Planning lichtplan

Zorg vroegtijdig voor een doordacht lichtplan

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het raadzaam om een lichtplan al in een vroeg stadium te maken. Als je bij een nieuwbouw- of verbouwproject namelijk op tijd bepaalt welke verlichting waar moet komen, krijg je een lichtplan dat optimaal bij je past en de gewenste sfeer en functionaliteit in huis creëert.

Planning lichtplan

Lichtpuntaansluitingen worden in een vroeg stadium aangelegd door de elektricien. Daarom is het essentieel om op tijd te bepalen welke verlichting er moet komen zodat de lichtpunten op de juiste locaties komen, de bedrading klopt, inbouwruimte is gemaakt en de driver een plekje krijgt. Met op tijd bedoel ik de periode nadat het interieurplan is gemaakt, maar de verbouwing zelf nog moet beginnen. Weet je waar welke meubels en accessoires komen te staan, wat de materialen en kleuren worden en moet de bouwofferte nog worden aangevraagd bij de aannemer? Dan is dát het gunstigste moment voor een lichtplan.

Regelmatig maak ik mee dat er lichtpunten bepaald worden, zonder een goed plan. Dat doet helaas afbreuk aan de gebruiksmogelijkheden, de wijze waarop verlichting aansluit op jouw manier van leven en, heel belangrijk, ook aan de sfeer! Aangezien iedere woning anders is, net als ieders smaak en wensen, is het raadzaam om een lichtexpert te betrekken voor het beste advies. Bij HOOGSPOOR maken we een plan voor jouw verlichting, voorzien van technische informatie en maatvoering. We weten als geen ander hoe licht uit een armatuur komt en wat het doet met de ruimte. Samen zoeken we de juiste armaturen bij het gewenste licht. Zo ben je goed voorbereid op de installatie van de verlichting en voorkom je op termijn complicaties, beperkingen, plakgootjes voor de bedrading en hoge meerwerkkosten.

 Lichtexpert en directeur Barend van Roessel van HOOGSPOOR Design Light en zijn team staan klaar voor het geven van verlichtingsadviezen. Laat je leiden door hun deskundigheid en ervaar hoe goede verlichting je interieur kan transformeren.

Lees meer online bij the Art of Living.

Door: Sanne Bender & Barend van Roessel