Tilburgs appartement

Modern en klassiek, geheel in eigen stijl

Eettafel

Het doel van dit lichtplan was om een warme en uitnodigende sfeer te creëren in dit prachtige appartement gelegen in het hart van Tilburg. Met aandacht voor zowel functionaliteit als esthetiek hebben we een verlichtingsconcept ontwikkeld dat de ruimte verheldert en accentueert, terwijl het de architectuur en het interieur van het appartement verbetert.

Projecten in samenwerking met architecten

Regelmatig maken wij bij HOOGSPOOR een lichtplan in samenwerking met verschillende architecten. Dit project in een sfeervol penthouse hebben wij mogen realiseren in samenwerking met interieurarchitect Doret Schulkes.

Woonkamer verlichting

In de zithoek is gebruikgemaakt van een ingebouwde rail met spots. Doordat de rail ingebouwd zit, is deze nauwelijks zichtbaar, wat een prachtig en minimalistisch resultaat oplevert. De de set van 5 spots op de rail verlichten het schilderij aan de muur, waardoor ook indirect de ruimte verlicht wordt. Dit zorgt voor een sfeervolle verlichting verdeeld over de gehele ruimte, met speciale aandacht op het schilderij.

Keuken verlichting

In de keuken is een minimalistische zwarte rail boven het keukenblad gebruikt voor de functionele verlichting. De verlichting boven het keukenblad wordt vaak onderschat, maar is van groot belang om de juiste verlichting te bieden tijdens het koken.

Voor de verlichting van de kastenwand is er gebruik gemaakt van en sets spots van het merk Occhio, dat bekend staat om zijn uitzonderlijke kwaliteit en mooie en tijdloze designs. Ook boven de eettafel is dit merk toegepast met de prachtige Mito hanglamp welke zowel in lichthoeveelheid als lichtkleur gedimd kan worden.

Hal en slaapkamer

Voor zowel de wanden in de hal, als de kastenwand in de slaapkamer heeft Doret Schulkes gebruik gemaakt van hetzelfde materiaal. Beide elementen heeft HOOGSPOOR uitgelicht door middel van een LED strip welke buiten het zicht is geplaatst en daarmee zorgt voor een onafgebroken verlichting door middel van weerkaatsing vanaf het plafond. Dit is een mooie oplossing voor sfeervolle verlichting zonder dat er een zichtbaar armatuur geplaatst hoeft te worden.

Resultaat in het appartement

Het gerealiseerde lichtplan benadrukt de elegantie van dit appartement in Tilburg door middel van een harmonieuze combinatie van functionele verlichting en decoratieve accenten. De verlichting transformeert niet alleen de ruimte zelf, maar versterkt ook de algehele sfeer, waardoor een comfortabele en gastvrije omgeving ontstaat waar bewoners zich thuis kunnen voelen en kunnen genieten van hun dagelijkse bezigheden.

Wilt u ook een lichtplan laten maken voor uw nieuwbouwvilla, woning, bedrijfspand of tuin? Ga dan snel naar onze lichtplannen pagina en bekijk de opties.

Wij bedanken Patrick Meis (the Art of Living) voor de mooie foto’s van dit project.

 
 

Impressie van het project