Hanglamp als sfeermaker

De hanglamp als blikvanger en sfeermaker

De eettafel is vaak dé plek in huis waar familie en vrienden worden ontvangen, de dag wordt doorgenomen met gezinsleden en soms ook aan wordt gewerkt. Deze prominente plek verdient daarom speciale aandacht bij het inrichten van het interieur. Een stijlvolle hanglamp die niet alleen functioneel verlicht maar ook bijdraagt aan een warme en geborgen sfeer, is hierbij onmisbaar.

Een hangend verlichtingsarmatuur boven de eettafel heeft een grote invloed op de sfeer in een interieur. Het creëert intimiteit in de ruimte waar de tafel zich bevindt, in tegenstelling tot een ambiance zonder directe verlichting of met plafondspots boven de tafel. Met een hanglamp baken je de ruimte letterlijk af en creëer je als het ware een virtueel plafond waaronder het gezellig toeven is. Het biedt daarnaast ook de mogelijkheid om een mooie blikvanger in huis te creëren die echt iets bijzonders toevoegt aan het interieur. In hedendaagse verlichtingsdesigns duiken vaak boeiende composities op, waarbij verschillende vormen en hoogtes elkaar ontmoeten. Het resultaat is een levendig aanzicht dat niet alleen de tafel verlicht, maar ook de aandacht trekt. Investeren in verlichting is hoe dan ook, in het bijzonder boven de eettafel, zeker de moeite waard.

 

Lichtexpert en directeur Barend van Roessel van HOOGSPOOR Design Light en zijn team geven deskundige verlichtingsadviezen en laten je ervaren hoe goede verlichting je interieur kan transformeren.

Lees meer online bij the Art of Living.

Door: Sanne Bender & Barend van Roessel