaat een flinke revolutie, vergelijkbaar met het moment waarop halogeenverlichting haar intrede deed. Tegenwoordig geven fabrikanten van designarmaturen de voorkeur aan Chip-on-Board-led. Doordat deze kleiner zijn dan gewone ledlampen en traditionele gloeilampen, leidt dit tot slankere en verfijndere armaturen. Het resultaat is een radicaal ander design, vooral bij decoratieve armaturen. Als je overweegt om je huis te verlichten met led verlichting, kies dan voor de verfijnde Chip-on-board-leds. Die laten het interieur langduriger stralen, vergeleken met welke andere verlichting dan ook.

Tekst: Sanne Bender

The Art of Living.