Natuurlijke materialen

Hoofdrol voor de natuur in verlichtingsdesigns

Hoewel natuurlijke materialen en kleuren altijd wel in meer of minder mate aanwezig zijn in het interieur, zie je er de afgelopen jaren een prominentere rol voor weggelegd. Deze trend geldt ok voor verlichtingsdesigns: steeds vaker integreren toonaangevende verlichtingsmerken aardetinten zoals brons en materialen zoals hout, glas, leer, marmer en zelfs touw in hun armaturen.

Het gebruik van natuurlijke materialen is een logische keuze: de combinatie van bijvoorbeeld hout en glas creëert immers een prachtig samenspel van warmte en transparantie. Hout voegt bovendien een organisch en tijdloos karakter toe aan de armaturen. Of het nu gaat om zachte, gebogen lijnen of strakke, geometrische vormen, hout geeft een gevoel van ambachtelijkheid en natuurlijke elegantie en is daardoor in veel interieurstijlen toepasbaar. Het gebruik van hoogwaardig glaswerk zoals met de mond geblazen glas, geeft verlichting een verfijnde uitstraling en armaturen die moeiteloos ook als kunstwerk op zich kunnen fungeren. Met de keuze voor armaturen in natuurlijke materialen kun je kortom niet alleen een ruimte functioneel verlichten, maar ook een verfijnde en tijdloze esthetiek toevoegen aan elke omgeving, passend bij jouw interieurstijl. Niet alleen het design van een armatuur is echter relevant: hoogwaardige lichttechnische aspecten zoals de toepassing van goede reflectoren achter het glas, zijn minstens zo belangrijk. En dat is nu juist ook een van de aspecten waar HOOGSPOOR Design Licht over adviseert.

Lichtexpert en directeur Barend van Roessel van HOOGSPOOR Design Light en zijn team geven deskundige verlichtingsadviezen en laten je ervaren hoe goede verlichting je interieur kan transformeren.

Lees meer online bij the Art of Living.

Door: Sanne Bender & Barend van Roessel