Nuura

Het Deense merk Nuura streeft ernaar om unieke en esthetische verlichting te creëren die de rijkdom en vreugde van de Scandinavische natuur weerspiegelt. Met een kroonluchter als middelpunt biedt Nuura verlichtingscollecties die het decor in particuliere woningen of openbare plaatsen verrijken en completeren.


Nuura

Het Deense merk Nuura streeft ernaar om unieke en esthetische verlichting te creëren die de rijkdom en vreugde van de Scandinavische natuur weerspiegelt. Met een kroonluchter als middelpunt biedt Nuura verlichtingscollecties die het decor in particuliere woningen of openbare plaatsen verrijken en completeren.

Door het elegante design, nieuwe technologie en zorgvuldig geselecteerde hoogwaardige materialen te combineren, streven ze ernaar om unieke kwaliteitsverlichting te creëren die een positief effect heeft op het welzijn. Nuura betekent licht en eer, en met inspiratie van het Noordse licht en de natuur willen ze licht en vreugde van hoge kwaliteit verspreiden. Opgericht in 2017 door Sofie Refer, Nadia Lassen en Peter Østerberg.

ANOLI

Elegante druppels en gouden gloed zijn de essenties van de verfijnde collectie Anoli. Stille druppels op een regenachtige dag en het unieke Scandinavische licht wordt als inspiratie gebruikt voor deze collectie. De Anoli-collectie is gemaakt van metaal en mondgeblazen glas in opaalwit of een delicate gouden kleur. Het varieert van strakke hangers tot elegante kroonluchters en kan worden aangepast voor grotere projecten en particuliere woningen.

APIALES

Geïnspireerd door bloemen heeft Sofie Refer de collectie Apiales ontworpen. De collectie bestaat uit kroonluchters met 9 of 18 mondgeblazen glazen bollen en is verkrijgbaar in Brushed Brass finish of het gladde Satin Black. Vanuit een speciaal vervaardigd bladerdak ontvouwen de armen zich als bloemstengels waaruit het licht groots wordt verspreid. Geschikt voor woningen, restaurants en hotels.

BLOSSI

Geïnspireerd door het gouden licht tijdens de Scandinavische herfst, is Blossi ontworpen om een zacht en verfijnd licht te geven. Prachtig afgeronde glazen lampenkappen geven de Blossi collectie een Scandinavisch tintje en maakt het design helemaal af. De collectie varieert van een kroonluchter tot lampen voor aan de wand, tafel en vloer. Gemaakt van hoog vakmanschap met de nieuwste LED-technologie. Speciale vermelding 'German Design Awards 2019' in de categorie 'Excellent Product Design - Lighting'.

LILLA

De Liila-collectie is gecreëerd rond de modulaire wandkroonluchter, Liila 12. Het idee achter de collectie is om wand- en plafondverlichting te creëren, met glas als middelpunt. Het mondgeblazen glas is gemonteerd op een metalen schijf, wat het glas een zwevend uiterlijk geeft en een elegante verlichting creëert met verwijzingen naar de zomerzon. De enkele lamp, Liila 1, is verkrijgbaar in twee maten en kleuren - beide versies zijn ideaal voor gangen, kleinere kamers of ruimtes met lage plafonds.

MIRA

De unieke en Scandinavische verlichtingscollectie, Miira, is gemaakt in een eenvoudig en tijdloos design. De lampen vullen elkaar aan en elk draagt bij aan het creëren van een uniek Scandinavisch gevoel. De Miira-collectie is ontworpen met de kroonluchter in het midden en breidt zich uit tot een complete serie licht. Het kan overal worden gebruikt, van privéwoningen tot grote exclusieve interieurdecoraties. Miira staat voor prachtige visie en is ontworpen door de bekroonde Deense lichtontwerper Sofie Refer. Winnaar 'German Design Awards 2019' in de categorie 'Excellent Product Design - Lighting'.

RIZZATTO

De Rizzatto-collectie is ontworpen door de internationaal bekende lichtontwerper Paolo Rizzatto. Met een lange en onderscheidende carrière op het gebied van verlichting en een fascinatie voor kroonluchters, past Paolo Rizzatto perfect bij Nuura's ambitie om licht en vreugde te verspreiden.