Vide verlichting

Verlichting als cruciaal onderdeel van elk interieurontwerp door Barend van Roessel, licht adviseur

Barend v Roessel

De vide als ruimte voor creatieve verlichting

De vide biedt een unieke mogelijkheid voor creatieve verlichting in uw woning. Echter merk ik dat veel mensen moeite hebben met het vinden van de juiste verlichting voor deze ruimte. Hoewel een opvallende lamp een interessant statement kan maken, is dit niet voldoende om de hele vide goed te verlichten. Een zorgvuldige balans tussen verschillende lichtbronnen is cruciaal.

Factoren om rekening mee te houden

Bij het ontwerpen van de verlichting in een vide zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Allereerst moet u de functie van de ruimte bepalen: wordt de vide gebruikt als werkplek, trappengat of loungeplek? Daarnaast is de architectuur van de ruimte van belang. Kies een armatuur op schaal van de ruimte om te voorkomen dat te kleine lampen verloren gaan en te grote lampen overweldigend zijn. Ten slotte is het belangrijk dat de lamp aansluit bij de algehele stijl van de vide en het interieur.

Onze suggesties

Voor het ontwerpen van de verlichting in een vide zijn er vele designmerken die een uitstekende keuze kunnen zijn. Zo biedt Flos unieke en vooruitstrevende armaturen die minimalistisch zijn, maar toch de aandacht trekken in uw woning. Om u op weg te helpen hebben wij onze 10 favoriete lampen voor in de vide op een rijtje gezet:

Onze 10 favoriete lampen voor in de vide:

Coordinates Module S

Het Coordinates-verlichtingssysteem van Flos biedt een unieke en veelzijdige oplossing voor het creëren van sfeervolle verlichting in uw vide. Dit systeem bestaat uit horizontale en verticale armaturen die gerangschikt zijn in een raster met diverse vormen en complexiteiten. Met Coordinates kunt u de samenstelling en grootte van het armatuur aanpassen aan uw specifieke behoeften en voorkeuren. Het diffuse licht zorgt voor een aangename en gelijkmatige verlichting in de ruimte, waardoor een prachtige ambiance ontstaat.

Arrangements

Met het Arrangements-verlichtingssysteem van Flos kunt u uw vide op een unieke en persoonlijke manier verlichten. Dit modulaire systeem bestaat uit geometrische lichtelementen die op verschillende manieren kunnen worden gecombineerd. Hierdoor kunt u eindeloos variëren en verschillende composities creëren die perfect aansluiten bij uw individuele smaak en ruimte. Het Arrangements-systeem biedt een harmonieuze mix van functionaliteit en esthetiek, waardoor het een ideale keuze is voor het verlichten van uw vide.

Apiales

De Apiales hanglamp van het gerenommeerde merk Nuura is een prachtige toevoeging aan uw vide. Deze elegante hanglamp is geïnspireerd op de vormen van een bloem en straalt een moderne en toch zachte uitstraling uit. Met zijn verfijnde ontwerp en hoogwaardige materialen voegt de Apiales hanglamp een vleugje stijl en klasse toe aan uw interieur.

Glo

De Glo hanglampen serie van Penta is een van onze bestverkopende armaturen voor in de vide. Glo is een glazen bol die de schittering van het licht versterkt, in een spel van reflecties tussen de lamp en de ruimte of tussen de lampen onderling. De serie bestaat uit drie verschillende maten en biedt keuze uit 9 verschillende kleuren. Combineer de lampen voor een uniek effect die perfect past in uw vide.

Storm

Daarnaast biedt het merk Penta de Strom. De Storm is verkrijgbaar in drie maten, waarbij de lamp voor een mooi effect kan zorgen in zijn eentje, maar is ontworpen om in een samenstelling van meerdere armaturen te worden gebruikt. De naam doet het al verklappen, dat dit armatuur in zijn samenstelling doet denken aan de regen die tijdens een storm naar uit de lucht komt vallen.

Focus

De Focus hanglamp van DCW is een unieke lamp die voor een bijzonder lichteffect in uw vide kan zorgen. Het armatuur, dat gemaakt is van PMMA, ook wel bekend als plexiglas, doet met zijn glaslook denken aan zeepbellen. De bijzondere vorm van de glaslook in  het armatuur geven een magisch lichteffect in uw vide. Ook dit armatuur is verkrijgbaar in verschillende maten.

Flamingo

De Flamingo collectie van Vibia is een collectie hanglampen die zorgt voor sfeerlicht door middel van een thermoplastische doorschijnende diffusor die werkt als een spotlight dankzij de LED-lichtbron. Vibia biedt de Flamingo-lamp in verschillende modellen als onderdeel van hetzelfde concept, zodat u het armatuur kan kiezen dat bij uw voorkeur past. Zijn klassieke uitstraling zorgt ervoor dat deze lamp perfect past in een klassiek interieur, zonder te veel aandacht te trekken.

Planets 3

De Planets 3 van het merk Brokis is een goede keuze als u een opvallend armatuur in de vide wil hebben die de aandacht kan trekken in uw interieur. De lamp bevat een uniek systeem van gewichten en katrollen, waardoor de hoogte van de lampen geheel naar eigen wens kunnen worden aangepast. Hierdoor onderscheidt het zich compleet van andere lampen.

Framed

Ontdek de Framed collectie van Jacco Maris, een opvallende verzameling geometrische basisvormen gemaakt van hoogwaardige stalen profielen. Deze prachtige hanglampen benadrukken de interieurarchitectuur op een unieke manier, dankzij de subtiel verlichte lichtlijnen. Het stevige stalen frame biedt niet alleen een indrukwekkende functionaliteit, maar ook eindeloze mogelijkheden in vorm en schaal. Creëer een speels effect in uw ruimte door verschillende maten van de hanglampen te combineren, terwijl de strakke uitstraling behouden blijft. Verrijk uw interieur met de tijdloze elegantie van de Framed collectie

Spokes

De Spokes hanglamp van Foscarini creëert een boeiend samenspel van licht en schaduw met zijn delicate metalen staven die elegant rondom de lichtbron zijn gewikkeld. Dit resulteert in een unieke en eigentijdse uitstraling die uw vide zal verrijken. Met een scala aan kleuren en maten biedt de Spokes hanglamp de mogelijkheid om de lamp aan te passen aan uw persoonlijke smaak en interieur. Of u nu kiest voor een enkele lamp of een cluster van lampen, de Spokes hanglamp biedt diverse mogelijkheden om een indrukwekkend effect te creëren.