Een lichtplan voor restaurant Flor Fina in Arnhem

De Korenbeurs in Arnhem omgetoverd tot sfeervol restaurant.

Het lichtplan voor dit monumentale pand, de Korenbeurs, volledig omgetoverd tot indrukwekkend restaurant. In samenwerking met onder andere Nicole van Beers, Atelier SpijkerFlor Fina.

Uitlichting van gerestaureerde schilderingen

Hoe pak je de renovatie van een groot pand met als toekomstige bestemming een restaurant aan? Dit was de uitdaging waarmee de eigenaren van het onlangs geopende restaurant Flor Fina in Arnhem te maken kregen. Het vinden van de juiste verlichting voor zo’n groot en bijzonder pand is een complexe taak. Het restaurant, dat een urban uitstraling heeft, is voorzien van diverse kleuren en materialen in het interieur. Het stimulerende karakter van de omgeving vraagt om gerichte verlichting van de specifieke elementen in het pand.

Sfeervolle accenten bij de bar

Een opvallend kenmerk zijn de gerestaureerde schilderingen op de houten panelen van het plafond. Om deze bijzondere elementen te accentueren, hebben we gekozen voor opbouwspots. Op deze manier wordt de aandacht gevestigd op de prachtige details van dit monumentale pand. Bovendien zorgt de weerkaatsing op de panelen voor een warm en sfeervol licht dat het hele pand omhult.

Dynamiek in het interieur

Een bijzonder aspect van dit project is de retro-look lampjes die op maat zijn ontworpen voor de barren. De eigenaren hadden de wens om retro lampenkappen op de bar te plaatsen. Na overleg over de verschillende mogelijkheden die we konden bieden, hebben we besloten om deze lampjes volledig op maat te laten ontwerpen. Op deze manier creëren ze een unieke en karakteristieke sfeer in het interieur.

Balans tussen klassiek en modern

Bij de renovatie van het pand is ervoor gekozen om de zwart-witte tegelvloer te behouden, terwijl op andere delen van het pand een vissengraatvloer is gelegd, een stijl die tegenwoordig erg populair is. Deze combinatie van verschillende materialen, kleuren en stijlen zorgt voor een levendige dynamiek in de ruimte. Daarom hebben we voornamelijk gekozen voor zwarte railverlichting, die zowel functioneel is voor het uitlichten van de bijzondere elementen in het pand, als bijdraagt aan een evenwichtige uitstraling tussen klassiek en modern.

Verlichting als sfeermaker

Bij Flor Fina hebben we niet alleen de renovatie van een groot pand tot stand gebracht, maar ook een unieke ambiance gecreëerd door het zorgvuldig selecteren van de juiste verlichtingselementen. Het resultaat is een restaurant waar de historische en moderne elementen naadloos samenkomen, waardoor elke gast zich ondergedompeld voelt in een betoverende en inspirerende omgeving.

Wilt u ook een lichtplan laten maken voor uw nieuwbouwvilla, woning, bedrijfspand of tuin?

Ga dan snel naar onze lichtplannen pagina en bekijk de opties.

Wij bedanken Rene van der Hulst (Art of Living) voor alle geweldige foto’s van dit project.

 

Impressie van het project