Cini & Nils

De lamp ontwerpen van Cini & Nils zijn erg modern en eenvoudig, waardoor ze in vrijwel elk interieur passen. Ze zijn eenvoudig, maar toch uniek en van erg goede kwaliteit. Het is een Italiaans verlichtingsmerk.


Cini & Nils verlichting verbeterd.

In 1969 werd het merk Cini & Nils opgericht door twee ontwerpers die hun lamp ontwerpen direct op de markt wilden brengen. Een diversiteit aan producten werd ontwikkeld door de gezamenlijke inspanningen van ontwerper Mario Melocchi en Franco Bettonica. Vele hiervan zijn inmiddels te zien in de New York Museum of Modern Art.

Cini & Nils: innovatief & kwaliteit

In 1972 wordt naar een idee van Franco Bettonica, Cuboluce ontworpen, een schakel in de reeks tussen interieur accessoires en design verlichting. Deze serie is nu nog steeds een van de meest verkochten lampen. Dit komt door zijn vele variaties. Zo is er nu ook een LED uitvoering te koop.

Deze design lampen werden al snel gevolgd door andere innovaties, zoals Gradi. Hiervan bestaat het lichaam van de verlichting uit een geëmailleerde, glazen cilinder. Diverse design lampen zijn bij onze lichtshop HOOGSPOOR Design Light te Tilburg in de showroom te bewonderen. Tevens kunt u hier terecht voor een passend lichtplan.